A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
Не знам колку им се функционални опциите за снимање и паузирање, никој не се изјаснил на форумов, еве нешто во врска со тоа.
http://boomtv.mk/sites/default/files/manual_says..._0.pdf
Додека го имав Боом ресиверот неколку пати имам снимено ,има многу недостатоци таа програма што ја снимаш таа мора да ја гледаш нема можност да промениш канал најчесто се блокира ресиверот,со еден збор многу недостатоци ова го зборам пред една година додека бев нивен корисник сега можеби имаат некои подобрувања

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Антената ми е супер наместена и на сите програми она BTR е 0, ама сега врни кај нас и на ОБН (можеби и на некои други) тоа BTR варира, не многу но варира. Дали тоа е од дождот и ветерот и зошто само некои канали имаат „мака“ од дождот?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.944
Поени од реакции
16.263
Антената ми е супер наместена и на сите програми она BTR е 0, ама сега врни кај нас и на ОБН (можеби и на некои други) тоа BTR варира, не многу но варира. Дали тоа е од дождот и ветерот и зошто само некои канали имаат „мака“ од дождот?
Слика имаш ли, сецка ли додека БТР варира?

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Има слика и не сецка или јас немам заприметено? Зошто?
Инаку БТР-то варира до кај 130.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.944
Поени од реакции
16.263
Има слика и не сецка или јас немам заприметено? Зошто?
Инаку БТР-то варира до кај 130.
Па нормално е да варира до кај 100, и 130 не е лошо.
Е сега кога времето надвор не е океј, се губат некои канали, така е кај сите.
Ти ако го гледаш цело време БТР и дали варира, а сликата си е океј и не сецка, изгледа не те интересираат каналите. :)

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Хахаха не. Само нов корисник сум и затоа. На страната на ОНЕ пишува дека антената е најубаво наместена кога БТР-то варира од 0 до 200. А кај мене ќе скокни на 130 па се враќа на 0, па на 7 па на 3 па пак 0 и ќе остани подолго време 0. А прашањето појќе ми беше зошто баш на ОБН кај мене варира. Нешто појак сигнал сака од Сител на пример или јас веројатно тоа го имам забележано?
Добро што се запнавме БТР кога тоа е БЕР?:facepalm::facepalm:

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
BER(bit-error-per rate) мислам дека беше и да што помала бројка тоа поубаво, батали што пишува на страната. Идеално е да е 0 постојано на сите канали.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Сега така е. Ама како можиш да речиш батали што пишва на нивната страна кога тие знаат повеќе од тебе.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Сега така е. Ама како можиш да речиш батали што пишва на нивната страна кога тие знаат повеќе од тебе.
Од кај си сигурен дека знаат повеќе од мене? ;)
До "вчера" бев таму и знам како стојат работите а и тие сега што се јавуваат дечките и девојките катастрофа се невидена реално имаше проблем од кај нив со ресивер и картица на другар девојчето ми вика ај сега ова, сега она, па врти антена. Лудило за сите пари!

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Дали кај сите звукот САМО на Сител како да сецка? Антената е скроз ко што треба наместена ( BER 0) јачина на сигнал 100 и пак сецка и тоа на двете бум тв-ња што ги имам. Ги прескенирав каналите и пак исто.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Одговорете бе луѓе да знам дали само кај мене е проблемот.
BTW. Двете бум тв-ња се на различна антена.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.854
Поени од реакции
8.247
Нели после дигитализацијава се најавуваше дека ќе имаат послободни места за да направат проширување со нови тв канали ,кај им се до сега ?
Немам Бум тв ,ама на нивниот сајт не пишува нити некој тука објавил за нови канали ,а и ме интересира што ќе стават и дали воопшто може да влијае то на другиве оператори Макс тв ,Близу..

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Еве сега се среди звукот. Веројатно беше поради лошото време.

Kajgana Shop

На врв Bottom