Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Каи и на официјалната.

Mikel Arteta on Havertz: “Kai is a player of top quality. He has great versatility & is an intelligent player. He will bring a huge amount of extra strength to our midfield & variety to our play. We welcome Kai & his family to Arsenal Football Club & we are all excited to start working with him when we start pre-season training soon.” #afc

Артета ко Чарлс Менсон им ги пере мозоците на играчиве, којзнае што им кажува за овие да бидат попалени по Арсенал
Од секогаш сте биле привлечна дестинација за играчи што сакаат да го покажат својот потенцијал. И реално за мене сте биле голем и симпатичен клуб.

Се надевам дека Тимбер, Хаверц и Рајс нема да ви бидат последните трансфери и дека ќе донесете уште квалитетни играчи.

Навистина ми е мило што конечно клубов се движи во права насока, годиниве Европа не е тоа тоа без силен Арсенал.
Честитки ганери! Мило ми што конечно по се изгледа дека застанувате на нозе и едвај чекам да ве гледам годинава во Лига на Шампиони!:aplauz:

По позиција шо е овој од Ајакс ама точно зш гледам централен и бек десен можел да игра. Не сум оптимист з аовој некако зш све превара од ваму излегоа играчиве.

Мора да го задржиме Парти.
Не верувам. Рајс/Жоржињо/Патино ќе ни биде ростерот на таа позиција. Рајс + Хавертс = 165м сума. Ќе гледаат да повратат со Парти и Џака 50-60м.

Да додадеме и влог од 50м за штопер, веќе ќе навлеземе во ФФП.

Ако се продаде Тирни, ќе мора влог и во лев бек (не верувам Таварес да го задржиме)

Патино си оди

Веројатно Томијасу ќе покрива на лев ако си иде Тирни. Вајт и Тимбер на десен.

Не верувам. Рајс/Жоржињо/Патино ќе ни биде ростерот на таа позиција. Рајс + Хавертс = 165м сума. Ќе гледаат да повратат со Парти и Џака 50-60м.

Да додадеме и влог од 50м за штопер, веќе ќе навлеземе во ФФП.

Ако се продаде Тирни, ќе мора влог и во лев бек (не верувам Таварес да го задржиме)

Balogun, Tavares, Xhaka, Holding, Patino, Lokonga, Pepe, Cedric... Tuka imash 100m ko nishto ako ne i plus, ali Edu do sega samo za kupuvanje go biva :D

Ne smeeme Partey da go dademe. Rice-Partey-Odegaard (y)

Balogun, Tavares, Xhaka, Holding, Patino, Lokonga, Pepe, Cedric... Tuka imash 100m ko nishto ako ne i plus, ali Edu do sega samo za kupuvanje go biva :D

Нема да игра Парти прва постава и да остане, Рајс ќе биде место Парти, не е за 8ца земен Рајс (според мене).
Освен можеби во утакмици против Сити каде ќе ни треба двајца такви у средина.

90% од времето би играле Рајс - Хаверц - Одегард.
Хаверц ќе го игра тоа што Џака го играше лани, тркови од средина, уфрлање во 16, комбинирање со напаѓачите, само што ќе биде поофанзивен
Чим Џака што е спор ко полжав успеа да има 7 гола и 7 асистенции, од Хаверц може да очекуваме повеќе.

Хаверц, Мартинели, Жесус Сака и Одегард во пресинг напред ќе бидат доста заебани против било кој.

Чисто сумњам дека дадоа 70 мил на Хаверц за да го држат на клупа.

Од споменатите за продажба:

Седрик - не знам кој би го зел. Башка повеќе од 15 мил. тешко за него
Холдинг - добар за 3/4та опција, особено пошто и сам ја прифаќа таа улога
Пепе - кој би го зел после изданијата? Колку би зеле за Пепе? 30?! Во моментов со до сега покажаното и 25 е премина
Локонга - доколку сака да е 3/4 опција не би се откажал така лесно од него. Ако не, пак околу 20тина мил. максимум.
Патино - ете сакал да си оди
Џака - годинити и договорот си имаат улога. 15/20 милиони макс.
Тавареш - пак 15/20 макс.
Балогун - доколку се нафаќа да е бекап, нека седи тука. Нека не се ризикува уште една сезона само со Еди и Жезус.

Сума сумарум, ако има некој што би сакал да ги купи 80-100 мил. без продавање на Парти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom