Ерол Ризаов: Македонизмот е болест!

• Креатор на темата Креатор на темата theMac3donian
  • Време на започнување Време на започнување
Абе може не баш 500 ама секако дека ги знаеме предците едно 150 години назад, а имаше еден човек тука што си ги знаеше сите предци 300 години уназад и погоди што?... немало такво мешање како што мислиш.

Епа тоа е еден у милион да кажеме...Нас не има 2 милиони, 50 души да знаат така добро ќе е ...

Не ми се верува какви глупости се изначитав, абе како можете христијансто да мешате со античко време, абе овде неписмени бре бре бре..............

Еве ти си класика пример за неписмен...:)

Не знаеш ''христијанство'' правилно да напишеш

Така му иде...Ќе не соберат на плоштад и ќе не мачкаат со катран а после и пердуви ќе ни посипаат...Тоа ти е судбината :)
Што???? Ти нормален ли си? До споменикот на Александар така да стоиме?? Нема шанси да ни дозволат! :vozbud:

Што???? Ти нормален ли си? До споменикот на Александар така да стоиме?? Нема шанси да ни дозволат! :vozbud:

Ќе идеме у градска управа да бараме дозвола па може ќе ни одобрат:)

Јас лесно ќе ја сменам грешката, за другите не знам.

Ако не знаеш тогаш ќути јеботе :)

Ne znam shto tolku se chudite na ovoj plastelinov shto kazhal koga od sekogash imal takvi negativni chuvstva i stav kon se sto e makedonsko. So godini nanazad so svoeto novinarsko pero ja gnasi novinarskata fela i pluka po se sto ne e po receptot na rozite i pod diktat na papata.
Ako makedonizmot e bolest, togash neka proglasat epidemija, zatoashto vo drzhavava ima sigurno 450 000 zaboleni. Do vchera ne smevme da znaeme koi sme i shto sme, i tugjincine ne uchea deka sme sloveni, denes koga se osvestuvame i poleka stanuvame gordi makedonci, domashnive petokolonashi pochnuvaat da laat i da ne pravat pacienti. Shto ushte nema da dozvolime da ni se sluchi.
Na vakvite kako plastelinov treba pod itno da im se odzeme pravoto voopshto da mislat, a kamoli da go trujat narodov makedonski so vakvi gadosti.
I da, samo edno malo potsetuvanje za onie shto go miluvaa Kerim da go vidat vo pretsedatelskata fotelja...ha, istiot toj, "milenikot" na site predizborni kalkulacii, shpekulacii, anketi i sedesemeto, sluchajno e generalen direktor na izdanijata na VAC pod chijashto kapa e i Utrinski, taka da zamislete se okolu zadachata i ulogata na ovie mediumi koi se pod kapa na dotichniot i koi stavovi i interesi bi gi zastapuval toj, dokolku ne go lizna Grujo.

Шо е бе антички македонец? Ќе убиваш? Па нели секој има право да се чуствува како сака и да кажува што сака? Или ако некој не ти оди по закоравениот ум одма тој е предавник и треба да се убие?

ТОЧНО ТАКА!

Така правеле на времето и подобри биле од нас.

Ако некој мене ме смета за болен, онда уствари јас да му докажам дека навистина сум болен, па со гомнарката по главата негова...

Едноставно е :vozbud:

Ако Македонизмот е болест,тогаш и самата Македонска држава е тежок рак на некого.Со вакви зборови се гази Македонското достоинство и државност.
Во Америка(која е "најдемократска" земја)да речеш дека Американизмот е болест,те утепаа цијашите за проруска пропаганда.
Значи некој тука кај нас не си ја работи "цијашката" работа.Проблемот е пак кај нас

Ако Македонизмот е болест,тогаш и самата Македонска држава е тежок рак на некого.Со вакви зборови се гази Македонското достоинство и државност.
Во Америка(која е "најдемократска" земја)да речеш дека Американизмот е болест,те утепаа цијашите за проруска пропаганда.
Значи некој тука кај нас не си ја работи "цијашката" работа.Проблемот е пак кај нас

Човекот вика Античкиот Македонизам, т.е. опседнатоста на тие како тебе дека се директни потомци на некои си антички македонци.
Така да не треси зелени!

Човекот вика Античкиот Македонизам, т.е. опседнатоста на тие како тебе дека се директни потомци на некои си антички македонци.
Така да не треси зелени!

Ќурко една ебана,ти имаш име како и античките МАКЕДОНЦИ.
Не е битно дали сите имаме директни гени на античките Македонци,битно е што поголемиот дел има,и тоа што и таа античка историја е дел од Македонската.

Дали тој сам се запрашал чиј потомок е, можеби директно од мајмуните? Homos kicmosvitkanikus?

Ќурко една ебана,ти имаш име како и античките МАКЕДОНЦИ.
Не е битно дали сите имаме директни гени на античките Македонци,битно е што поголемиот дел има,и тоа што и таа античка историја е дел од Македонската.

Прво незнаеш какви гени имаш, а дека влечат корени од пред 2300 години е смешно! После толку поробувања, силувања, убивања, раселувања, да ми тврдиш дека овие 2-3 милиона луѓе овде (повеќе од пола имаат прадедо србин, грк, бугарин или турчин) се потомци на истите луѓе кои живееле 2300 години е патетично! Само за да не ме етикетираш како предавник, ќе ти кажам дека и бугарите и грците и србите и албанците би ми биле смешно-патетични доколку би тврделе дека се директни потомци на било што што постоело пред 2000 години!
Но еве нека ти биде! Да речеме дека си потомок на Александар! И мора да ни ебеш мајката секојдневно со глупавата пропаганда за Александар и тоа да ти биде најбитно за било каква одлука и стремеж за подобрување на животот и секојдневието во оваа држава која сега ја имаме??? Па ако некој ти рече дека не си потомок, како млад мајмун да се палиш и да викаш дека тој што не мисли како тебе е предавник и треба да се убие и да не му се пружи шанса да даде идеја за твојот живот и животот на твоите деца да биде подобар или евентуално да ја реализира истата?
Море мрш у курац, и ти и твојот Александар, не ми се мешајте во секојдневие и во мојот живот и во се што може да влијае на мојата иднина! Споменици градите со наши пари, а пола од луѓево леб немаат да јадат, улиците ни се катастрофа, паркови немаме, социјалната помош е за тоалетна хартија да ја потрошиш, никој не инвестира во ништо сите се плашат за егзистенција, парите за телефон, за нафта, за струја на странци ги даваме. А ти бележиш предавници, на основа на приказни од пред 2300 години!
Кога ќе ми кажеш како, тоа што јас и ти сме потомци на Александар, ќе ми обезбеди подобра иднина мене и на моето семејство и ќе ми помогне да создадам подобра и поквалитетна иднина за себе и за тие што ми се блиски, тогаш ПРВ ќе застанам со тебе да се борам за твојата идеологија!
А до тогаш место да солиш памет од кај потекнуваш, размисли на кај си тргнал!

Дали тој сам се запрашал чиј потомок е, можеби директно од мајмуните? Homos kicmosvitkanikus?
Да, еве ти кажувам директно од мајмуните потекнувам, ама пак не сум шупак како тебе!

ЃулеСк... си чул ли ти за... национално чувство и припадност?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom