Call of Duty: Black Ops

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
Ма више не фермам Black Ops, ако сакам CoD MP ќе играм или 4ката или MW2. Немам намера да давам пари за оригинал Black Ops, ќе си ја купам оригинал Crysis 2, вреди многу повеќе одошто BO.

Да се пофалам нешто :)
Вчера конечно фатив 15ти престиж. Сега сум некаде 20ти левел. Таман кога ќе ми здосади и кога ќе фатам 50ти левел ќе излезе "First Strike" :)
Сепак играва е направена да ја играш и по последниот левел. Имаш многу работи да купуваш, а за тоа ќе ти требаат пари кои ги добиваш со играње. Некои работи се премногу скапи како што е golden камуфлажата, чини 50000 COD points и треба да ја купиш посебно за секое оружјe, wtfff ?!

Честито TheTimi :)

Ја на почеток бев загреан за играва за MP, ама чим видов дека AlterOps е бајаги одложен, баталив. Исто така, пред некој ден ја свртев Crysis 2 beta (нема да откривам од приказната ништо, само ќе кажам дека ве очекува долга и интересна кампања :)) играта ми остави многу подобар впечаток од BO, и тоа уште во бета фаза, и можам да кажам дека 99% ќе ја купам оригинал. Вреди да се купи.

Честито TheTimi :)

Ја на почеток бев загреан за играва за MP, ама чим видов дека AlterOps е бајаги одложен, баталив. Исто така, пред некој ден ја свртев Crysis 2 beta (нема да откривам од приказната ништо, само ќе кажам дека ве очекува долга и интересна кампања :)) играта ми остави многу подобар впечаток од BO, и тоа уште во бета фаза, и можам да кажам дека 99% ќе ја купам оригинал. Вреди да се купи.

Хмм веројатно и јас ќе ја купам Crysis али КОД ми е некако како класика. Секоја година ја купувам оригинал, само поради тоа што секоја КОД игра ме држи онлајн скоро повеќе одколку сите други игри до сега што сум ги играл заедно (зборувам за play time) :) Повеќето игри грешат во тоа што не ти даваат доволна мотивација за да ја играш онлајн или пак да ја играш онлајн по последниот левел. Ваков пример беше Medal of Honor, играта е интересна, да, ама одкако ги фатив последните левели на сите класи ми здосади и престанав да ја играм само бидејќи немав ќар од тоа што ја играв :). КОД и после последниот левел ќе те држи уште можеби 5-10 дена.
Сега незнам како ќе направам со Crysis, прво ќе се обидам да соберам пари да ја земам за ПС3 ама ако не соберам, ја има за 28евра за ПЦ па можеби ќе си ја земам така. Само знам дека нема да и правам pre order како што правам со повеќето игри. Ќе почекам да видам какви ќе бидат сите верзии на оваа игра.

Хмм веројатно и јас ќе ја купам Crysis али КОД ми е некако како класика. Секоја година ја купувам оригинал, само поради тоа што секоја КОД игра ме држи онлајн скоро повеќе одколку сите други игри до сега што сум ги играл заедно (зборувам за play time) :) Повеќето игри грешат во тоа што не ти даваат доволна мотивација за да ја играш онлајн или пак да ја играш онлајн по последниот левел. Ваков пример беше Medal of Honor, играта е интересна, да, ама одкако ги фатив последните левели на сите класи ми здосади и престанав да ја играм само бидејќи немав ќар од тоа што ја играв :). КОД и после последниот левел ќе те држи уште можеби 5-10 дена.
Сега незнам како ќе направам со Crysis, прво ќе се обидам да соберам пари да ја земам за ПС3 ама ако не соберам, ја има за 28евра за ПЦ па можеби ќе си ја земам така. Само знам дека нема да и правам pre order како што правам со повеќето игри. Ќе почекам да видам какви ќе бидат сите верзии на оваа игра.

Зимај ја на ПЦ, немој да се зезнеш за на конзола да ја земеш.

Иначе он топик, да и мене ме има држено CoD4 неколку дена откако стигнав до 55 левел. Едноставно играта нуди некоја скриена забава. :) Али за ова не сум сигурен дали важи и за BO и MW2.

Зимај ја на ПЦ, немој да се зезнеш за на конзола да ја земеш.

Иначе он топик, да и мене ме има држено CoD4 неколку дена откако стигнав до 55 левел. Едноставно играта нуди некоја скриена забава. :) Али за ова не сум сигурен дали важи и за BO и MW2.
MW па мене најмалку ме држеше, можеби имав едно 5-6 дена изиграно (и оваа немаше многу да правиш после последниот левел освен камуфлажите). А со БО, ΜW2, WaW е веќе друга приказна. Највеќе ја имам играно WaW 29+ дена (иако немаше ништо после последниот левел пак ми беше интересна) па после ΜW2 20+ дена и сега на БО имам 12 дена.

Имав можност да ги играм новите мапи за Блек Опс поточно ми ги даде едно другарче на ПСН. Дефинитивно се добри посебно зомби мапата на која веќе потрошив долгоо време. Во саботата останав до два ипол вечерта играјќи ја ascension (една иста партија) :). Multiplayer мапите се солидни посебно ми се допаѓаат Berlin Wall и Stadium на кои има многу камперски места но затоа е и многу лесно да ги убиеш ти кампери. Kowloon посебно ми се допаѓа за S&D i CTF, а пак Discovery е интересна но многу често може да се случи да те убие снајпер а немаш појма од каде освен ако не видиш Kill cam (со време ќе ја научам и оваа). Иако се добри мапиве не да не вредат 15$. Требало да ги дадат free или евентуално 5$ максимум. Ќути среќа што ми ги даде другарот и си ги добив бесплатно инаку бев спремен да дадам 15$ за нив.

15$ за 4 мапи? :nesvest:

Чисто за споредба, Counter-Strike: Source (најиграната multiplayer акциона игра) ја има истата цена, а при максимален попуст е 3.75 евра. Играта има мал милион мапи, и постојано се креираат нови кои бесплатно може да се симнат од интернет.

Ама знаете како викаат: "Додека има овци ќе има и волна".

15$ за 4 мапи? :nesvest:

Чисто за споредба, Counter-Strike: Source (најиграната multiplayer акциона игра) ја има истата цена, а при максимален попуст е 3.75 евра. Играта има мал милион мапи, и постојано се креираат нови кои бесплатно може да се симнат од интернет.

Ама знаете како викаат: "Додека има овци ќе има и волна".
Па да бе, затоа и не ги купив :)
Мене многу ми е некако шит кантер, и да ги дадам тие 3.75 евра никад нема да ја пуштам за разлика од БО која до сега ја имам играно 13дена. Сега колку и да се, новите мапи пак ќе ми бидат мили бидејќи сум ја играл истата игра 320+ часа на 15 исти мапи и сега можеш да замислиш 5 нови мапи што значат. Тоа за кантер и БО е само мое мислење ...
Иначе колку милиони ја играат кантер ? Никогаш не сум се заинтересирал па да прочитам.

патем до кај е работава до Алтеропс??

патем до кај е работава до Алтеропс??

Моментално до никаде. Не се знае кога ќе продолжи.
повеќе од месец дена, не е пипната играта колку што знам.

ova so charlie sheen e mn zakon ali jas sakam da prasam kolku luge od ovde ja imaat kupeno original black ops za pc??? neka me addnat na steam nickot mi e painkiller994

дали некој ја продава Black Ops или знае некој што ја продава за ПС3

Иако сега ја зедов, за 2 дена стигнав предпоследна мисија и ми заглави... Skidrow верзија иначе... некое чаре?

ima update na steam so ja poprava!!! ali neznam vaka dali go ima prebaraj!!!

google is your friend :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom