Ерол Ризаов: Македонизмот е болест!

• Креатор на темата Креатор на темата theMac3donian
  • Време на започнување Време на започнување
Добро ај, немало словени, нека биде по твојата теорија у која веруваш ...А Турци имало на просториве или немало ???

Не мора да рушат Енглезите...Они барем се свесни и не градат повеќе...Тоа е културен споменик кој на никого не му смета и кој е светска атракција која опстанала од многу одамна...
Друже, без да прочиташ некоја книга/истражување од оваа тематика, и без да ги надминеш лажгите на сфрј пропагандата, стварно не може да дискутираш околу античкиот/славјански момент кај Македонците.

Второто...
Англичаните граделе на време...Ние, ради опструкциите од сфрј, и одродничките влади кои следеа, не ги изградивме соодветните споменици. Сега ќе го надокнадиме пропуштеното.

И што има везе историјата со безвизниот режим, ЕУ, НАТО и странските инвестиции?

Pa ada zar ne ti e jasno deka cela kolumna e posvetena na toa deka Istorija i Politika se 2 razlichni poimi a nekoj poradi meshanje na Antichka Istorija so Politika ne zagrozuva nas kako Makedonci i ispagja deka Makedonizmot e epidemija.

Второто...
Англичаните граделе на време

Ama nie ne sme Anglija ili ushte pomalku Anglichanite,taka ada?

Друже, без да прочиташ некоја книга/истражување од оваа тематика, и без да ги надминеш лажгите на сфрј пропагандата, стварно не може да дискутираш околу античкиот/славјански момент кај Македонците.

Второто...
Англичаните граделе на време...Ние, ради опструкциите од сфрј, и одродничките влади кои следеа, не ги изградивме соодветните споменици. Сега ќе го надокнадиме пропуштеното.

Не читам ја безвезарии па да губам сеа време кога иам многу подобри ствари на репертоар , онака само ја прашав дали не е парадокс што Античките биле многубожци а ние демек сме нивни директни потомци а веруваме во Христа(не јас, туку вие ).... Тоа нема логика, а тоа што одма врдате како киша око Крагујевца ми е доста познато и неам намера да отстапувам од ставот...

А СФРЈ пропагандата, уф тоа е баш она балканското:Нас никој не не сака, ние сме мали и сите нас не газат кај стигнат...Ај нека ме гази мене некој што не мислам како тебе ако смее...

Гради бе ,слободно гради...Земи мистријата и оди да си ја изградиш иднината...Само немој на плоштад, негде у Шутка слободно, најди некој парк па таму гради споменици до миле воље,а плоштадот остави им го на нормалните...

Второто...

така е ада,време беше да се постави споменик на Шмизлата,пу да ти еб*м тоа комунистите толку време ја кочевте изградбата на тоа ремек дело од суштинска важност за Македонија......:uvo:

Не читам ја безвезарии па да губам сеа време кога иам многу подобри ствари на репертоар , онака само ја прашав дали не е парадокс што Античките биле многубожци а ние демек сме нивни директни потомци а веруваме во Христа(не јас, туку вие ).... Тоа нема логика, а тоа што одма врдате како киша око Крагујевца ми е доста познато и неам намера да отстапувам од ставот...

...
а во античко време кој верувал во христа или во еден бог, што е со римјаните и италјанците или и они се парадокс

а во античко време кој верувал во христа или во еден бог, што е со римјаните и италјанците или и они се парадокс

Шо ги ебам нив, не праам муабет со нив секој ден и не ги читам на нивните форуми...

Плус ,италијанците не се сметаат за директни наследници на римското царство...Италијанска држава е создадена во средината на 19-тиот век кога провинциите конечно се обединуваат а сигурен сум дека Берлускони не се гледа себеси како Гај Јулије Цезар...

Edno e da imash verba drugo e da preterash ili bezdrugo ova deneska Antichko i reklamiranje na bog i slichno shto ni go serviraat od dpBne zvuchi kako nekoja sekta.

Ќе терате уште 10 страници коментари за Ерол Рицинусов???Месијава го разбирам,битка во интелегенција и бетон губит со него,ама вие другите...???:toe:

Аман бре па ти зарем мислиш, дека народот само се мешал и мешал и мешал и мешал малтер!!!

Со турците немало никакви мешања! Во длабоко религиозно поделеното општество на милетски систем, бракови меѓу христијани и муслимани и евреи, немало никогаш! Кретенодини гомнарски изјави „Турците ви ги силувале бабите“, го кажуваат оние морони чии баби биле стварно силувани и затоа денес тие се монголоиди и кретени. А абортус имало уште и во дамнешни времиња (НЕ НАВЛАГАЈТЕ СО ОВА ВО ТЕМАТА ЗА АБОРТУС!!!).

:zver: Немало бракови... а харемите биле чиста измислица, немало силувања ... покер играле (НЕ НАВЛАГАЈТЕ СО ОВА ВО ТЕМАТА ЗА ПОКЕР) :pos2:

Не читам ја безвезарии па да губам сеа време кога иам многу подобри ствари на репертоар , онака само ја прашав дали не е парадокс што Античките биле многубожци а ние демек сме нивни директни потомци а веруваме во Христа(не јас, туку вие ).... Тоа нема логика...
Значи ти објаснија веќе дека и словените биле многубошци па не им пречи на повеќето денес да бидат Христијани. И пак се фаќате во глупостите на комунистичката пропаганда. Значи за словените може да постои континуитет од 1500 години ама кога се во прашање некои Македонци во антиката и континуитет од 2000 години, е тогаш сите исчезнале случајно и не е можно толку време да опстоиле, за вас максимален континуитет е 1500 односно од наводното доаѓање на словените до денес. Се што е над тоа е невозможно???

Јас исто знам лек за вакви гомнари како Ризаов!

Шо викаше во филмот Срекна Нова '49

"За вакви гомнари само гомнарска цевка"

Tрајно ги лечи...

Шо е бе антички македонец? Ќе убиваш? Па нели секој има право да се чуствува како сака и да кажува што сака? Или ако некој не ти оди по закоравениот ум одма тој е предавник и треба да се убие?

Значи ти објаснија веќе дека и словените биле многубошци па не им пречи на повеќето денес да бидат Христијани. И пак се фаќате во глупостите на комунистичката пропаганда. Значи за словените може да постои континуитет од 1500 години ама кога се во прашање некои Македонци во антиката и континуитет од 2000 години, е тогаш сите исчезнале случајно и не е можно толку време да опстоиле, за вас максимален континуитет е 1500 односно од наводното доаѓање на словените до денес. Се што е над тоа е невозможно???

A спомнав ли дека све е измешано на просториве...Ајде, ти ако најдеш еден што си го знае потеклото 500 години наназад а е од Македонија имаш доживотна претплата на хамбургер од 7-ца од мене :)...Кај виде ти дека јас кажав дека си Словен ? Тоа е теза на другата опозиционерска страна а ја фино и одговорно тврдам дека нема да најдеш човек што одговорно ќе тврди за своето било античко, било словенско, било турско потекло...Може само да претпоставува, а тоа не е исто !

Шо е бе антички македонец? Ќе убиваш? Па нели секој има право да се чуствува како сака и да кажува што сака? Или ако некој не ти оди по закоравениот ум одма тој е предавник и треба да се убие?

Така му иде...Ќе не соберат на плоштад и ќе не мачкаат со катран а после и пердуви ќе ни посипаат...Тоа ти е судбината :)

A спомнав ли дека све е измешано на просториве...Ајде, ти ако најдеш еден што си го знае потеклото 500 години наназад а е од Македонија имаш доживотна претплата на хамбургер од 7-ца од мене :).
Абе може не баш 500 ама секако дека ги знаеме предците едно 150 години назад, а имаше еден човек тука што си ги знаеше сите предци 300 години уназад и погоди што?... немало такво мешање како што мислиш.

Не ми се верува какви глупости се изначитав, абе како можете христијансто да мешате со античко време, абе овде неписмени бре бре бре..............

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom