Што му беше средено во Челзи првиот пат, во Интер и во Реал? Кога било средено во Реал М? :ДНино, ЛА, Пеџа, тројцата не ме разбравте добро. Сакав да кажам дека Мурињо оди на испробан терен, во смисла дека тимот не треба да е само финансиски и играчки поткован, туку во него и се "да е розево". Во Јунајтед во моментов ни пошто не е така, и убеден сум дека во моменталниов Јунајтед никогаш не би се нафатил да ги води.
Да, скроз различен пристап и филозофии у фудбалот имаат. Венгер од еден револуционер у фудбалот сега е еден од најконвенционалните тренери и важи за доста тврд кон било какви промени, Мурињо како тренер се надоградува и мења стратегии на секоја втора утакмица.И ќе се степаа на една утакмица, многу се различни затоа не се сакаат и во филозофија и пристап кон фудбалот.
Aбе види, кога отиде во Реал почеток на сезона 2010/2011 Барса веќе имаше 2 титули во низа во Шпанија и си ги мачкаше на лепче во буквално секој дуел. А ЛШ го јадеа во 1/8 финале редовно.Така да и таму не течеше баш мед и млеко..Нино, ЛА, Пеџа, тројцата не ме разбравте добро. Сакав да кажам дека Мурињо оди на испробан терен, во смисла дека тимот не треба да е само финансиски и играчки поткован, туку во него и се "да е розево". Во Јунајтед во моментов ни пошто не е така, и убеден сум дека во моменталниов Јунајтед никогаш не би се нафатил да ги води.
Да бе... кога еднаш на ПЕС ќе ве направат како што треба, тогаш ќе правиме муабетNorthwest derby, Liverpool - Man U > El Classico
Милион посто ти тајно договараш, па овде ја местиш Стефи.Тука сум јас ама онаму во кладилница темана вечерва еден зема цирка 10,000 евра, не верувам Стефи да е легната, може договара по ПП![]()
Види, двете ривалства се со тешка политичка позадина, али нашево трае многу, многу подолго од вашетоДа бе... кога еднаш на ПЕС ќе ве направат како што треба, тогаш ќе правиме муабет![]()
Абе види сега, неможи нигде да е се розево, ама во кој тим и да одел, тимот имал неограничен буџет, и тимот секогаш бил во првите две екипи во лигата, по квалитет.[DOUBLEPOST=1424743873][/DOUBLEPOST]Што му беше средено во Челзи првиот пат, во Интер и во Реал? Кога било средено во Реал М? :Д
Уште во првиот пост кога ја почнав дискусијата, пишав "со исклучок на Порто".Па да, у Порто само ружи му цветаа и имаше 300 милиони буџет.
Нормално, Мурињо оди да освојува титули, а не да спасува екипи од испаѓање. Он оди во тимови со добри проекти, односно што можат да одговорат на неговите барања.Абе види сега, неможи нигде да е се розево, ама во кој тим и да одел, тимот имал неограничен буџет, и тимот секогаш бил во првите две екипи во лигата, по квалитет.[DOUBLEPOST=1424743873][/DOUBLEPOST]
Уште во првиот пост кога ја почнав дискусијата, пишав "со исклучок на Порто".
Од шпански до француски па се до португалски има разлика големаСе во ред, ама кога мѕ му се восхитуваат на Мурињо за јазиците кој ги зборува како којзнае што да знае
Па тој е роден во Португалија, а како што знам зборува англиски (и тоа не баш добро и правилн), италјански и шпански. Буквално ништо посебно со оглед на тоа што територијално Шпанија му е многу блиску, па и не се толку разлучни јазиците. Тоа би му дошло како некој од Македонија да научи словенечки да зборува. Плус тоа, знам зборуваше оти не би работел во Германија баш поради тоа што не го знае јазикот. Друго ќе беше да знаеше и германски, тоа би било за почит, но вака дефинитивно се претерува![]()
Брат, шпански и португалски се слични исто ко македонски и кинески.Се во ред, ама кога мѕ му се восхитуваат на Мурињо за јазиците кој ги зборува како којзнае што да знае
Па тој е роден во Португалија, а како што знам зборува англиски (и тоа не баш добро и правилн), италјански и шпански. Буквално ништо посебно со оглед на тоа што територијално Шпанија му е многу блиску, па и не се толку разлучни јазиците. Тоа би му дошло како некој од Македонија да научи словенечки да зборува. Плус тоа, знам зборуваше оти не би работел во Германија баш поради тоа што не го знае јазикот. Друго ќе беше да знаеше и германски, тоа би било за почит, но вака дефинитивно се претерува![]()