- Член од
- 19 јануари 2014
- Мислења
- 1.695
- Поени од реакции
- 1.019
Да не прочита Стефи ова..Си легнаа жените и децата од темава и одма подруго а?![]()

Да не прочита Стефи ова..Си легнаа жените и децата од темава и одма подруго а?![]()
Ау човек директна борба за ЛШ, потенцијален дуел на Велмбли за ФА Куп (ако Манчестер го мине Арсенал скоро сигурен).. И тоа како може да се подгрее ривалството до крај на сезонава. Има да се изедиме.Не си ме сватил ил ине се изразив добро, факт е дека е најголемо и ќе згасне само доколку некој тим се одлепи многу а другиот падне ниско, на пример ко свонси или астон вила сега (иако моментално е тешко изводливо), поентата ми е дека кога некој некого брка ривалството помеѓу тие два тима се зголемува. Моментално мислам за годинава ривалството помеѓу јунајтед и ливерпул е намалено поради “слабата“ игра на двата клуба, поточно двата клуба немаат моментално аспирации па и би се осмелил да кажам шанса за прво место. И затоа годинава барем во овој дел на сезоната тоа ривалство е ставено настрана, привремено, а дека го нема далеку од тоа. Догодина на пример ливерпул пак да се бори за трофеј а манчстер да е пак очаен пак ќе почнете да се препирате, а сега ниту еден од вас немате изговор за фаќање сеири освен некои ситни.
јас си ќутам, ги оставам попаметните од мене да ги решат дилемите оти јас не сум добро информиранаДа не прочита Стефи ова..![]()
МОжеби ама моментално нема некои превирања, или затишје пред бура....Ау човек директна борба за ЛШ, потенцијален дуел на Велмбли за ФА Куп (ако Манчестер го мине Арсенал скоро сигурен).. И тоа како може да се подгрее ривалството до крај на сезонава. Има да се изедиме.![]()
Али реалностаЉубов голема
Жозе Мурињо: ,,Арсенал? Не ми е јасно како тие не се тамо каде што се наоѓаме ние и Сити, Имаат одлични играчи, Велбек, Санчез... Моногу се силни како тим. Арсен Венгер има работа од соништата, која секој од нас би ја посакал. Може да купува и да продава и да чека на успех. И чека , и чека... Фудбалерите кој што ги има Арсенал, треба редовно да победува.''![]()
Свесен си дека ова можеш да си го помислиш само и да пишеш нешто во врска со дискусијата наместо да створиш уште еден офтопик и да бидеш „мета за казнување“?Добро е, се развива зрела дискусија![]()
Помеѓу вас фановите нема да го губи, но од страна гледано неутрално за мене го губи.... барем моменталноЛиверпул и во најслаби денови знаеле да пружат јак отпор на Манчестер баш ради ривалството а ривалството на овие два клуба не потекнува од фудбалот првично, туку од индустријата така да не се слагам ни јас дека го губи жарот.
А демек Јунајтед не е финансиски и играчи јако поткован тим?Мурињо НИКОГАШ нема да прифати да биде менаџер на ваков Јунајтед. Низ текот на целата негова кариера (освен кога беше анонимус, со Порто), оди на "проверен" терен. Оди во екипи кои се и финансиски и играчки јако поткрепени.
И да, смешно е некој да речи дека се намалува ривалството меѓу Ливерпул и Јунајтед. Тоа никогаш нема да се случи.
Играчки, колку толку имат добра постава, а финансиски сигурно можат поќе од Челзи да си дозволат. Кога беа шпекулациите кој можи да си дозволи трансфер на Роналдо,Меси, на тие високи суми, произлезе дека само Јунајтед и Реал се способни за такви трансфери. Нормално тука е чуениот договор на Јунајтед, како беше на 10 години 500 милиони не сум сигуренМурињо НИКОГАШ нема да прифати да биде менаџер на ваков Јунајтед. Низ текот на целата негова кариера (освен кога беше анонимус, со Порто), оди на "проверен" терен. Оди во екипи кои се и финансиски и играчки јако поткрепени.
И да, смешно е некој да речи дека се намалува ривалството меѓу Ливерпул и Јунајтед. Тоа никогаш нема да се случи.
Како?ако Мначестер у моментов не е финансиски поткрепен не знам кој е,а богами за бргу време ќе биде и со јак играчки кадар.Мурињо НИКОГАШ нема да прифати да биде менаџер на ваков Јунајтед. Низ текот на целата негова кариера (освен кога беше анонимус, со Порто), оди на "проверен" терен. Оди во екипи кои се и финансиски и играчки јако поткрепени.