Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
ако брише тој НЕМА да ти дојде писулче од тимот за подршка на ФБ.... праат на се и сешто цензура, аргумент Стандарди на заедницата...
Кога беше штрајкот нна наставниците, кај нас во мај месец, излезе напис дека наставниците имале плата како готвачи и келнери... пишав коментар дека не се споредува овие се приватен сектор, готвачи се дефицитарни поодамна а ова година и келнери, избегаа многу за Хрватска...
Одма го избришаа, се косел со Стандардите на заедницата..... а по месец дена ГО ВРАТИЈА коментарот, со порака, ама тогаш не беше веќе актуелно... има и други такви примери, а од друга страна одат на ФБ навреди и вулгарности, посебно лајнарско платенички портали на власта...
ете ти пример таков, а има многу, вулгарности а ФБ молчи
https://www.facebook.com/NarodenGlas2/posts/pfbid031wp4LWt6qNmJHNHbsDmh2xSdGLtPNr3qVk2J1JabWC1JHypD3uY3DCAHDQv28FrRl
Дај да го видам писулчето? Пушти скриншот и од коментарот што си оставил. Па тек тогаш може да анализираме што-како..

Член од
12 март 2009
Мислења
20.157
Поени од реакции
16.297
Дај да го видам писулчето? Пушти скриншот и од коментарот што си оставил. Па тек тогаш може да анализираме што-како..
ме мрзи сега, овој лаптоп што сега го користам нема Паинт, а и јасно е, па се ти пишав.... ќе се ПОСЕРАТ со некој напис, со неписмености и глупости и забуни, па не трпат критика и поправка, а не па дискусија... имам луѓе у гЕУ членка, Хрватска, поради критика на коруптивната власт нон стоп по 30дена ги блокират од ФБ платеници на властта.... кај нас за сега нема тоа, освен приватно платеник да те хакне ако многу критикуваш, ама за тоа се жалиш во ФБ... ова со Стандарди на Заедницата е легализирана цензура...
Патем, малку оф топик,ама да ја доловам Бахатоста, пред 10+ години читав дека застапникот на Микрософт на Хрватска, дошол у некоја фирма у Хрватска да им Паламуди и се заканува, зошто користеле ( нивен, оригинален и наменски софтвер) ама бил Виндовс Некомпатибилен..

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.297
Поени од реакции
3.669
Брат , ми влегуваат хакери преку Chrome, зимаат све пасворди и остало со фб акаунти и страни ,
Гоогле БРАТЕ МИЛИ за 4 саата ресторе праат сФе као што си беше си вратив ,Ж
АМА
бураззот Фејсбук НЕМА ПОДРШКА !
Во меѓувреме хакерите пуштаат реклами преку моја Ads сметка ,
навремено ги известувам БОТОВИТЕ од ФБ дека има проблем со сметката - ми ја блокираат сметката ,
а профилот го вратив со лична карта сликана ,едино тоа ок беше брзо :D
Не ти влегуваат хакери туку тие ти пратиле линк некој на кој ти си се најавил и САМ си ги ипратил твоите податоци до нив мислеќи дека е официјален меил од нешто. Никој никогаш нема да губи време да баш тебе во милијарди акаунти ти пробие пасворд верувај. Тоа се спам мејлови од типот „нашиот сервис има проблем при логирањето, потврдете го вашиот пасворд на следниот линк.............“ и оп мислиш му пишуваш на гоогле или ејпл или микрософт а всушност ти „свесно“ праќаш твои податоци на некои дечки во индија, бангладеш, тунгузија... и после ме хакираа, не брат, ти им даде што тие ти побараа мислеќи дека се некои други...

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
ме мрзи сега, овој лаптоп што сега го користам нема Паинт, а и јасно е, па се ти пишав.... ќе се ПОСЕРАТ со некој напис, со неписмености и глупости и забуни, па не трпат критика и поправка, а не па дискусија... имам луѓе у гЕУ членка, Хрватска, поради критика на коруптивната власт нон стоп по 30дена ги блокират од ФБ платеници на властта.... кај нас за сега нема тоа, освен приватно платеник да те хакне ако многу критикуваш, ама за тоа се жалиш во ФБ... ова со Стандарди на Заедницата е легализирана цензура...
Значи до сега многу изнапиша а малку кажа, ништо не е јасно зашто освен некои бош муабети за некаква „цензура“ и платеници на власта не приложи ништо конкретно за да видиме со факти точно каков коментар си оставил и со кое образложение истиот ти бил избришан.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.157
Поени од реакции
16.297
Значи до сега многу изнапиша а малку кажа, ништо не е јасно зашто освен некои бош муабети за некаква „цензура“ и платеници на власта не приложи ништо конкретно за да видиме со факти точно каков коментар си оставил и со кое образложение истиот ти бил избришан.
кажав многу ама не ми ги читате постовите... мислам дека открив на која ФОРА ги тргаат коментарите што НЕ МУ СЕ ДОПАЃААТ НЕКОМУ, не е тоа автоматски како софтвер за нудити и друго...
Има во Стандардите на ФБ еден Дел, но всушност тој се ЗЛОУПОТРЕБУВА !!
..Овие стандарди се засноваат на повратните мислења од луѓето и советите од експертите во областите како технологија, јавна безбедност и човекови права. За да обезбедиме сечиј глас да биде ценет, водиме голема грижа да создадеме стандарди што вклучуваат различни гледишта и верувања, особено оние на луѓето и заедниците коишто инаку би можеле да бидат занемарени или маргинализирани.

Всушност ако, ако има на ФБ Објава и нешто случајно или НЕ не е кристално јасно, Јанко ќе напише БЕЛО е а ПЕТКО црно е.. Но НЕМА потреба да се брише НИТУ ЕДЕН коментар, НЕКА се КОРЕГИРА и ДООБЈАСНИ Објавата, нека има дискусија културна !!!
Најмизерно е ако авторот на Објавата или било кој од позиција на Власт брише и цензурира а се заткрива со Стандарди на заедницата... Пази сега, 3 пати ми се избришани работи, 2 коментари и еден одговор на коментар, а не е ни Ковид 19 ниту пак нешто околу Украина !!!
Еве пак ќе ги пофторам бришанките:
1. Кога беше штрајкот на наставниците, излезе бомбастична а всушност глупава објава, дека
https://mk.tv21.tv/platite-se-samo-ajsbergov-vrv-vo-obrazovanieto-taravari-eden-kelner-ima-pogolema-plata-od-nastavnitsite/
имаше во првиот напис и готвачи и келнери...јас коментирав дека не се споредува плата на буџетари со приватен сектор, дека готвачи , пекари се поодамно дефицитарни, а дека од ова година и келнери се дефицитарни во Хрватска....
Веднаш го избришаа коментарот, пусулче, се Косел со стандардите на Заедницата :mad: :mad:
По месец дена доваѓа пусулче коментарот е вратен, тогаш кога заврши целата калакурница со штрајкот, Башка почна да излагаат по медиуми дека Туризмот е загрозен избегале келнериве во Хрватска... значи глупости на ТОНИ а се штитат со Цензура.
Тоа што ме нервира е се Злоупотребува ФБ за нечии лични интереси, да не му се ОСПОРАТ со аргумент неговите неаргументирани мислења..
А точно е дека авторот на Објавата МОЖЕ да исклучи коментари, да брише критики, а има и БРИШЕЊЕ на Објава со МНОГУ незгодни коментари и ПАК ја пишува повторно ИСТО, ама без коментари...
Серазбирам, ама КОЈ СЕ ТИЕ ЛУЃЕ кој во ФБ што одредуваат што е по Стандарди на Заедница или едноставно
со пријава секој може да ти избрише коментар и да ти дојде пусулче ???
А ај да се вратиме на нашиот ФБ , тазе објава , имаше за британецот натепан и прободен со нож.. во објавата вика луѓето што го натепале се британци, британска ембаси наводно не му се меша на МВР, незаинтересирана ???, коментатори од страна тврдат наши луѓе го натепале и повредиле со нож, НЕКОЛКУ објави има ама ништо не е јасно, АМА НИКОЈ НИШТО НЕ БРИШЕ !!!! а деликатна работа...
А од друга страна АПЛА работа ќе ти избрише коментар не му се допаѓа за идејата што сака да ја пласира, ама со кое право и ФБ го вовлекува ???

Член од
17 март 2014
Мислења
600
Поени од реакции
1.662
Не ти влегуваат хакери туку тие ти пратиле линк некој на кој ти си се најавил и САМ си ги ипратил твоите податоци до нив мислеќи дека е официјален меил од нешто. Никој никогаш нема да губи време да баш тебе во милијарди акаунти ти пробие пасворд верувај. Тоа се спам мејлови од типот „нашиот сервис има проблем при логирањето, потврдете го вашиот пасворд на следниот линк.............“ и оп мислиш му пишуваш на гоогле или ејпл или микрософт а всушност ти „свесно“ праќаш твои податоци на некои дечки во индија, бангладеш, тунгузија... и после ме хакираа, не брат, ти им даде што тие ти побараа мислеќи дека се некои други...
Моја грешка е што сум влегол на линкот/меилот - точно
но поентата е во неспособноста на Фејсбук да асистира на корисник као другиве спомнати да се врати страна/account кај вистински сопственик, дно support

you're missing the point here , pal

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.297
Поени од реакции
3.669
Моја грешка е што сум влегол на линкот/меилот - точно
но поентата е во неспособноста на Фејсбук да асистира на корисник као другиве спомнати да се врати страна/account кај вистински сопственик, дно support

you're missing the point here , pal
друже, да не плати ти за фб па да ти помогнат, секој сервис кој е бесплатен има катастрофа техничка поддршка... уствари не треба ни да има ако ме прашаш мене, кој заебал нека го јади...

Член од
14 октомври 2017
Мислења
239
Поени од реакции
109
Дали некој друг има проблем шо не му покажува seen? Пример праќаш порака и не покажува дали е видена а ти враќа.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.157
Поени од реакции
16.297
Член од
12 март 2009
Мислења
20.157
Поени од реакции
16.297
Што може да биде , ФБ проблем или нешто во врска со ХРОМЕ и ФБ ?? отежнато е пишување коментари и објави на ФБ , дали некој ФБ баг ми е уфрлен или технички проблем кај сите ???
при стискање на многу од копчињата на тастатурата доаѓа до поместување на полето НАГОРЕ па треба да го бараш

Член од
14 октомври 2017
Мислења
239
Поени од реакции
109
Некој што знае да провали фб нека ми пише да ми објасни како оди тоа.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.441
Поени од реакции
58.813
Некој што знае да провали фб нека ми пише да ми објасни како оди тоа.
Вака. Го чекаш пленот во заседа, му скокаш и тепај додека не ти го каже пасводот.
Кога ќе ти го каже логирај се и смени му го.

За секој случај здипли му го и телефонот ако има two factor auth поставено.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Што се дешава фб ми е преплавен со бот постови од популарни светски бендови и славни личности шо следам? Буквално преплавен ми е фб со рандом шит ствари.. некој хакерски напад ?

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.654
Поени од реакции
8.084
Што се дешава фб ми е преплавен со бот постови од популарни светски бендови и славни личности шо следам? Буквално преплавен ми е фб со рандом шит ствари.. некој хакерски напад ?
https://telma.com.mk/2022/08/24/fejsbuk-vo-problemi-nepoznati-gi-pozdravuvaat-ronaldo-i-eminem-preku-vashiot-dzid/

И кај мене истото утринава. Некој ботови пишуваат на страниците на познативе личности. Ги поздравуваат, прашања некој и разно разни глупи спам пораки.

Неколку дури и пријавив. Сега не ми се појавуваат а се надевам нема пак да ги има

Kajgana Shop

На врв Bottom