Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Е ваква сила и јас би сакал да имам. Добро, да бидам реален, би сакал некоја средина помеѓу убаво тело и сила, нешто слично на Elliott Hulse. Инаку да, најверојатно си го скратуваат векот со овој лајфстајл, но како што се вели, подобро еден ден како лав отколку цел живот како овца :D

Е ваква сила и јас би сакал да имам. Добро, да бидам реален, би сакал некоја средина помеѓу убаво тело и сила, нешто слично на Elliott Hulse. Инаку да, најверојатно си го скратуваат векот со овој лајфстајл, но како што се вели, подобро еден ден како лав отколку цел живот како овца :D
Прадедо ми живееше 97 години, 3 војни поминал (1906-2003), втора светска војна на фронт го отерале, качак моташе до 95, ракија и винце дур да умри, апче немаше пробано. Јас не би рекол дека бил овца човекот и го памтам како пргав човек и на старост, али од 75кг на 1.80 потежок незнаеше да бил :)
И овај батката на видеото има човечко срце и ние, ова ти е како мотор од фичо да вози на керозин и да носи шасија од range rover.

Прадедо ми живееше 97 години, 3 војни поминал (1906-2003), втора светска војна на фронт го отерале, качак моташе до 95, ракија и винце дур да умри, апче немаше пробано. Јас не би рекол дека бил овца човекот и го памтам како пргав човек и на старост, али од 75кг на 1.80 потежок незнаеше да бил :)
И овај батката на видеото има човечко срце и ние, ова ти е како мотор од фичо да вози на керозин и да носи шасија од range rover.
И претпоставувам не бил веган или вегетаријанец за да биде здрав како шо го тупат у денешново време.

И претпоставувам не бил веган или вегетаријанец за да биде здрав како шо го тупат у денешново време.

Отидовме ептен офтопик, се извинувам
Инаку овци чуваше до 77-78год, колеше 2 јагниња и 1 овца годишно лично за него (овцата пастрма), јагнињата печени + манџи, плус свинче :) Од пиперки викаше рѓа стомакот му фаќал, рибите мн коски му имале, а пилешко петлите брзо му бегале :) Стариот кондиција имаше повеќе од 90 проценти од младиве, дури ги чуваше овците од утро до мрак впланина со нив беше :)

Aj eden sovet od poiskusnite.Vo momentov sum na bulk i kaloriite mi se dosta visoki -300g jaglehidrati 65g masti i 130g proteini. Vezbam 6 dena vo nedelata vo vremetraenje od saat ipol-2. Sakav da napravam edna nedela pauza zatoasto padnat mi e imumitetot a i ne sum napravila 3 meseci veke, ama neznam kako da gi prilagodam makronutritientite. Dali da namalam na jaglehidrati a da kacam na masti so toa sto ke mi ostanat isti vkupnite kalorii ili da namalam na vkupni kalorii (jaglehidrati i masti) ?

Aj eden sovet od poiskusnite.Vo momentov sum na bulk i kaloriite mi se dosta visoki -300g jaglehidrati 65g masti i 130g proteini. Vezbam 6 dena vo nedelata vo vremetraenje od saat ipol-2. Sakav da napravam edna nedela pauza zatoasto padnat mi e imumitetot a i ne sum napravila 3 meseci veke, ama neznam kako da gi prilagodam makronutritientite. Dali da namalam na jaglehidrati a da kacam na masti so toa sto ke mi ostanat isti vkupnite kalorii ili da namalam na vkupni kalorii (jaglehidrati i
Vrz osnova na tvoite informacuii ti vnesuvas 2305cal dnevno. Ovoj bulk ti e od prilika za 60kg. Tezina
Koga ne Vezbas treba da namalis na vkupni cal proporcionalno od prilika bi trebalo da vnesuvas do 100 cal dnevno. Da se odrzis
Kako preporaka :-)

1000 mislis ? Ne e malku toa...inace tezam 54 kg, i kaloriite sto gi vnesuvam gi kacuvav postepeno od 1400 stignav do 2300 ama golem del od masata mi e na muskul kacena...jas bi simnala na jaglehidrati okolu 100g ama me interesirase mislenje od @Gjoroski i nekoi od ostanative sto podolgo se zanimavaat so sportov.

1000 mislis ? Ne e malku toa...inace tezam 54 kg, i kaloriite sto gi vnesuvam gi kacuvav postepeno od 1400 stignav do 2300 ama golem del od masata mi e na muskul kacena...jas bi simnala na jaglehidrati okolu 100g ama me interesirase mislenje od @Gjoroski i nekoi od ostanative sto podolgo se zanimavaat so sportov.

акo нема тешка физичка активнoст самo се намалуваат јаглехидратите дo 50-100 грама зависи, не е рoкетна физика, нo секoе телo е различнo и за најтoчнo и најдoбрo правење нутриoнустички план за oдреден временски периoд треба личнo да си oдиш и платиш кај прoфесиoналец ( ете Ѓoрoски какo штo гo спoпмна) , акo не ти е за прoфесиoналнo и не ти се плаќа , тoгаш самo исклучи ги јаглехидратите и прoбај си нивна самo-регулација :)

п.с. има тука на фoрумoт мислам и еден друг прoфесиoнален тренер,спрема и луѓе за натпревари, и нутрициoнист мoжеби кај негo пoевтинo ќе те фати :D

Последно уредено:
Ne mislev na 1000 tuku od prilika 1500-600
Proporcionalno kako sto si kacuvala za edna nedela.Zosto ako ne Vezbas I prodolzis so ista ishrana nema bas da kacis na muskul.
Inaku ako sakas pisi mu na gjoroski sepak ubavo e da ima poveke mislenje :-)
Isto mozes da go konsultiras toj sto ti ja napravil bulk ishrana ako. :-)

Ne mislev na 1000 tuku od prilika 1500-600
Proporcionalno kako sto si kacuvala za edna nedela.Zosto ako ne Vezbas I prodolzis so ista ishrana nema bas da kacis na muskul.
Inaku ako sakas pisi mu na gjoroski sepak ubavo e da ima poveke mislenje :)
Isto mozes da go konsultiras toj sto ti ja napravil bulk ishrana ako. :)
Ne mi ja napravil nikoj bulk ishranata :) ekspreimentirav sama dosta vreme i steknav od prilika oset, ama do sega nemam napraveno skros pauza bez da mrdnam cela nedela pa zatoa baram mislenje zatoasto poleka gi kacuvav kaloriite pa sega ako secnam naednas neznam kako ke mi reagira teloto koga ke se vratam pak naednas na istite :). Fala vo sekoj slucaj

Aj eden sovet od poiskusnite.Vo momentov sum na bulk i kaloriite mi se dosta visoki -300g jaglehidrati 65g masti i 130g proteini. Vezbam 6 dena vo nedelata vo vremetraenje od saat ipol-2. Sakav da napravam edna nedela pauza zatoasto padnat mi e imumitetot a i ne sum napravila 3 meseci veke, ama neznam kako da gi prilagodam makronutritientite. Dali da namalam na jaglehidrati a da kacam na masti so toa sto ke mi ostanat isti vkupnite kalorii ili da namalam na vkupni kalorii (jaglehidrati i masti) ?
Нетреба до толку да се комплицира, верувај за една недела нема да се смени многу.Смали ги калотиите како на одржување и не се замарај ;)

Ne mi ja napravil nikoj bulk ishranata :) ekspreimentirav sama dosta vreme i steknav od prilika oset, ama do sega nemam napraveno skros pauza bez da mrdnam cela nedela pa zatoa baram mislenje zatoasto poleka gi kacuvav kaloriite pa sega ako secnam naednas neznam kako ke mi reagira teloto koga ke se vratam pak naednas na istite :). Fala vo sekoj slucaj

Ако ти е паднат имунитетот последно што треба да направиш е да ја намалиш исхраната, главен фактор во сезонските вирусни/бактериски инфекции е дефицит на енергија во организмот за да се справи со нив, а може да се справи многу лесно ако му се пружени правилни нутритиенти. Ако веќе пак планираш да стагнираш повеќе од една недела намали го внесот на околу 1800-1900 калории (извади од ЈХ и од масти) никако пониско и држи се до здрава исхрана. Често одморите од недела-две на телото одлично му доаѓаат за да одмори како мускулатурата и зглобовите така и адреналните жлезди од константен напор.

Шо фино искуство е ова да видиш девојче на подфорумов шо уствари знае шо збори...
Ах.. :)

Значи сакам да качам маса и да направам дефиниција имам 55 кг а сум 22 год ке ме упате некој со суплементи итн инт фала ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom