A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
23 декември 2007
Мислења
71
Поени од реакции
16
дали даваат рутер безжичен од оне и каков?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.560
Поени од реакции
922
дали даваат рутер безжичен од оне и каков?
Ruter nema tuku modem dlink kako telekom sto davashe pred nekoja godina..:)
--- надополнето: 1 јануари 2012 во 21:23 ---
Кхм, моментално користам Call & Surf пакетот. Задоволен сум од тоа што го нудат, меѓутоа многу ми е скапо.
На оваа понудава на Оне со боом/интернет/фиксен неможам да одолеам. Меѓутоа пред т-хоме користев он.нет и не бев којзнае колку задоволен.
1.Како сте задоволни од интернетот? Ја следам неколку дена темава и гледам дека интернетот е сосем ок. Најважно: Дали е стабилен, и дали паѓа при преоптеретеност?
2.Како сте задоволни од боом тв? Дали има квалитетна слика? Превод?
3.Доколку би мигрирал, колку време би било потребно да се префрлам?
Stabilen e bez paganje..eve ti speedtest http://www.speedtest.net/result/1680202536.png
a boomtv nemam pa neznam kako e:))).Za prefrlanjwe na one od drugo mesto ke se iznacekash...30 dena ne ti begaat :)))

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.101
Поени од реакции
1.378
Кхм, моментално користам Call & Surf пакетот. Задоволен сум од тоа што го нудат, меѓутоа многу ми е скапо.
На оваа понудава на Оне со боом/интернет/фиксен неможам да одолеам. Меѓутоа пред т-хоме користев он.нет и не бев којзнае колку задоволен.
1.Како сте задоволни од интернетот? Ја следам неколку дена темава и гледам дека интернетот е сосем ок. Најважно: Дали е стабилен, и дали паѓа при преоптеретеност?
2.Како сте задоволни од боом тв? Дали има квалитетна слика? Превод?
3.Доколку би мигрирал, колку време би било потребно да се префрлам?
Јас имам Тотал пакет 15 дена и не сум имал проблеми.Интернет конекцијата ми е ОК,не се успорува брзината,стриминзи на интернет прави без проблем и ми нема паднато до сега.На торенти брзина на симнување ми оди од 560 до 602кбпс.

Бум тв има стакло чиста слика и преводи.Единствена маана ми беше да му најдам добро место за сигнал.Значи како и да ја ставев антената ми ги фаќаше сите канали без проблем освен македонските.Среќа му најдов точка кај ги фаќа каналите и сега си работи.Еве паѓаше снег и се тоа и не ми сецкаше воопшто.Јачина на сигнал ми е константно 100% а тоа BER(Bit error rate) што го они препорачуваат да е под 200 кај мене е или 0 или 2-3 значи скоро да го нема но тоа воопшто не се рефлектира на сликата супер е.Единствена мана е што чекам 2 3 секунди да ми смени канал ама се навикнав и не ми смета. Се чека 30 дена обично за активација

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
Да не знае некој случајно дали приемникот може да се поврзе со телевизор преку "composite video" влез ( жолт конектор за видео + бел и црвен за звук ) или мора преку scart?
Некое евтино адаптерче/конверторче такво што функционира има?

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Да не знае некој случајно дали приемникот може да се поврзе со телевизор преку "composite video" влез ( жолт конектор за видео + бел и црвен за звук ) или мора преку scart?
Некое евтино адаптерче/конверторче такво што функционира има?
Може, кај мене на тој начин е поврзано, бидејќи нема телевизорот скарт, со помош на вакво адаптерче.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Да не знае некој до кога ќе трае надградбата на системот ?

https://secure.on.net.mk

Веќе 3 - 4 дена неможам да се логирам.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.560
Поени од реакции
922
Да не знае некој до кога ќе трае надградбата на системот ?

https://secure.on.net.mk

Веќе 3 - 4 дена неможам да се логирам.
Kojznae sto pravat..garant od kako ke proraboti sajtov..site ke imame plus potroseni gigabajti btw i na 1vi jan ukradoja po 10gb na site korisnici demek nikoj ne ke primeti :):):):)

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Kojznae sto pravat..garant od kako ke proraboti sajtov..site ke imame plus potroseni gigabajti btw i na 1vi jan ukradoja po 10gb na site korisnici demek nikoj ne ke primeti :):):):)
Да да, баш ми беше чудно.
100 % нешто пак ке направат.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.957
Поени од реакции
16.301
Kaj мене немаа ни мб настрана украдено. А после надградбата не гарантирам дека нема да украдат.
Јебига, се дешава.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.640
Поени од реакции
788
Епа од мене неможат да украдат бидејки имам неограничен нет :D

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Имам нет од ОН НЕТ сега ОНЕ ДУО ЕКСТРИМ супер е
Немој ни случајно да го мењаш, најдобра понуда до сега на пазарот кај нас.
Kolku sto znam ОНЕ ДУО ЕКСТРИМ e so limit isto kako i total paketon sto e :)))
Лимитот му е еден терабајт, ако успееш за еден месец да ги симнеш секоја чест.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.640
Поени од реакции
788
Немој ни случајно да го мењаш, најдобра понуда до сега на пазарот кај нас.

Лимитот му е еден терабајт, ако успееш за еден месец да ги симнеш секоја чест.
Немам ни намера да го променам стабилна врска 10 мб, иако не би било лошо да ја зголемат брзината .Нема шанси да го потрошиш лимитот од 1 терабајт барем не со оваа брзина во продажен салон ми кажаа вработениот ако сум успеал да го потрошам лимитот тој ке ми ја плател сметката ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom