Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не мора да е активна темава, остаревме, секој со свои обврски, само во добро здравје да сме, се е кажано друго со песнава. Патем прв пат во ПЛ историја 3 победи по ред на гости кај кокошките.

Сите сме такви, затоа нема никаква активност.

Еве од мене малце активност.
Пак ни е претенка клупата.Одегард, Рајс отсутни и прва замена? Нванери што не е ни среден играч по природа.
Одбраната ни е стандардно прејака, искинаа со кокошките.
И уште нешто.. Што е со Мартинели ? Скроз изгубен, еден играч неможе да помине, 3 паса без грешка неможе да сврзе. 0 форма

Мартинели го уби конкуренција, ја мислев кога го зимавме Тросард, Мартинели ќе искине ама он у обратна насока отиде. Рано е за оваа сезона ама и лани не беше на ниво, ни па оваа сега за сега. А сега веќе и Стерлинг го имаме за ротација на таа позиција.

Тимбер е животно, би сакал да го видам и ко десен бек.

Имаме доста играчи надвор од форма башка не заредија повреди ама пак се држиме.Ова лето се решија да не трошат само 26м минус а мислев уште ова ќе мавнат на појако па ќе намалат како што прави Сити.Очигледно не идеше се по план со продажбите иако добри пари извадија и на ЕСР и Еди.Наредно лето треба да се продаде под итно Јежус тој требаше и ова ама очигледно не сакаат толкави промени да прават исто и Мартинели ако не крени форма не можи цело време се да се чека на Сака убаво ќе беше да се донесеше Нето можи да покрива и десно и лево а има и креција по потреба да го заменуваше и Одегард ама Артета одлуче дека е премногу стаклен ќе покажи времето дали погреши за него.

Некако криво ми е за Мартинели што опадна вака. Многу се надевав дека ќе кине со брзината н одали го прочитаа или има некоја бубачка у глава не знам. Се надевам ќе кликне и ќе се врати каде беше застанат и ќе се подобри.

Некако криво ми е за Мартинели што опадна вака. Многу се надевав дека ќе кине со брзината н одали го прочитаа или има некоја бубачка у глава не знам. Се надевам ќе кликне и ќе се врати каде беше застанат и ќе се подобри.
Добро изигра против Тотенхем, освен завршницата.

Како го јаде притисокот дека нема гол дадено Х натпревари во низа, така станува посебичен и повеќе греши. Пример во онаа шансата на средина на прво полувреме против Тотенхем мораше да подаде за Сака, он реши да завршува од доста скратен агол и тоа со премек шут, на крај жива му ја фати голманот. Чист гол беше тоа со навремен пас, среќа на крај не не чинеше ништо, а можеше.

Како го јаде притисокот дека нема гол дадено Х натпревари во низа, така станува посебичен и повеќе греши. Пример во онаа шансата на средина на прво полувреме против Тотенхем мораше да подаде за Сака, он реши да завршува од доста скратен агол и тоа со премек шут, на крај жива му ја фати голманот. Чист гол беше тоа со навремен пас, среќа на крај не не чинеше ништо, а можеше.

Ја не го кривам дека не му ја даде на Сака, него што избрза со шутот. Мислам дека сите од Тотенхем очекуваа да ја пушти кон Сака. Изборот беше ок според мене, тајмингот и шутот не баш :)

Ја не го кривам дека не му ја даде на Сака, него што избрза со шутот. Мислам дека сите од Тотенхем очекуваа да ја пушти кон Сака. Изборот беше ок според мене, тајмингот и шутот не баш :)
И јас мислам дека начинот на кој шутна е проблемот. Како да му ја подаде сакаше да пласира и тоа ок ама можеше уште некој чекор да направи или лажњак нешто или на крај краева и да подадеше на Сака. А се убаво истрча и брзина има ама на крај ја усра. Имало порано други ситуации каде од пола центар сам ќе претрчаше и гол даваше.

Премногу падна во завршница од кога си замина Џака, предобро дуо беа со кратки пасови ствараа вишок и многу често Џака знаеше со пас да исфрли двајца па овај сам да оди 1 на 1 со голман.
Останува да видиме со Мерино дали ќе игра на таа позиција и колку му е добра него пас играта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom