Имaш рaзлични, прoвери гo линкoт. Вo случaјoв 56 грaмa се 110 денaри.Што пари ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имaш рaзлични, прoвери гo линкoт. Вo случaјoв 56 грaмa се 110 денaри.Што пари ?
Незнам каде да прашам, па ај тука се решив, ако не е прашањето за тука нека се премести.
Дали има разлика да се вежба наутро или после 6 попладне, после работа? Дали некако телото реагира поинаку наутро или навечер.
Прашањево ми е за да почнам да вежбам да симнам некое килце
Има вратило во Ранерс? Јас од таму иам земано поодамна тегче 5кг 700 денари го платив, ама мислам има поефтино...
Според мене тоа е мит дека од сабајле гориш повеќе калории неголи после 6 или после 7 не битно.Вежбај кога мислиш дека си најспремен,јас од сабајле не можам да трчам иако сум трчал 8 години од 7 саат кога тренирав кошарка,ама не сум се осеќал така спремен како на тренингот накај 6-7.Една од причините е и исхраната,имаш повеќе енергија кога ќе внесеш 2 оброка до 6-7 саат + ужинка,вода,кафе,и ако е лето,сонцето дава енергија,и од сабајле да вежбаш на гладен стомак или со 1 оброк.[DOUBLEPOST=1421503457][/DOUBLEPOST]
Има,повеќе видови,до 1500 мислам е најскапото.
Учам учамТоа е, плус на организмот насабајле му треба околу 2 часа за да целосно се разбуди и размрда. Секако се е ствар на навика ама ако гледаш од аспект на перформанси подобро е вежбање навечер, освен ако не работи некоја исцрувачка работа која потоа ќе му оневозможи саглам тренинг.
Ако е од ракав истресено стварно не е коректно.инаку не е здраво за срцето да се вежба со тег во раце додека се прават стомачни, срцето ослабнува полека и може да направиш проширено срце со што подоцна ке ти се јавуваат тахикардии. мн гадна работа.
Не сум стручен али на огромна глупост звучи ова. Нема никаква посебна поврзаност на тегови при стомачни со срцето од рецимо било која друга вежба. Срцето е мускул и се јача кога пумпа (кардиоваскуларна вежба, од кои трчањето најефикасно). Башка проширено срце? Како ќе се прошири? Тахикардија е убрзано работење што е ОБРАТНО од тоа што спортистите го имаат а тоа е Брадикардија (споро срце) бидејќи срцето им е јако од што им е вежбано им пумпа повеќе крв и му требаат помалку откуцаи за да ја цркулира крвта = поспоро куцање (при одмор) т.е. Брадикардија.Koлку е точно мислењево во тема за стомачни?
Ако е од ракав истресено стварно не е коректно.
Koлку е точно мислењево во тема за стомачни?
Ако е од ракав истресено стварно не е коректно.
Не сум стручен али на огромна глупост звучи ова. Нема никаква посебна поврзаност на тегови при стомачни со срцето од рецимо било која друга вежба. Срцето е мускул и се јача кога пумпа (кардиоваскуларна вежба, од кои трчањето најефикасно). Башка проширено срце? Како ќе се прошири? Тахикардија е убрзано работење што е ОБРАТНО од тоа што спортистите го имаат а тоа е Брадикардија (споро срце) бидејќи срцето им е јако од што им е вежбано им пумпа повеќе крв и му требаат помалку откуцаи за да ја цркулира крвта = поспоро куцање (при одмор) т.е. Брадикардија.
Али пак, не сум доктор а реално никој на форумов не е така да се шо ќе чуеш со резерва, а највише вакви нелогични ствари.
Dokolku se raboti za kardio nasabajle na gladno e najdobro za simnuvanje na masni naslagi, zatoasto teloto gi koristi skladiranite masti kako izvor na energija, ama sekoj razlicno reagira i ne sekoj moze da vezba na gladno. Za krevanje tezini sekako mora da jades pred toa taka da nema nekoja razlika dali sabajle ili popladne ke vezbas, se zavisi od toa kako ti odgovara tebe. Jas nemozam navecer da vezbam zatoasto imam problem so spienje posle toa, ama sepak toa e individualno.Незнам каде да прашам, па ај тука се решив, ако не е прашањето за тука нека се премести.
Дали има разлика да се вежба наутро или после 6 попладне, после работа? Дали некако телото реагира поинаку наутро или навечер.
Прашањево ми е за да почнам да вежбам да симнам некое килце
Добро сеа праиме муабет за здрави особи не за луѓе со предиспозиција при физичка активност да се здобијат со срцеви болести. У никој случај вежбањето (особено како што се збореше за стомачни со тег) не е директно изворот на проблемот туку индиректно МОЖЕ да биде.Мешаш поими. Едно е спортска брадикардија, друго е тахикардија ради срцева дилатација. Вака сега срцето е мускул како и секој друг мускул во телото но разликата е во тоа што тој мора да работи 24часа без престан од кога сме родени до денот кога умираме, за разлика од другите мускули што одмаараат додека мируваме. Така да и срцето кога се изложува на се поголем напор реагира како и секој друг мускул. т.е. расте се задебелува и зголемува. Тоа е безопасно до определен степен т.е. претставува адаптивен механизам (поголем стрес --> поголемо срце) Проблемот се јавува кога ѕидот на срцето се задебелува до тој степен што веќе коронарните садови неможат да ја исхранат таа дебелина при што започнува стадиум на одреден степен на срцева слабост која на крај може да доведе и до срцева слабост. Можно е кај спортисти да се јави ваков проблем во поедини случаи, посебно ако се злобупотребуваат хормони, ако постои фамилијарна предиспозиција за истото, кај спортови кои бараат голем напор како маратонци, користење стимулаторни супстанци и слично, не е така едноставно да се обвини само еден фактор. Како и да е не е целосна глупост и има некоја вистина во истото, не значи дека ако некоја особа е активна по дефолт значи дека само добро му прави на телото, како што постојат нуспојави од вежбањето како артрити, тендинити, психички пореметувања, дископатии така и оваа е една од нив што не значи дека секој што вежба ќе ја добие како што посочив погоре. Она што ти го објасни е синдром на спортско срце кое се карактеризира како што и ти кажа со успорена работа на срце (брадикардија) но иако кај нормална особа таа може да е знак на болест кај спортистите е само знак на атлетска спремност затоа што срцето им е извежбано ефикасно да пумпа поголема количина крв и како такво работи забавено затоа што тој ритам е доволен да ги задоволи потребите на организмот за кислород/јагледор диоксид. Така на пример иако срцето нормално работи на 60-100 удари во минута, мене мерено со холтер пулсот ми паѓа дури на 38 удари во минута. Инаку да никој на формуов не е доктор, но здравје за година дена ќе има еден![]()
Голема загуба и штета, 37 годиниБеше мотивација на голем дел од дечките кои вежбаат, нажалост вчера го напушти премлад овој свет. Одлични генетски предиспозиции за овој спорт, уште поголема дисциплина и знаење.
Почивај во мир ѕверко