A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
јас сум корисник на боом тв долго време, за него зедов сега, и не ме праша за внесување има дури и кај мене дома не сум видел ништо за внесување име... јас сум ги ставам боом тв и кај мене и кај него... бтв, скенирав само 1 програмски канали кај него, затоа што пред 1 саат го ставив боом кај него... сеа ќе одам уште еднаш да направам скан за канали.... ако не се наместат пак ќе се вратам тука за помош :)

ЕДИТ: сега бев таму, најдов тоа за канали, име на листа се тоа, направив по ред програмите идам сочувај ама пак не се по ред намесетени... пак МРТ на 42 е... а ја на листата 1 ја ставив.. зошто не се зачувува?
Па за тоа велам ,за тоа каналите што има име на листа и пак се враќа на дифоулт па затоа тие име на листа канали ќе наместиш како што ти одговара и потоа ќе внесеш име било кој на пр:Петко и на крај сочувај или обратно беше прво Петко па потоа наредиш каналите и сочувај :)

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.856
Поени од реакции
10.227
Ако некој "заебал" USB на ресиверот од BOOM, се средува со Windows DVD ги бришете двете партиции скриената што ја креира ресиверот и основната од самото usb и наново ги креирате. Чисто информативно знам дека има такви.

rcs

One and Only
Член од
25 ноември 2012
Мислења
43
Поени од реакции
13
ок ке пробам утре, мора некако да биде..

Член од
9 април 2011
Мислења
812
Поени од реакции
1.055
ок ке пробам утре, мора некако да биде..
Мора да направиш листа со име кое ти ќе го избереш, и ќе ги подредиш каналите како сакаш ти, потоа зачувај.
Исто така доле на телетекс копчето се бира дали да ги прикажува сите канали (неподредени) , само тв канали, твојата листа, или пак само радиостаници. Пробај и со тоа

rcs

One and Only
Член од
25 ноември 2012
Мислења
43
Поени од реакции
13
epa sekako probav so zachuvaj nikako nemoze...,, ke vidam na taletext sho vikash dali moze...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.111
epa sekako probav so zachuvaj nikako nemoze...,, ke vidam na taletext sho vikash dali moze...
Имаш тема од 100 страни за Бум, разгледај прво.. разлистај, можеби и решение ќе најдеш. Споени.

rcs

One and Only
Член од
25 ноември 2012
Мислења
43
Поени од реакции
13
najdov.... trebalo dole od teletext da stikliras lista .. :]

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Денеска конечно поврзав Бум тв и сакам да ми кажите колку се ТОЧНО сите канали (без повторување, а може и со повторување.)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
На сите канали ми покажува слаб сигнал, провери антена. Не е до антената, зашто на сите тв така ми прави. Други со ваков проблем?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.900
На сите канали ми покажува слаб сигнал, провери антена. Не е до антената, зашто на сите тв така ми прави. Други со ваков проблем?
Прескенирај ги па каналите.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Дај бе луѓе кажете колку канали ви наоѓа Бум тв-то? Мене 63 (58 канали и 5 радио канали). И дали можи да се паузира само со УСБ?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Дај бе луѓе кажете колку канали ви наоѓа Бум тв-то? Мене 63 (58 канали и 5 радио канали). И дали можи да се паузира само со УСБ?
Еве ти ги, брои ги: http://boomtv.mk/tv-kanali плус, сега има и регионални па види си. И да 5те радија кои ги спомна.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
А како можам да паузирам? И дали знаете од кога почнува да се број промотивниот период на Пакет Плус: од денот на потпишувањето на договорот или откако ќе го одобрат договорот од Скопје?

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
А како можам да паузирам? И дали знаете од кога почнува да се број промотивниот период на Пакет Плус: од денот на потпишувањето на договорот или откако ќе го одобрат договорот од Скопје?
Не знам колку им се функционални опциите за снимање и паузирање, никој не се изјаснил на форумов, еве нешто во врска со тоа.
http://boomtv.mk/sites/default/files/manual_says..._0.pdf

Kajgana Shop

На врв Bottom