Ерол Ризаов: Македонизмот е болест!

• Креатор на темата Креатор на темата theMac3donian
  • Време на започнување Време на започнување
Аууу месија верував во тебе дека ќе се извлечеш од гомната на соседската пропаганда, ама ти ептен замина...
Kako prvo treba da ti e jasno deka cela kolumna e napishana vo polza na Makedonizmot i deka proturkuvanje na Antichki Makedonizam ne pomaga vo situacijava za vlez vo EU nego odgovorna politika i stabilni odnosi megju Makedonija i Megjunarodnata Zaednica kako i so zemjite chlenki na EU alijansata,se drugo e opasno ili naj opasno.

Dejan];2190501 напиша:
Аууу месија верував во тебе дека ќе се извлечеш од гомната на соседската пропаганда, ама ти ептен замина...

Ti Dejan dali smetash deka so "politika" na Antichka Makedonija drzhavata kje dobie bezvizen rezhim,kje se integrira vo EU i NATO i kje privleche investicii vo nashite ekonomski zoni?

Ноуп, ја сум атеист по природа и не верувам у ниеден бог...

Ај сеа биди љубезен и кажи си за тебе пошо ти се декларираш како Антички Македонец...Ја не се декларирам како Словен...После Словените низ историјата кај нас прошле многу кои ебачеле све што ќе стигнеле така да генот од Словените тешко да преживеал кај било кој од нас, исто како и генот за Античките Македонци...

Кажав и погоре...Не ми одговарај на прашање со прашање туку пробај да најдеш одговор, а ако го нема тогаш мирно повлечи се....

Нелогично ми е на плоштад да има и Православна црква , а истовремено и споменик на Александар...Тоа е чист парадокс, али што у државава не е ?

Види братче, не значи дека ако се измешале многу гени почнувајќи од праисторијата преку, древните Македонци, римјаните, славјаните, турците и сите натаму, дека секое мешање ги исклучува гените од претходното ниво. ЕДНОСТАВНО ТЕМЕЛОТ И ОСНОВАТА НЕ СЕ БРИШЕ, со мешање единствено таа може да се надогради и подобри! Е сега братче, јас никогаш не сум негирал наша поврзаност со славјаните (за кои сметам, а има и докази) кои се од овие простори, меѓутоа овој идиотизам на поделба меѓу Македонците не можам да го поднесам. Убаво знаеме што ни донесоа поделбите меѓу нас низ историјата па се до денес. Единствено што велам јас е дека ние си имаме историски континуитет. Каран, Филип, Александар, Византија, Славјани, Самуил, Карпош....

На крајот на краиштата, ако дегените како Жаре Трајаноски и Геро „успеат да докажат“ дека ние „немаме никаква врска“ со древните Македонци, зарем не заслужуваат тие древни Македонци, должна почит од нас, како жители на оваа земја, родени во оваа земја, кои го прославиле нејзиното име?

А кога сме веќе кај парадокси и јас сметам дека е голем парадокс што сите тврдокорни албански националисти и посветени муслимани, жилаво се борат за мајка Тереза, христијанска католичка мисионерка! (Иако таа луѓето не ги делела по ништо, сигурно не би се согласила некои дегени да ја присвојат само за нив)

Ај сеа биди љубезен и кажи си за тебе пошо ти се декларираш како Антички Македонец...Ја не се декларирам како Словен...После Словените низ историјата кај нас прошле многу кои ебачеле све што ќе стигнеле така да генот од Словените тешко да преживеал кај било кој од нас, исто како и генот за Античките Македонци...

Кажав и погоре...Не ми одговарај на прашање со прашање туку пробај да најдеш одговор, а ако го нема тогаш мирно повлечи се....

Нелогично ми е на плоштад да има и Православна црква , а истовремено и споменик на Александар...Тоа е чист парадокс, али што у државава не е ?
Околу словените...Историските докази покажуваат дека концептот на Словени кои дошле од Карпатите е неточен, лажен и вештачки создаден.
Значи Словени ко што ти ги замислуваш, немало.

Но, словенството како поим е нешто друго, и повеќе околу тоа можеш да најдеш во подфорумот историја.

За болдот...
По твојата логика Англија треба да го сруши Stonehenge, затоа што тоа е пагански објект, а тие се сега мнозински англиканци.

Ај преиспитај си ја небулозата.

Ti Dejan dali smetash deka so "politika" na Antichka Makedonija drzhavata kje dobie bezvizen rezhim,kje se integrira vo EU i NATO i kje privleche investicii vo nashite ekonomski zoni?
самоубиец, тоа не е политика, тоа ни е историјата, и што им е гајле на инвеститорите како се вика некој автопат, нив им е важно да платат помали даноци, да имаат поевтина работна сила, да направат профит, и не мешај баби со слонови

Да престанеме со глупави делби сите ние сме МАКЕДОНЦИ, само МАКЕДОНЦИ и ништо друго! Да не го губиме времето во докажувања меѓу себе!

Кому му оди во прилог оваа поделба меѓу нас, античка и славјанска непотребна хистерија??? На нас никако, но на грците, на бугарите и бојко борисов - циганов, секако.

Која е таа политика на Античка Македонија?

И што има везе историјата со безвизниот режим, ЕУ, НАТО и странските инвестиции?

па баш по генот е докажано дека повеќе од 30% од денешните македонци водат потекло од античките македонци и тоа од институт од швајцарија, не од наш

гасна комора за сите што не се декларираат како антички Македонци :pos2:

гасна комора за сите што не се декларираат како антички Македонци :pos2:

Гасна комора, за сите што се против Македонија и Македонците, што не мразат и сакаат да ни наштетат и да не уништат!

Види братче, не значи дека ако се измешале многу гени почнувајќи од праисторијата преку, древните Македонци, римјаните, славјаните, турците и сите натаму, дека секое мешање ги исклучува гените од претходното ниво. ЕДНОСТАВНО ТЕМЕЛОТ И ОСНОВАТА НЕ СЕ БРИШЕ, со мешање единствено таа може да се надогради и подобри! Е сега братче, јас никогаш не сум негирал наша поврзаност со славјаните (за кои сметам, а има и докази) кои се од овие простори, меѓутоа овој идиотизам на поделба меѓу Македонците не можам да го поднесам. Убаво знаеме што ни донесоа поделбите меѓу нас низ историјата па се до денес. Единствено што велам јас е дека ние си имаме историски континуитет. Каран, Филип, Александар, Византија, Славјани, Самуил, Карпош....

)

Генетика не знам баш многу али тоа дека не се брише некако ми нема логика...Ако после антиката дошле словените тогаш логично е тие да се претопиле со населенито...Ако после нив дошле некои други пак логично е дека се претопиле со тие што биле таму...После 2400 години претопување нема логика да има барем еден со Антички корен...Друго е некој така да се чувствува затоа што некој или нешто така му налага...

Околу словените...Историските докази покажуваат дека концептот на Словени кои дошле од Карпатите е неточен, лажен и вештачки создаден.
Значи Словени ко што ти ги замислуваш, немало.

Но, словенството како поим е нешто друго, и повеќе околу тоа можеш да најдеш во подфорумот историја.

За болдот...
По твојата логика Англија треба да го сруши Stonehenge, затоа што тоа е пагански објект, а тие се сега мнозински англиканци.

Ај преиспитај си ја небулозата.

Добро ај, немало словени, нека биде по твојата теорија у која веруваш ...А Турци имало на просториве или немало ???

Не мора да рушат Енглезите...Они барем се свесни и не градат повеќе...Тоа е културен споменик кој на никого не му смета и кој е светска атракција која опстанала од многу одамна...

Генетика не знам баш многу али тоа дека не се брише некако ми нема логика...Ако после антиката дошле словените тогаш логично е тие да се претопиле со населенито...Ако после нив дошле некои други пак логично е дека се претопиле со тие што биле таму...После 2400 години претопување нема логика да има барем еден со Антички корен...Друго е некој така да се чувствува затоа што некој или нешто така му налага...

Добро ај, немало словени, нека биде по твојата теорија у која веруваш ...А Турци имало на просториве или немало ???

Не мора да рушат Енглезите...Они барем се свесни и не градат повеќе...Тоа е културен споменик кој на никого не му смета и кој е светска атракција која опстанала од многу одамна...

Аман бре па ти зарем мислиш, дека народот само се мешал и мешал и мешал и мешал малтер!!!

Со турците немало никакви мешања! Во длабоко религиозно поделеното општество на милетски систем, бракови меѓу христијани и муслимани и евреи, немало никогаш! Кретенодини гомнарски изјави „Турците ви ги силувале бабите“, го кажуваат оние морони чии баби биле стварно силувани и затоа денес тие се монголоиди и кретени. А абортус имало уште и во дамнешни времиња (НЕ НАВЛАГАЈТЕ СО ОВА ВО ТЕМАТА ЗА АБОРТУС!!!).

Ерол Ризаов: Ширете шупките, нека не ебат. Кој не рашири...да го ебам античкиот да го ебам у гз!

Уште еднаш упатувам повик, луѓе доста со делби ние сме МАКЕДОНЦИ!!!!

Немам намера понатаму да се објаснувам! За сите прашања постои само еден одговор: НИЕ СМЕ МАКЕДОНЦИ!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom