Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Како тој да сака да биде повреден и да не игра :tapp:. Има повреда што може да му ја прекине кариерата, да не сакаш да истрча сеа на терен...
Па и тоа ми беше целта бе друже значи колку и да има голем талент еден млад фудбалер една ваква повреда може влијае на неговиот напредок во фудбалската кариера малку ли има фудбалери кои при повреди од едни од најголеми таленти стануваат само обичен просек а тука некои фанови на Арсенал го споредуваа со Лампард што е смешно и како што викаш ти има повреда што може да му ја прекине кариерата рано е за такви споредби нека почне конечно да игра фудбал па после правете споредби;)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
А фановите се одговорни за тоа колку и како троши клубот? Секој клуб си има своја политика, ние сме ја прифатиле онаа на клубот кој го поддржуваме.

А вие колку и да нејќете да признаете, убаво би ви било да ви дојде сега некој богат газда кој ќе троши пари за играчи кои ќе ви донесат титули.
Да ама треба да ја браните кога ќе дојде во дискусија а не само да кажете ни се може и толку

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Да ама треба да ја браните кога ќе дојде во дискусија а не само да кажете ни се може и толку
Нема што да ја браниме самите резултати и трофеити што ги освојуваме го кажуваат тоа ете и Сити вложуваат и почнаа да освојуват него ти објаснија вашата политика купуваш млад играч го правиш класа фудбалер и го продаваш таа политика не доликува на клуб кој се сака да се бори за трофеи.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Zatoa ke kukash posle zasho nemate titula 8 god i ste gubele od birmingem carling cup finale...
Никогаш не сум кукал за тоа и никогаш нема да кукам.
Не навивам за Арсенал заради титули, навивам затоа што сметам дека го играат најубавиот фудбал во Англија, титулите се плус, но не се неопходен плус.

Многу ме интересира едно нешто кај навивачи кои навиваат заради титули. Што се случува кога ќе згаснат титулите или пак нема да бидат доволно чести за да ги оправдааат парите инвестирани?
Си бирате нов клуб кој освојува повеќе титули? И се така натаму?
--- надополнето: 6 август 2012 во 15:33 ---
Нема што да ја браниме самите резултати и трофеити што ги освојуваме го кажуваат тоа ете и Сити вложуваат и почнаа да освојуват него ти објаснија вашата политика купуваш млад играч го правиш класа фудбалер и го продаваш таа политика не доликува на клуб кој се сака да се бори за трофеи.
Ај ти прво научи ја разликата меѓу вложување и расфрлање со пари.
Тоа што Сити го прават не е вложување, тие дури и да ги освојат сите можни титули три години по ред, повторно нема да ги вратат парите што ги вложиле.
Не е влог ако однапред знаеш дека парите не можеш да ги вратиш. Тоа е нешто друго, тоа е ексцес, тоа е курчење, тоа е незнаење што да се прават со пари, па ај ќе си играм ФУдбал Менаџер и ќе си градам дрим тимови.
А, тоа, дете, не доликува на клуб со традиција. Затоа титулите на твојот клуб нема да имаат ни третина од важноста на титулите од мојот клуб.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
А што ако утре падне цената на нафтата на 48 центи? Каде ќе проси шеикот од сити?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Хески во моментов тренира со Виган.
Пред тоа тренираше со Блекпул ама не можеа да се договорат за трансфер.
Да се потсетиме дека ако Хески потпише со Виган тоа значи дека Премиер лигата ќе биде благословена со вакви шутови.

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Ај ти прво научи ја разликата меѓу вложување и расфрлање со пари.
Тоа што Сити го прават не е вложување, тие дури и да ги освојат сите можни титули три години по ред, повторно нема да ги вратат парите што ги вложиле.
Не е влог ако однапред знаеш дека парите не можеш да ги вратиш. Тоа е нешто друго, тоа е ексцес, тоа е курчење, тоа е незнаење што да се прават со пари, па ај ќе си играм ФУдбал Менаџер и ќе си градам дрим тимови.
А, тоа, дете, не доликува на клуб со традиција. Затоа титулите на твојот клуб нема да имаат ни третина од важноста на титулите од мојот клуб.
Ајде бе детее што ме боли мене патка дали клубот (Абрамович) ги вратил парите што ги вложил,тебе дома да не ти праќат пари за секој продаден играч?И ова како можеше титулите немале важност тогаш за што се игра фудбалот и се трошат огромни пари сигурно не за да хоби и рекреација:tapp:

Немале важност а ?:icon_lol:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
A measurent of top speed was taken in a report done by Optasports these are the fastest footballers.

1 – Theo Walcott – 22.72mph
2 – Sol Campbell – 22.50mph
3 – Mari Balotelli – 22.37mph
4 – Gareth Bale – 22.37mph
5 – Ashley Cole – 22.37mph
6 - Chris Smalling – 22.37mph
7 – Jack Wilshere – 22.35mph
8 – Fernando Torres 22.27mph
9 - Didier Drogba – 22.27mph
10 – Andy Carroll – 22.24mph

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
A measurent of top speed was taken in a report done by Optasports these are the fastest footballers.

Andy Carroll 22.24mph LOL - in his car maybe!:icon_lol:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.663
Да ве оттргнам малце од расправиите, еве ви подобра тема

Barclays U21 Premier League

Што мислите, дали оваа лига ќе овозможи подобар развој на младите играчи и ќе им помогне полесно да се пробијат во првите тимови.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Не бе, не за тебе. Туку стварно не знам што е битно тоа што го избркале директорот на ГМ по договорот, откај се знае причината за која што е избркан, може да е некоја сосема триесетта. И кон тоа се додаде членот кој промрче нешто за ФФП. Па токму ова е ФФП, влечи спонзори и земај приходи, просто ко грав. :) Ако некој клуб не може да доведе онаков спонзор а фановите сакаат (пак не зборам за тебе :) ), нека го обвинуваат клубот, не Манчестер. Нека поработи клубот малце на ПР, маркетинг, развивање фан база и ете ги спонзорите.

Реплицирав пошо чудно ми падна, пречат богати нафташи и шеици, пречат и клубови кои влечат спонзори кои немаат апсолутно никаква роднинска врска со сопствениците на клубот. Што не пречи? Тоа сакав да прашам.
Види, не верувам дека на некој му пречи и дека поради тоа се пишува на оваа тема. Се пишува поради тоа што од авион се гледа дека има нешто матно, освен ако им се искривени погледите па отказот во овој случај му значело како голем поклон од компанијата за склучената зделка. :D Нема везе, и да е причината сосема триесетта, и онака не вадиме само факти на темава, па затоа постои и дискусија. А да смета, ич не ми смета. Сигурен сум дека во блиска иднина и Арсенал ќе се умеша со вакви договори. Тоа е и ФФП, внеси си пари, потроши си ги тие пари. Тоа е и правилниот начин на работа според мене. За некој па правилен начин на работа е клубот да зависи само од еден човек како на пример Малага од шеикот, па иако ни го собраа пред нос Санти Казорла минатата сезона со тоа што понудија поголема сума до Виљареал, оваа година го пропадна клубот.
--- надополнето: 6 август 2012 во 17:45 ---
Да повторно ќе освоиме ЛШ и вие треба да ја користите таа пракса може ќе освоите нешто:D
И стварно се чудам што талент е тој Вилшер човекот има повеќе твитови на твитер него утакмици што има изиграно:facepalm:
овој па, овој па..

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158

Колку нема врска ова :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.258
А што ако утре падне цената на нафтата на 48 центи? Каде ќе проси шеикот од сити?
http://www.cnbc.com/id/46400926/Billionaire_Sports_Team_Owners?slide=11

мислиш ке проси со овие пари што ги има?
--- надополнето: 6 август 2012 во 19:40 ---
Никогаш не сум кукал за тоа и никогаш нема да кукам.
Не навивам за Арсенал заради титули, навивам затоа што сметам дека го играат најубавиот фудбал во Англија, титулите се плус, но не се неопходен плус.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom