Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ливерпул има 5 трофеи 2001ва, ЛШ 2005та и ФА 2006та. После тоа дури 2012та мики маус-от. Тоа е ужас достигнување за 15 години. Затоа, во овој временски период ги ставам на исто рамниште со Арсенал, како небитни.
Главни волци во последниве 10тина години во Англија се Манчестер Ј. и Челзи, со Сити кои им дишат во врат.

Иначе, ривалството што го имаат Ман. Ј. и Ливерпул според мене е најголемо во Англија и ниту една година не осеќам дека „полека згаснува“, како што некој горе напомена.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Па не би рекол дека Арсенал и Ливепул се еднакви во „небитноста“ ако земиме од 2000-та навака, во првите 5-6 години Арсенал е најсилниот тим во Англија заедно со Јунајтед и веќе подоцна Челзи.

2 лигашки титули (и тоа една без пораз), 4 ФА купа и едно финале во ЛШ за 15 години, не е баш ужасно достигнување.

L.A

Член од
19 јануари 2014
Мислења
1.695
Поени од реакции
1.019
Па не би рекол дека Арсенал и Ливепул се еднакви во „небитноста“ ако земиме од 2000-та навака, во првите 5-6 години Арсенал е најсилниот тим во Англија заедно со Јунајтед и веќе подоцна Челзи.

2 лигашки титули (и тоа една без пораз), 4 ФА купа и едно финале во ЛШ за 15 години, не е баш ужасно достигнување.
Да, али многу се оцрнува овај период за Арсенал, со неосвојувањето на никаква титула цели 9 години.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Ливерпул не се нашле многу засегнати па затоа се тивки во врска со Мурињо, а за фановите на Јунајтед јасно ни е на сите зошто многу малку го критикуваат Мурињо
Meне не ми е.. Најозбилно ама, зошто? :D

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Не ме сфати.
Небитни се во моќноста и континуитетот. Немавте трофеј до лани од 2005та година. Која константност, која моќ. Успех ви беше пласман во ЛШ, исто како и нас.

Аман таа титула без пораз. Ливерпул го напраи најголемиот пресврт во историја на ЛШ па на тоа да се влечеме 15 години.
Небитни се брат, за разлика од Челзи и Ман. Ј.

Али ајде, нека биде тоа мое мислење. Стави ги ти Арсенал пред Ливерпул.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Никој не негира дека тоа беше тежок и лош период, да не образлагаме по стопати што се клубот помина тие години.

За споредба Челзи во истите 15 години има 3 лигашки титули, 4 ФА купа, 1 ЛШ, 1 ЛЕ и 2 лига куп, дефинитивно подобри, но разликите не се преголеми, Челзи е доминатен и силен последниве 10 години, Арсенал беше првите 5 години од 2000-тите, Сити е последните 3-4 години.

Нема да бидам субјективен и да негирам кој клуб низ сите 15 години беше најконстантен и најуспешен, тоа секако беше Јунајтед.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Љуѓе ебете и матер на историјата бе, голем кур кој колку е битен. Шо ако Манчестер бил најбитен клуб во Англија еве од 2000 до сега, кога последните 2 сезони ни се тешко срање и мене ако не се пласираат во ЛШ за догодина ич курот нема да ме боли што се дешавало во последните 15 години, туку ќе ми биде мака оти втора сезона по ред нема да си го гледам тимот во ЛШ. :)

H

HoT IcE

Гостин
Значи дојдовме до заклучок да не постоел Арсенал и негоата доминација во титули немаше да постои Челзи. Добро.
Can we move on?

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Ливерпул има 5 трофеи 2001ва, ЛШ 2005та и ФА 2006та. После тоа дури 2012та мики маус-от. Тоа е ужас достигнување за 15 години. Затоа, во овој временски период ги ставам на исто рамниште со Арсенал, како небитни.
Главни волци во последниве 10тина години во Англија се Манчестер Ј. и Челзи, со Сити кои им дишат во врат.

Иначе, ривалството што го имаат Ман. Ј. и Ливерпул според мене е најголемо во Англија и ниту една година не осеќам дека „полека згаснува“, како што некој горе напомена.
Не си ме сватил ил ине се изразив добро, факт е дека е најголемо и ќе згасне само доколку некој тим се одлепи многу а другиот падне ниско, на пример ко свонси или астон вила сега (иако моментално е тешко изводливо), поентата ми е дека кога некој некого брка ривалството помеѓу тие два тима се зголемува. Моментално мислам за годинава ривалството помеѓу јунајтед и ливерпул е намалено поради “слабата“ игра на двата клуба, поточно двата клуба немаат моментално аспирации па и би се осмелил да кажам шанса за прво место. И затоа годинава барем во овој дел на сезоната тоа ривалство е ставено настрана, привремено, а дека го нема далеку од тоа. Догодина на пример ливерпул пак да се бори за трофеј а манчстер да е пак очаен пак ќе почнете да се препирате, а сега ниту еден од вас немате изговор за фаќање сеири освен некои ситни.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Зошто фанови на Јунајтед не го критикуваат Мурињо? Се надеваат дека некако ќе му се скурчи во Челзи или ќе го избркаат од таму и ќе дојде да биде ултимативниот спасител и наследник на големиот САФ.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Зошто фанови на Јунајтед не го критикуваат Мурињо? Се надеваат дека некако ќе му се скурчи во Челзи или ќе го избркаат од таму и ќе дојде да биде ултимативниот спасител и наследник на големиот САФ.
А вaс лoшo би ви билo сo негo нa клупa.

L.A

Член од
19 јануари 2014
Мислења
1.695
Поени од реакции
1.019
Добро е, се развива зрела дискусија :D

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.809
Поени од реакции
44.126
Мислам оти Фергусон му пресуди на ваквото сценарио. Не ми се верува дека Мурињо ќе прифати да го спасува Јунајтед. (ако се дојде до тоа) Посебно ради тоа што беше извисан од својот, да кажеме идол. Мислам оти не би му дала гордоста да го направи ова, освен ако САФ не го викне лично и персонално и да му признае оти ја утнал работата. :)[DOUBLEPOST=1424735698][/DOUBLEPOST]
Добро е, се развива зрела дискусија :D
Си легнаа жените и децата од темава и одма подруго а? :D

• Ми се допаѓа
Reactions: L.A
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom