A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Kako na primer vo Demir hisar B92 ja ima na kablovska
Не викам за b92 info, туку b92, кој од пред некое време е забранет (како и многу други канали) за реемитување во Македонија. Секој што го нуди во програмската шема автоматски прекршува решение на СРД, а со тоа и некои други Закони. АЕК наскоро би требала во соработка со СРД да има поголема прегледност во тоа што се нуди, не само во Скопјево, туку во цела Македонија, а ќе видиме тогаш кој што може, а што не да гледа.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
B92 е само, глуп. Ако прашвав за инфото ќе напишев В92 инфо.

G

garthok

Гостин
Овој Пакетот Плус сега првиов месец ќе ми биде бесплатен, а ако не го деактивирам на време ќе ми зема секој месец по 150 денари? И кои спортски канали ги има во основниот пакет?
Ти треба да го деактивираш, праќаш стоп или така нешто на еден број. Освен ако не смениле нешто па да они автоматски...

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Ќе се јавам јас во ОНЕ ќе ги прашам за сигурно.

Член од
9 април 2011
Мислења
812
Поени од реакции
1.055
Земав сажем , и го поврзав се тоа, ми вели дека картичката не е компатибилна со СТБ, треба да се активира нешто??? или

Едит : решен проблем

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Dali so ruterot odat I kabli za povrzuvanje so kompjuterot I ako odat sto ako ne mi stignat?

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Има уште некој проблем со гласот или само кај мене е оваа зезанција ?
преку далинското од ресиверот не можам да го регулирам гласот, морам преку далинското од телевизорот, додека изминативе 2-3 години како го користам, цело време сум го регулирал преку далинското од самиот ресивер.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Има уште некој проблем со гласот или само кај мене е оваа зезанција ?
преку далинското од ресиверот не можам да го регулирам гласот, морам преку далинското од телевизорот, додека изминативе 2-3 години како го користам, цело време сум го регулирал преку далинското од самиот ресивер.
Провери скартот во бумот што ти оди дали е на добро место ставен. Треба да е приклучен во скартот што е одма до антените, а не тој другиот

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Провери скартот во бумот што ти оди дали е на добро место ставен. Треба да е приклучен во скартот што е одма до антените, а не тој другиот
Тоа било проблемот, преместував нешто деновиве па не сум приметил дека не сум го вратил скартот на исто место. Фала

rcs

One and Only
Член од
25 ноември 2012
Мислења
43
Поени од реакции
13
Здраво.. дедо ми зема боом тв, ама програмите се измешани, тој ја гледа МРТ, таа е на 42 канал... и многу му е тешко додека ја најде.., све претражив сам неможам да најдам како да ги преместам каналите пример, МРТ од 42 да ја преместам на 1, тој е стар незнае да се снајде за 42 канал, мене не ми е проблем ама нее до мене тоа.... :/ ако може некако пишите да му средам ТВ..... фала однапред..

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Во самиот BOOM TV го има опција да напишеш името на дедо ти на пример Петко и од таму да си подесиш по редослед на канали како ви одговара,но прво скенирај програмски канали и меѓувреме можно е самиот ќе се мести по редослед на каналите бидејќи по воведивање на дигитализација почнува таква опција да има инаку пред тоа немаше таква опција . :)

rcs

One and Only
Член од
25 ноември 2012
Мислења
43
Поени од реакции
13
јас сум корисник на боом тв долго време, за него зедов сега, и не ме праша за внесување има дури и кај мене дома не сум видел ништо за внесување име... јас сум ги ставам боом тв и кај мене и кај него... бтв, скенирав само 1 програмски канали кај него, затоа што пред 1 саат го ставив боом кај него... сеа ќе одам уште еднаш да направам скан за канали.... ако не се наместат пак ќе се вратам тука за помош :)

ЕДИТ: сега бев таму, најдов тоа за канали, име на листа се тоа, направив по ред програмите идам сочувај ама пак не се по ред намесетени... пак МРТ на 42 е... а ја на листата 1 ја ставив.. зошто не се зачувува?

Kajgana Shop

На врв Bottom