A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Немам ни намера да го променам стабилна врска 10 мб, иако не би било лошо да ја зголемат брзината .Нема шанси да го потрошиш лимитот од 1 терабајт барем не со оваа брзина во продажен салон ми кажаа вработениот ако сум успеал да го потрошам лимитот тој ке ми ја плател сметката ;)
За зголемувањето на брзината сега за сега нема шанси, ако имаш константен 10mbps терај.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.101
Поени од реакции
1.378
Кај мене денеска апсолутно пребрзо пример прави бафер на јутјуб клипови од по 7 до 8 минути ги полни до крај за помалку од минута.И пред тоа брзо одеше ама не толку брзо како сега.На спидтест кога тестирам прво ќе ми летне брзината докај 20мбпс што незнам ни како може со оглед на тоа што и самиот модем толку мислам дека не подржува и после си доаѓа до 4.99мбпс и слично.Инаку стабилен е и не ми паѓал.
ПС и ја неможам да пристапам до сервисот кој знае што е....

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Кај мене денеска апсолутно пребрзо пример прави бафер на јутјуб клипови од по 7 до 8 минути ги полни до крај за помалку од минута.И пред тоа брзо одеше ама не толку брзо како сега.На спидтест кога тестирам прво ќе ми летне брзината докај 20мбпс што незнам ни како може со оглед на тоа што и самиот модем толку мислам дека не подржува и после си доаѓа до 4.99мбпс и слично.Инаку стабилен е и не ми паѓал.
ПС и ја неможам да пристапам до сервисот кој знае што е....
Во врска со јутуб:
Сега сите оператори (вклучувајќи го најбрво и cabletel a.k.a blizoo) имаат посветени сервери на јутуб, за побрзо лоудирање...Исто ко да го влечеш од домашен терен - што значи поголема и подобра брзина...Тоа го приметив пошо кога ќе гледам видеа доле во ќошот кај status bar-от на Chrome пишуваше нешто waiting for v1-2.ctel.skp.cabletel.lasche.youtube у таа смисла нешто...Мислам дека и кај другите е така нешто само не пишува ctel нормално ваљда t-home или one... :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.736
во продажен салон ми кажаа вработениот ако сум успеал да го потрошам лимитот тој ке ми ја плател сметката ;)
е вака да ми кажат за инает ќе го сторам тоа :D
теоретски е возможо, ако симињаш со просек 1 мб у секунда
за 24 часа ќе симнеш 85 гига
1000/85 ~12 дена да ти биде нон стоп уклучен компјутерот и да симиња :D

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.560
Поени од реакции
922
Ako voopsto imash tolku materijal za download :):):):):) Resenie ti se blue ray filmovi nad 20gb po film ili kolekcii od po 100-200 gb :)))) Sepak 1 TB e premnogu i vo realni uslovi tesko deka nekoj ke go nadmine toj limit

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
Ako voopsto imash tolku materijal za download :):):):):) Resenie ti se blue ray filmovi nad 20gb po film ili kolekcii od po 100-200 gb :)))) Sepak 1 TB e premnogu i vo realni uslovi tesko deka nekoj ke go nadmine toj limit
Го имам веке 4 години најголем сообракај до сега што сум го имал е 400 ГБ и тоа симнував цели сезони од серии мислам дека не е можно да го прекорачиш

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Мислат да го пуштат каналот HBO?
Порано нели ги имаше во дополнителен пакет HBO и HBO comedy, зашто ги тргнаа Бог знае ... се надевам ќе им текне да ги вратат

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
И просекот да е тој некој момент ќе мора да падне на прилично подолго време, нели торентот зависи колку сидери имаш и од каде влечеш пак мислам дека е недостижно со таа брзина.

Порано нели ги имаше во дополнителен пакет HBO и HBO comedy, зашто ги тргнаа Бог знае ... се надевам ќе им текне да ги вратат
Е порано, убави времиња беа :pos:
И да им текне нема да ги вратат, малата заинтересираност за каналите и неисплатливост принудија да се укинат.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
И просекот да е тој некој момент ќе мора да падне на прилично подолго време, нели торентот зависи колку сидери имаш и од каде влечеш пак мислам дека е недостижно со таа брзина.

Е порано, убави времиња беа :pos:
И да им текне нема да ги вратат, малата заинтересираност за каналите и неисплатливост принудија да се укинат.
Мала заинтересираност? Појма немав за ова :D Али можно е, луѓево повеќе би гледале DM него HBO

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Мала заинтересираност? Појма немав за ова :D Али можно е, луѓево повеќе би гледале DM него HBO
За жал така е а и ситуацијата со HRT1 и RTS го покажа тоа одеднаш сите ги здоболе особено за RTS а HRT1 далеку подобра програма имаат.
Уште се пати по Југославија и братство и единство.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.954
Поени од реакции
16.296
Moже не е мала заинтересираноста, ама кој ти сака да плаќа дополнително за само две програми, сите сакаме да гледаме добри програми, ама ретко кој би доплатил уште некој денар.
Да се навратиме на темата.:D
Овие уште праат надоградба на страната.. којзнае што ќе испадни.o_O

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.101
Поени од реакции
1.378
Moже не е мала заинтересираноста, ама кој ти сака да плаќа дополнително за само две програми, сите сакаме да гледаме добри програми, ама ретко кој би доплатил уште некој денар.
Да се навратиме на темата.:D
Овие уште праат надоградба на страната.. којзнае што ќе испадни.o_O
Таа надградба како преку Пентагон да оди кој знае што направиле.Гарант си го заебале бројачот на МБ или слично.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.086
Поени од реакции
6.035
Samo da ve informiram deka ukinuvanjeto na doticnite kanali od 1 januari 2012 i nepostignuvanje na dogovor na trite operatori Blizoo,Telekom i One so ZAMP ima politicka zadnina.Dali znaete deka na Telekabel tie kanali normalno si rabotat a na site ostanati se ukinati zatoa sto nemaat pravo.Za sto se raboti?Prviot covek na ZAMP toj so naocarite malku prokelav e eden od glavnite igraci na Branko Crvenkovski cija sopruga e vo sudskiot sovet a Telekabel e eden od najgolemite sponzori na SDSM vo site izborni kampanji.Bidejki konkurencijata stana presilna za Telekabel posebno otkako Blizoo pocna masovno da se siri na onie reoni kade sto Telekabel drzese monopol,One zgolemi limit na internet paketite postoese opasnost od masovno otkazuvanje na korisnici na Telekabel i prefrlanje na drugi operatori so sto bi padnal drasticno profitot na gazdata Robi od Stip a so toa i pomalku pari za kampanji.Kako kapak na serioznite problemi sto se slucuvaat vo Telekabel se i masovnoto otpustanje na 20 novinari od 24 vesti na celo so urednickata Anita Petrovska i doaganje na celo na grupa homoseksualci od koj zamenikot Sase Dimovski e najpoznat a za drugi nemam seuste informacii.Sega slucajot e na sud bidejki se pokrenati eden kup tuzbi za mobing a protiv prviot covek na ZAMP koj go favorizira Telekabel a gi potisnuva ostanatite 3 operatori ima eden kup seriozni dokazi za kriminal i spored tvrdenjeto na Latas ke go ceka golemo iznenaduvanje nekade okolu Mart mesec za ovie raboti sto gi pravi sega.
http://www.telekabel.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=62&Itemid=96&lang=en

Kajgana Shop

На врв Bottom