Android корисници (проблеми, прашања, совети)

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Ne pusta nikakov zvuk,jacina na zvukot e maximum,klipovi ni na youtube ni na media player ne pusta..za sgs3!care?
Каков фактори ресет не заебавај, пробај обичен рестарт да му направиш на телефонот.

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Имам HTC Wildfire сакам да прашам зошто многу од клиповите на Интернет, како и кога ги пуштам преку апликацијата Youtube ми се појавува ова: Sorry this video cannot be played.??

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Има ли начин без рут пристап да инсталираш апк фајлови директно на сд картичката?

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.572
Поени од реакции
4.560
Како да инсталирам CyanogenMod на Xperia Mini Pro?

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Која е најдобрата апликација за handwritng notepad? Значи со апликацијата да пишуваш што сакаш и каде сакаш, и било каков текст. Потоа тоа освен што може да се зачува обично, да може да се зачува и како pdf format. Има ли таква апликација? Ако има таква апликација, моше да биде и платена и беплатна.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 11:49 ---

Ја еднаш проблемот го најдов во Гмаил акаунтот... не знам како ама сум се одлогирал.
Провери тоа да не ти е.... па после штиклирај за синхронизација!
И што бидна ? Го реши проблемот ?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Има некој надоградувано Xperia 10 mini од 1.6 на некоја понова верзија (2.1, 2.3) ? Ми треба некој добар но пред се проверен ром.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
имам htc one x со custom rom viper x верзија 2.6.0 и android version 4.0.4 кога го симнувам апдејтот и стискам update кога ми се гаси телефонот се укочува на белиот htc екран и не се мрда, помош? малце сум noob за овие ствари така да take it easy :)

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
имам htc one x со custom rom viper x верзија 2.6.0 и android version 4.0.4 кога го симнувам апдејтот и стискам update кога ми се гаси телефонот се укочува на белиот htc екран и не се мрда, помош? малце сум noob за овие ствари така да take it easy :)
Симни си го boot фајлот, инсталирај го и потоа инсталирај го ромот.
Ти преминуваш од ICS на ЈВ и затоа ти треба поинаков кернел.

Sent from my EndeavorU using Tapatalk 2

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Симни си го boot фајлот, инсталирај го и потоа инсталирај го ромот.
Ти преминуваш од ICS на ЈВ и затоа ти треба поинаков кернел.

Може да ми пратиш некој туторијал или поубаво step by step да ми објасниш дека не те сваќам баш :(

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Може да ми пратиш некој туторијал или поубаво step by step да ми објасниш дека не те сваќам баш :(
Стискаш Power + Down за да влезеш во Bootload-ерот, го симнуваш boot фајлот од овде и го инсталираш со командата fastboot flash boot boot.img.
Го симнуваш новиот ром од овде и го ставаш во интерната меморија од телефонот, одиш во recovery и од таму го инсталираш ромот.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Стискаш Power + Down за да влезеш во Bootload-ерот, го симнуваш boot фајлот од овде и го инсталираш со командата fastboot flash boot boot.img.
Го симнуваш новиот ром од овде и го ставаш во интерната меморија од телефонот, одиш во recovery и од таму го инсталираш ромот.
кога ќе отидам во bootloaderot која опција да ја стиснам и дали треба и некој safety опции да кликнам и како да отидам во recovery ?

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
кога ќе отидам во bootloaderot која опција да ја стиснам и дали треба и некој safety опции да кликнам и како да отидам во recovery ?
Ти имаш стар HBoot, кај тебе треба да е верзијата 1.12 а на тебе ти треба верзијата 1.39 за да инсталираш кастом ЈВ ром.
Има програма за апдејт на HBoot-от, за неколку минути програмата ќе го направи тоа, ти треба да избереш само што сакаш да правиш.
Преку таа програма можеш да инсталираш и boot.img како и Recovery.

Kajgana Shop

На врв Bottom