- Член од
- 10 јануари 2015
- Мислења
- 3
- Поени од реакции
- 0
vazi praveme ja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прво среди ја исхраната па потоа земај суплементи. Исфрли џанк храна (онаа што содржи доста шеќер и масти - чоколадо, торти, колачи, газирани сокови, брза храна), земи јади повеќе пилешко, риба, јајца, зеленчук, јаткасти плодови за здрави масти и овошје за енергија. Израчунај дали во доволни количини ги земаш најбитните витамини (Б-витамини, Ц, Д, А, Е и К) и минерали (калциум, магнезиум, цинк), ако не можеш преку исхраната да земеш некој од овие, купи суплементи. Откако ќе ја средиш исхрана, веќе можеш да земаш ги и останатите суплементи со протеини, креатин, гејнери итн. Пресметај со калкулаторов колку калории дневно ти се потребни со цел да ја зголемиш тежината. Најбитно што треба да запомниш е да ставаш повеќе калории одошто трошиш, односно да јадеш повеќе од порано и зголемувањето на тежината ќе биде загарантирана. А за дефиниција односно вежбање, имаш многу планови на интернет, кој и да го избереш, доколку се држиш до здравата исхрана и правилно изведување на вежбите ќе имаш супер резултати.Значи сакам да качам маса и да направам дефиниција имам 55 кг а сум 22 год ке ме упате некој со суплементи итн инт фала ...
Кaде кaј нaс мoже дa се нaјде (гимнaстичaрскa) кредa? Бaрaв пo 2-3 стрaни штo прoдaвaaт вaквa oпремa и ништo немa...или тoa или јa бaрaм пoд грешнo име.
http://blackboxfw.com/wp-content/uploads/2012/11/20121129-180302.jpg
Може и ова да е, последните денови осеќам како и од зад да ме стега. Викаш заебано а?Dali osekjash i bolka od istata strana na grbot koga vdishuvash? Kako da te bocka od pozadi, a koga izdishuvash te boli od strana na srceto?
Ako da, togash najverojatno si zeznato izmesten. Jas vaka se shinav na nezagreano i mislev deka mi e neshto poozbilno, a ispadna deka sum samo izmesten. Nekoj sho ne se razbira poishe nema shansi da te namesti bidejki zhilata ako ne se lazham se vrzue i pod delot pod mishkata, a tamu e najzaebano za mestenje (i boli malce).
Edno 90% sum siguren deka e ova.Може и ова да е, последните денови осеќам како и од зад да ме стега. Викаш заебано а?
Каде најисплатливо може да најдам вратило +2 тега, нешто пакетче кажете што има во него и за колку пари и од кое место секако
Има вратило во Ранерс? Јас од таму иам земано поодамна тегче 5кг 700 денари го платив, ама мислам има поефтино...Пакетче такво едино дедо мраз да ти донесенема нигде такво пакетче,имаш во runners пакетчиња со 2 бучици и тегови плочки,ама не знам колку ќе ти биде корисно пошто не можеш сам да си ги распоредиш килажите тууку како што се.Има од 10-15-20-30кг.Вратила ти се движат асални за на врата по 1200-1500 денари.
Првото не го сфаќам, второто "не".1. Па може ли да ми објасните дали и колку има влијание висината во бодибилдингот? 2. И дали доколку се вежбат нозе со тежини може да се стопира растот?
1. Битна е затоа се делат категории по висина.1. Па може ли да ми објасните дали и колку има влијание висината во бодибилдингот? 2. И дали доколку се вежбат нозе со тежини може да се стопира растот?