Не да сум чул! Секојдневно ми е пред очи сакам или не! Кога ќе пуштам вода после серка почнувам да мислам дека од националното чувство и припадност зависи дали срањето ќе отиде или не!ЃулеСк... си чул ли ти за... национално чувство и припадност?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не да сум чул! Секојдневно ми е пред очи сакам или не! Кога ќе пуштам вода после серка почнувам да мислам дека од националното чувство и припадност зависи дали срањето ќе отиде или не!ЃулеСк... си чул ли ти за... национално чувство и припадност?
Не навредувај бе теле....Прво незнаеш какви гени имаш, а дека влечат корени од пред 2300 години е смешно! После толку поробувања, силувања, убивања, раселувања, да ми тврдиш дека овие 2-3 милиона луѓе овде (повеќе од пола имаат прадедо србин, грк, бугарин или турчин) се потомци на истите луѓе кои живееле 2300 години е патетично! Само за да не ме етикетираш како предавник, ќе ти кажам дека и бугарите и грците и србите и албанците би ми биле смешно-патетични доколку би тврделе дека се директни потомци на било што што постоело пред 2000 години!
Но еве нека ти биде! Да речеме дека си потомок на Александар! И мора да ни ебеш мајката секојдневно со глупавата пропаганда за Александар и тоа да ти биде најбитно за било каква одлука и стремеж за подобрување на животот и секојдневието во оваа држава која сега ја имаме??? Па ако некој ти рече дека не си потомок, како млад мајмун да се палиш и да викаш дека тој што не мисли како тебе е предавник и треба да се убие и да не му се пружи шанса да даде идеја за твојот живот и животот на твоите деца да биде подобар или евентуално да ја реализира истата?
Море мрш у курац, и ти и твојот Александар, не ми се мешајте во секојдневие и во мојот живот и во се што може да влијае на мојата иднина! Споменици градите со наши пари, а пола од луѓево леб немаат да јадат, улиците ни се катастрофа, паркови немаме, социјалната помош е за тоалетна хартија да ја потрошиш, никој не инвестира во ништо сите се плашат за егзистенција, парите за телефон, за нафта, за струја на странци ги даваме. А ти бележиш предавници, на основа на приказни од пред 2300 години!
Кога ќе ми кажеш како, тоа што јас и ти сме потомци на Александар, ќе ми обезбеди подобра иднина мене и на моето семејство и ќе ми помогне да создадам подобра и поквалитетна иднина за себе и за тие што ми се блиски, тогаш ПРВ ќе застанам со тебе да се борам за твојата идеологија!
А до тогаш место да солиш памет од кај потекнуваш, размисли на кај си тргнал!
Да, еве ти кажувам директно од мајмуните потекнувам, ама пак не сум шупак како тебе!
Епа дека нема врска,колумната укажува дека не е време за историја него за одговорна политика и ЕУ интеграции,аман бе чоек толку неможиш НЗС да најдиш од цела колумна?Јас прашав како Античка Македонија ќе и помогни на Македонија сегашна не тогашна да влези во ЕУ и НАТО за подобро утре ти нешто трето шлакаш и ми одговараш со прашање.И дека нема врска едно и друго значи историјата поминала и не е време за Историја него време на одговорни политики и потези на тој што е на власт.И оток сте со тоа клоновите,а човек нешто ве искритикува веднаш накај клонови и предавници терате,за друго посуштинско не ве бива.
Ооо серко еден, таквите како тебе ќе ни ја ебат мамата на сите, вклучувајќи ја и твојата!Не го дочитав до крај срањево, а мислам дека убаво започна владава да ги контролира гомнојадциве, нема слобдно изразување за такви изроди, за вакви случаеви дури ја оправдувам и смртаната казна и тоа по најстарите и примитивни техники. Сељак еден, од каде пак тебе ти се корените и која историја ти си ја учел и проучувал, мамето ваше предавничко да ви го ебам!
Ме боли таквото мене за овие што ги наброја! Ти и они заедно со вашите ебани историски филозофии дома да си кршите глава и да етикетирате предавници! Остајте ги другите да живеат како што им е добро и како што не налага твојата античко историска идеологија!Не навредувај бе теле....
Ти и идеологија очебијно не одите во иста реченица....мрш сега кај браќата твои Ризов,Геровски и компанија
Не ми е јасно како може да се дозволи некој постојано да кења против националните интереси, да сере и тоа со големи букви и количини и ништо да не биде превземено против него.
Треба некои работи да бидат светина и играњето со нив да биде санкционирано, не да се поддржува и аплаудира на истото.
Ова не е воопшто нешто наивно, ова е смислена деструктивна акција предводена од утрински долго време, во позадина плус се и жаре и ивица и најче и фрче и сдс.
Дајте малку кон овој проблем да се погледне посериозно, како што посочи Мисирков, постои шема за систематско напаѓање на некои работи за кои не треба ни да се збори, работи кои се подразбираат дека се и ќе останат такви.
Нека се направи нешто овој круг на негатори на се што ни е најважно да се разбие.
Не се зезајте, го формираат истите и јавното мислење, им перат мозок на луѓето.
Не е ко изјавите на оли или баросо или фуере кои се небитни лица.
Има луѓе кои купуваат утрински, го читаат ова и им влијае без врска.
Не можеме да очекуваме дека се сите силни и ќе опстојат на глупостите.
Дај, било како некако, да се потсредат овие лица.
Ако има некаква врска со потплатеност нека се испита, нека им се заврзе малку јазик.
Абе да е до мене....овака би играл јас...сосе цело друштво....Милчин компанија....Ооо серко еден, таквите како тебе ќе ни ја ебат мамата на сите, вклучувајќи ја и твојата!
Ме боли таквото мене за овие што ги наброја! Ти и они заедно со вашите ебани историски филозофии дома да си кршите глава и да етикетирате предавници! Остајте ги другите да живеат како што им е добро и како што не налага твојата античко историска идеологија!
Ооо серко еден, таквите како тебе ќе ни ја ебат мамата на сите, вклучувајќи ја и твојата!
Ме боли таквото мене за овие што ги наброја! Ти и они заедно со вашите ебани историски филозофии дома да си кршите глава и да етикетирате предавници! Остајте ги другите да живеат како што им е добро и како што не налага твојата античко историска идеологија!
Има среќа народов што не е до тебе и до твоите болни размислувања!Абе да е до мене....овака би играл јас...сосе цело друштво....Милчин компанија....
![]()
Ти бе за култура најде да збориш?Не го дочитав до крај срањево, а мислам дека убаво започна владава да ги контролира гомнојадциве, нема слобдно изразување за такви изроди, за вакви случаеви дури ја оправдувам и смртаната казна и тоа по најстарите и примитивни техники. Сељак еден, од каде пак тебе ти се корените и која историја ти си ја учел и проучувал, мамето ваше предавничко да ви го ебам!
Има среќа народов што не е до тебе и до твоите болни размислувања!
Ти бе за култура најде да збориш?
За народот не знам....ама за таквите анационални македончиња кои толку сочно плукаат по историјата на нашиот народ и ги плукаат своите предци.....среќа што не е до мене.Има среќа народов што не е до тебе и до твоите болни размислувања!
Што бе ти убеден си дека си помакедонец од мене само затоа што си се фатил за човек умрен пред 2300 години и се правиш негов потомок(според мене ни ти ниту грците се потомци на таков човек), а притоа си спремен се да згазиш само за твојата идеологија да просперира?? :pos2:Дај бе одјеби Ѓоле. Што провоцираш тука? Стварно не ми било никогаш јасно анационални типови што бараат на македонски форум. Иди на некој српски, бугарски амерички или каков сакаш форум ама не не отекувај нас тука. Ние Македонците си ја сакаме оваа земја и ќе издржиме во борбата за нашите права до крај зашто правдата мора да победи, а такви како вас космополити љубители на полн фрижидер и умни како вас секогаш може да се снајдат и надвор од Македонија нели?![]()
Epa nemozes da bides Makedonec so vakvi stavovi, za EU i za Grcija Makedonci se samo onie koi ziveele na ovie prostori vo periodot na Anticka Makedonija,a ti sto si dosol vo 6ti vek, si ili Srbin ili Bugarin so ispran mozok, barem taka te narekuvaat Grcite...Што бе ти убеден си дека си помакедонец од мене само затоа што си се фатил за човек умрен пред 2300 години и се правиш негов потомок(според мене ни ти ниту грците се потомци на таков човек), а притоа си спремен се да згазиш само за твојата идеологија да просперира?? :pos2:
А ако се фатам ја да докажувам дека Исус се родил во Македонија, поголем македонец ќе бидам од тебе?
Јас си ја сакам државата каква што е! Дали сум антички македонец или сум словенски македонец ич не се замарам и не сакам да ми влијае тоа на животот!
Еве може се чуствувам како словенски македонец, кој овде живее од 6 век или тоа е анационализам за тебе?
Што бе ти убеден си дека си помакедонец од мене само затоа што си се фатил за човек умрен пред 2300 години и се правиш негов потомок(според мене ни ти ниту грците се потомци на таков човек), а притоа си спремен се да згазиш само за твојата идеологија да просперира?? :pos2:
А ако се фатам ја да докажувам дека Исус се родил во Македонија, поголем македонец ќе бидам од тебе?
Јас си ја сакам државата каква што е! Дали сум антички македонец или сум словенски македонец ич не се замарам и не сакам да ми влијае тоа на животот!
Еве може се чуствувам како словенски македонец, кој овде живее од 6 век или тоа е анационализам за тебе?