A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Нели после дигитализацијава се најавуваше дека ќе имаат послободни места за да направат проширување со нови тв канали ,кај им се до сега ?
Немам Бум тв ,ама на нивниот сајт не пишува нити некој тука објавил за нови канали ,а и ме интересира што ќе стават и дали воопшто може да влијае то на другиве оператори Макс тв ,Близу..
Според мои мислења, најверојатно после 1 септември, односно после поместувањата во фрекфенциите што ги вршат, би требало да имаат нови канали, но не многу, само неколку, на местото на Сител, Канал 5, Алфа, Телма и Alsat-M. Е сега за МРТ1,2,3 незнам дали ќе ги заменат, бидејќи нив ги нуди ЈП МРД, но според мене би требало и на нивно место да стават канали.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Dali znae nekoj koga ke bidi Bitola I Demir Hisar ona sto bese nesto vo vrska so frekvenciite so SRD? Ne znam tocno kako da se izrazam no se nadevam ke me sfatite.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.944
Поени од реакции
16.263
Dali znae nekoj koga ke bidi Bitola I Demir Hisar ona sto bese nesto vo vrska so frekvenciite so SRD? Ne znam tocno kako da se izrazam no se nadevam ke me sfatite.
Охрид е утре, а не прочитав, можеби пишуваше и за Битола. Ќе има известување на екран.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Охрид е утре, а не прочитав, можеби пишуваше и за Битола. Ќе има известување на екран.
Da, za Ohrid I Struga e utre. Ama neznam kako odat po gradovi, dali so red ili kako. Ako odat so red za skoro bi trebalo da bidat Bitola I D.Hisar. A sto se dobiva so ova?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Da, za Ohrid I Struga e utre. Ama neznam kako odat po gradovi, dali so red ili kako. Ako odat so red za skoro bi trebalo da bidat Bitola I D.Hisar. A sto se dobiva so ova?
Промена на фрекфренции, досега користеа „изнајмени“ фре., со оваа промена ќе ги користат предвидените со меѓународната женевска конвенција.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Промена на фрекфренции, досега користеа „изнајмени“ фре., со оваа промена ќе ги користат предвидените со меѓународната женевска конвенција.
Dali toa znaci podobar kvalitet na slikata I zvukot? Znaci site kanali ke imaat druga frekfrencija? Mene me interesira za toa bidejki pak glasot na Sitel nekako ne e vo red, pa si mislam so toa ke se resi. Ne secka tuku ednostavno ne e kako na drugite kanali. Aj zaprimetete na kanalot 004 dali vi e nekako cuden glasot.

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Dali toa znaci podobar kvalitet na slikata I zvukot? Znaci site kanali ke imaat druga frekfrencija? Mene me interesira za toa bidejki pak glasot na Sitel nekako ne e vo red, pa si mislam so toa ke se resi. Ne secka tuku ednostavno ne e kako na drugite kanali. Aj zaprimetete na kanalot 004 dali vi e nekako cuden glasot.
На Сител и на МТВ 1 така прави којзнае што е проблемот ама некогаш нервира како ти шушкаат.Може од кај нив е проблемот или не знам друго што би било ама мора да си превземат мерки.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Епа значи не било само кај мене проблемот. Се си мислам дека со променава на фрекфренцииве ќе се реши се.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Не

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Хахаха, епа шо значи?
Јас се јавив вчера во ОНЕ му го кажав проблемот и тој дечкото ми рече тоа било поради фрекфренцијата на Сител. Епа сега ако се менат фрекфренциите значи ќе се мени и фрекфренцијата на Сител и веројатно гласот ќе биди во ред. Логично, не?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Хахаха, епа шо значи?
Јас се јавив вчера во ОНЕ му го кажав проблемот и тој дечкото ми рече тоа било поради фрекфренцијата на Сител. Епа сега ако се менат фрекфренциите значи ќе се мени и фрекфренцијата на Сител и веројатно гласот ќе биди во ред. Логично, не?
Не!
Ќе се сменат фре. кои се користат моментално за boomtv, a не од One. Значи сите комерцијални pay-tv канали на boomtv ќе си добијат нови фрекфренции кои се предвидени со мегународен договор. Досега користеа други фре. и тоа е тоа. Тоа што фре. на Сител е таква е таква. Но никогаш се незнае, ако се поангажираат може и ќе направат нешто да ти се подобри сликата. Иначе Сител и останатите национални телевизии се на иста фре., па ме чуди зошто и кај другите немаш проблем.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Kaj Mrt1 ima ist problem ko na Sitel samo e ponezaprimetliv. E sega ti mi ja unisti nadezta deka ke se sredi. Pa mozebi duri trae ova menvanje na frekfrenciite se javi problem koga ke zavrsat so toa ke bidi se okej. A koga ke zavrsat so toa skroz vo site gradovo?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Kaj Mrt1 ima ist problem ko na Sitel samo e ponezaprimetliv. E sega ti mi ja unisti nadezta deka ke se sredi. Pa mozebi duri trae ova menvanje na frekfrenciite se javi problem koga ke zavrsat so toa ke bidi se okej. A koga ke zavrsat so toa skroz vo site gradovo?
Некаде во Септември.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Денеска кај еден другар што користи Макс ТВ заприметив дека и кај него гласот на МТВ 1 прави исто како кај мене. Чудно е ова. Имало досега вакви проблеми на дигиталниве?

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Денеска кај еден другар што користи Макс ТВ заприметив дека и кај него гласот на МТВ 1 прави исто како кај мене. Чудно е ова. Имало досега вакви проблеми на дигиталниве?
Имаат средено веќе не шушка на МТВ и на Сител.Сигурно било од телевизиите што правело така.

Kajgana Shop

На врв Bottom