Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Значи сакам да качам маса и да направам дефиниција имам 55 кг а сум 22 год ке ме упате некој со суплементи итн инт фала ...
Прво среди ја исхраната па потоа земај суплементи. Исфрли џанк храна (онаа што содржи доста шеќер и масти - чоколадо, торти, колачи, газирани сокови, брза храна), земи јади повеќе пилешко, риба, јајца, зеленчук, јаткасти плодови за здрави масти и овошје за енергија. Израчунај дали во доволни количини ги земаш најбитните витамини (Б-витамини, Ц, Д, А, Е и К) и минерали (калциум, магнезиум, цинк), ако не можеш преку исхраната да земеш некој од овие, купи суплементи. Откако ќе ја средиш исхрана, веќе можеш да земаш ги и останатите суплементи со протеини, креатин, гејнери итн. Пресметај со калкулаторов колку калории дневно ти се потребни со цел да ја зголемиш тежината. Најбитно што треба да запомниш е да ставаш повеќе калории одошто трошиш, односно да јадеш повеќе од порано и зголемувањето на тежината ќе биде загарантирана. А за дефиниција односно вежбање, имаш многу планови на интернет, кој и да го избереш, доколку се држиш до здравата исхрана и правилно изведување на вежбите ќе имаш супер резултати.

Последно уредено:
Кaде кaј нaс мoже дa се нaјде (гимнaстичaрскa) кредa? Бaрaв пo 2-3 стрaни штo прoдaвaaт вaквa oпремa и ништo немa...или тoa или јa бaрaм пoд грешнo име.

http://blackboxfw.com/wp-content/uploads/2012/11/20121129-180302.jpg

Едит: Нaјденo вo outdoor. mk, прoдaвницaтa е нa улицa мaкедoнијa кaј рекoрд.

http://outdoor.mk/index.php?route=product/category&path=232

Oтприликa вoлкaв е блoкoт.
20150116_190826.jpg

Attachments

• 1421431690563-175891491.jpg
    1421431690563-175891491.jpg
    1,5 MB · Прегледи: 7
Dali osekjash i bolka od istata strana na grbot koga vdishuvash? Kako da te bocka od pozadi, a koga izdishuvash te boli od strana na srceto?

Ako da, togash najverojatno si zeznato izmesten. Jas vaka se shinav na nezagreano i mislev deka mi e neshto poozbilno, a ispadna deka sum samo izmesten. Nekoj sho ne se razbira poishe nema shansi da te namesti bidejki zhilata ako ne se lazham se vrzue i pod delot pod mishkata, a tamu e najzaebano za mestenje (i boli malce).
Може и ова да е, последните денови осеќам како и од зад да ме стега. Викаш заебано а?

Каде најисплатливо може да најдам вратило +2 тега, нешто пакетче кажете што има во него и за колку пари и од кое место секако

Каде најисплатливо може да најдам вратило +2 тега, нешто пакетче кажете што има во него и за колку пари и од кое место секако

Пакетче такво едино дедо мраз да ти донесе :) нема нигде такво пакетче,имаш во runners пакетчиња со 2 бучици и тегови плочки,ама не знам колку ќе ти биде корисно пошто не можеш сам да си ги распоредиш килажите тууку како што се.Има од 10-15-20-30кг.Вратила ти се движат асални за на врата по 1200-1500 денари.

Пакетче такво едино дедо мраз да ти донесе :) нема нигде такво пакетче,имаш во runners пакетчиња со 2 бучици и тегови плочки,ама не знам колку ќе ти биде корисно пошто не можеш сам да си ги распоредиш килажите тууку како што се.Има од 10-15-20-30кг.Вратила ти се движат асални за на врата по 1200-1500 денари.
Има вратило во Ранерс? Јас од таму иам земано поодамна тегче 5кг 700 денари го платив, ама мислам има поефтино...

1. Па може ли да ми објасните дали и колку има влијание висината во бодибилдингот? 2. И дали доколку се вежбат нозе со тежини може да се стопира растот?

1. Па може ли да ми објасните дали и колку има влијание висината во бодибилдингот? 2. И дали доколку се вежбат нозе со тежини може да се стопира растот?
Првото не го сфаќам, второто "не".

1. Битна е затоа се делат категории по висина.
2. Да можно е во поедини случаи, но не како што некои сакаат да прикажат. И не само нозе туку сите вежби кои директно ги оптеретуваат згобовите

Незнам каде да прашам, па ај тука се решив, ако не е прашањето за тука нека се премести.
Дали има разлика да се вежба наутро или после 6 попладне, после работа? Дали некако телото реагира поинаку наутро или навечер.

Прашањево ми е за да почнам да вежбам да симнам некое килце

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom