Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
W

wicked_1

Гостин
Факе или како и да си, ако не ти држи гзот да пишеш овдека не пиши. Не постои играч кој фановите на еден клуб го сметаат за најголема легенда а да се нема истакнато во барем едно финале за клубот.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Не е се вo пaрите...
Рoмaн гo сaкa Челзи пoвеќе oд се.
Акo Усмaнoв гo сaкa тoлку Арсенaл, некa нaпрaви спoнзoрски дoгoвoр сo 100милиoни пo сезoнa сo негoвa фирмa, и секoјa гoдинa нa клубoт ќе му купувa пo три Алексиси.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Kako shto rekov Usmanov e eden od sopstvenicite na Arsenal. Amramovich e sopstvenik dominanten na Chelsea. Kraj na muabetot. Koga Arsenal kje stane tim na eden dominanten sopstvenik togash kje kupuvame po10 Aleksisi, a ne po 3.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Другар, стварно нема потреба други да ми оформуваат мислење за Анри и Роналдо, играчи што и во живо ги имам гледано иако језда од Роналдо видов Африм верзија на Слога стадионот. Може да глеам документарци и да читам што рекле други за Чарлтон, Боби од Челзи, Барнс од Ливерпул и остали.

Еве види на официјалните награди од 20 годишнината од ПЛ Гигс го изгласале за најдобар играч што играл во ПЛ :icon_lol: затоа ти велам дека кога ќе се собере се на се ако зборуваме за најдобар играч во ПЛ и Гигс и Ширер ви влагаат во конкуренција, не е само Анри. Значи пак ќе кажам, Роналдо со бубулици ја палеше цела ПЛ, во Реал 100 тима му сменија за 5 години, еднаш не покажа слаба форма, единствен играч што освоил златна копачка во две различни лиги и мал милион други рекорди. Тоа што не остана уште некоја сезона во ПЛ тоа е друга работа, Анри предничи тука со рекордите меѓутоа Видук збореше за најдобриот, најталентираниот, како да објаснам поинаку не знам, затоа што пак ќе кажам, ако земаме статистики во предвид и Ширер и Гигс пречат тука.

Реков,уопште оваа компарација ми нема смисла. Сакав друго да кажам,не се разбравме.
За тебе Роналдо,за други Ширер,за трети Бекам,за мене Анри.За Боби Руни.Официјално Гигс.
Ова дискусија ми е некако глупа.Никогаш нема да се дојде до заеднички компромис зошто има многу категории,фактори кои треба да се спојат во едно за да се добие конечниот избор.И пак станува прашање на вкус.
Сега мислам дека ќе ме сфатиш.

А сосема друга споредба е Анри-Дрогба. Многу убаво се изјаснив.Повеќе зборови не треба.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.869
Поени од реакции
67.424
За мене најдобар играч кој некогаш стапнал на Премиерлигашките терени е, и ќе биде Анри. Човекот 8 години жареше и палеше, буквално. Голови, асистенции, играше покрај дрва како Фламини, Бентнер и слични, па пак го држеше Арсенал на врвот.

И Роналдо беше звер, ама Роналдо имаше едвај 2-3 јаки сезони, како ти е на Анри. Лично сметам дека Роналдо врвот го достигна во Реал. Започна во Јунајтед, но се доусоврши во Мадрид. Ако се сеќавам најдобро, само една сезона имаше со над 30 гола. Е сега ќе речите Роналдо е крило а Анри е шпиц. Реално Роналдо никогаш не играл класично крило, тоа го говори неговиот рекорд на голови и асистенции во неговата кариера.
Не може да очекуваш од 18 годишњак да игра на ниво на кое цела ПЛ ке се поклонува.
Eве го Стерлинг, ке го умрат од премор.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Се водат две различни дискусии. Играч кој стапнал и оставил белег и играч кој играл и оставил белег.

Подолг стаж имаат Анри и Дрогба и секоја чест, дефинитивно и мене ми се во форот како најдобри ама како играчи што стапнале и оставиле белег со својата генијалност и покрај тоа што биле краток период дефинитивно би ги ставил Роналдо и Суарез пред двајцава погоре.
Не велам дека се подобри, туку дека различни се споредбите.

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
@vwicked_1

Што ќе кажеш за Дрогба во сезоните каде имал по 5,по 8 голови?

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Не може да очекуваш од 18 годишњак да игра на ниво на кое цела ПЛ ке се поклонува.
Eве го Стерлинг, ке го умрат од премор.
Очигледно не ми ја сфаќате поентата. :)
Се согласувам дека од Роналдо некој очекувал во првата сезона да даде 20 гола, а и општо колку од фудбалскиот свет верувал дека Роналдо кога потпиша во Јунајтед, дека ќе го достигне ова ниво?
Муабетот ми е дека ако Роналдо останеше уште барем 2-3 сезони во ПЛ ќе беше без сомнение најдобар....ама бидејќи остана само 4-5 (корегирај ме ако грешам) и тоа од нив одигра само две на врвно ниво, неможам да го сместам пред Анри. Барем за мене е така.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.731
Поени од реакции
12.767
Очигледно не ми ја сфаќате поентата. :)
Се согласувам дека од Роналдо некој очекувал во првата сезона да даде 20 гола, а и општо колку од фудбалскиот свет верувал дека Роналдо кога потпиша во Јунајтед, дека ќе го достигне ова ниво?
Муабетот ми е дека ако Роналдо останеше уште барем 2-3 сезони во ПЛ ќе беше без сомнение најдобар....ама бидејќи остана само 4-5 (корегирај ме ако грешам) и тоа од нив одигра само две на врвно ниво, неможам да го сместам пред Анри. Барем за мене е така.
7 ако не грешам..од 17-18 до 24-25

Член од
14 април 2012
Мислења
32.869
Поени од реакции
67.424
6 сезони остана кај нас, на крајот на 2003-та дојде кај нас, откако отиде Бекс у Реал.
Од 2006-та може да се каже дека почна да прикажува игри кои го делеа многу од поголемиот дел на играчи во ПЛ.

Јасно ми е што сакаш да кажеш, Роналдо не бил долго во ПЛ како Анри, Ширер, Дрогба.
Да изиграл уште 2-3 сезони со исто темпо, не би имало никаква дискусија сега. Добро, освен Џерард на Рики.

Али па, од друга страна, единствен играч од ПЛ што во една сезона дал 42 гола во една сезона во сите натпреварувања.

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
6 сезони остана кај нас, на крајот на 2003-та дојде кај нас, откако отиде Бекс у Реал.
Од 2006-та може да се каже дека почна да прикажува игри кои го делеа многу од поголемиот дел на играчи во ПЛ.

Јасно ми е што сакаш да кажеш, Роналдо не бил долго во ПЛ како Анри, Ширер, Дрогба.
Да изиграл уште 2-3 сезони со исто темпо, не би имало никаква дискусија сега. Добро, освен Џерард на Рики.

Али па, од друга страна, единствен играч од ПЛ што во една сезона дал 42 гола во една сезона во сите натпреварувања.
Зад него Анри со 39 погодоци. :)

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Да пошто Дрогба играл потимски од Анри затоа има помалце асистенции. Дај не зезај.

Инаку да, различни напаѓачи се ама на двајцата првичната цел им беше да клаваат голови, а фактите викаат дека Анри го правел тоа подобро од Дрогба.

Да Усманов е само акционер и неможе да вложи како Абрамович, а плус Арсенал не дели дивиденда така да моментално типот нема никаква ќар од клубот освен у случај да сака да ги продаде акциите кои сега се веројатно дупло повеќе од кога ги купил.

=================

Најдобриот што заиграл во ПЛ, хмм веројатно Роналдо ама штета што не остана барем уште две сезони.
Одма после него или може и со него е Анри, само затоа што беше константен цело време додека играше, немаше сезона да потфрли скроз, едноставно си беше класа човекот.

Најдобар на сите времиња јас што сум го гледал, веројатно Рондалдо дебелото у конкуренција со Зидан.
ако гледаш на играчите само преку статистика и да го деградираш квалитетот и успехот на Дрогба во Челси само затоа што Анри статистички бил подобар, тогаш нема што да коментирам повеќе.[DOUBLEPOST=1413223331][/DOUBLEPOST]Според мене во ПЛ најдобар играч моментално што заиграл е Роналдо без сомнение, гледам тука многу го заборавате и Робен, да не беа тие повреди што му се десија можеби ке беше на ниво на Роналдо кој знае, но шта је ту је, инаку кога ке подразмислам дека фановите на Арсенал го деградираат Дрогба и кога ке се навратам наназад каков ремет им правеше секоја утакмица ми се разјаснува зошто не го сакаат.

Последно уредено:
Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Истиот ремет шо и Анри им го правеше на Челзи и на Јунајтед, па овие од Јунајтед не викаат така. Иначе иако во тимот го ставив Пирес пред Гигс, за мене несомнено Гигс остави траен белег врз историјата на Премиер Лигата, кој ниту Анри, ниту Дрогба можат да го избришат.

Многумина не го спомнаја и Гери Спид, кој исто така остави длабока трага пред се со константноста и со мечевите кои ги имаше во неговите нозе. Дека играше за помали тимови во тоа време и затоа не му се даваше приказ, но на 700 меча имаше чинам над 100ина гола што и не е така лош баланс, со оглед на позицијата на која играше. Голем белег остави во Лидс кога се оформи ПЛ и во Њукасал. Фантастичен играч кој најмогу го паметам како играч на Њукасал и пред се на Болтон.[DOUBLEPOST=1413223858][/DOUBLEPOST]
Требало да допишеш дека во времето додека беше во Арсенал(и надвор) нема постигнато гол во ниту едно финале во кое има играно. Или не го најде тоа на википедија?
А од кога тоа финалиња се играат во ПЛ ? Од глупост не знаеш што да направиш повеќе. За ПЛ зборуваме. ПЛ. ПЛ. ПЛ = Премиер Лига = Premier League.

W

wicked_1

Гостин
А од кога тоа финалиња се играат во ПЛ ? Од глупост не знаеш што да направиш повеќе. За ПЛ зборуваме. ПЛ. ПЛ. ПЛ = Премиер Лига = Premier League.
?
Скини си ја дипломата ако уопште имаш некаква, ако не, свидетелствата.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.576
ако гледаш на играчите само преку статистика и да го деградираш квалитетот и успехот на Дрогба во Челси само затоа што Анри статистички бил подобар, тогаш нема што да коментирам повеќе.[DOUBLEPOST=1413223331][/DOUBLEPOST]Според мене во ПЛ најдобар играч моментално што заиграл е Роналдо без сомнение, гледам тука многу го заборавате и Робен, да не беа тие повреди што му се десија можеби ке беше на ниво на Роналдо кој знае, но шта је ту је, инаку кога ке подразмислам дека фановите на Арсенал го деградираат Дрогба и кога ке се навратам наназад каков ремет им правеше секоја утакмица ми се разјаснува зошто не го сакаат.
Другар не деградирам никаков успех, наврати се на моите постови никаде не пишав дека Дрогба бил лош играч, само тврдам дека Анри беше подобар играч од Дрогба.

Не ме цитирајте повеќе со глупи муабети.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom