Abe druze pa javna tajna e deka Robi gazdata od Stip e covek na Branko i golem finansier na kampanjite.Aj seka ke ti pustam link od youtube kade ima svedostva za kriminalot vo Telekabel:Зарем има нешто кај нас што нема политичка заднина, иначе незнаев дека ТК и СДСМ се врзани да побрзам да си идам од кај нив.![]()
Како прво ако постои оператор што е поврзан со политика тоа е Македонски Телеком заедно со сите негови делчиња.Кога се продаде телекомот се се заеба и крај на приказна.Затоа сега Дојче Телеком плати огромна сума за да не се открие скандалот а се знае дека најголемите скандали паднале во Македонија и Црна Гора.Меѓутоа тоа не е важно,има луѓе кои тоа треба да го гледаат не ние.Последиците сите ги гледате,цените им се огромни,скапи интерконекции и слабо се развиваме во тој сектор.Што се однесува до Телекабел само можам да кажам дека имаат право да реемитуваат можеби 40 канали легално.Другото е се крадено а тоа се гледаше кога ќе задува ветер па кога ќе снема сигнал нивниот дримбокс па се гледа се,или пак менија од Тотал ТВ,Макс ТВ и слично.Дури тие канали не им се ни заведени во офицајлниот регистар на СРД меѓутоа нивен проблем.Ова е дискусија за Оне и нема потреба да се отвараат прашања не поврзани со тоа.И птиците на гранките знаат дека политика има во све но тоа треба друг некој да го исправа.
Стабилен е чим си ти веќе на ТХоме значи дека инсталацијата е здрава.Е сега за рутер знам даваа едни ТП линк беќичен рутер+адсл модем заедно ама изгледа ги нема веќе и ги даваат они старите длинк што и тхоме ги имаше.Јас имам длинкДечки само да прашам, користам call and surf од тхоме се е супер само што ме дерат секој месец по 20 евра за фиксен со 30гб нет. Сакам да се префрлам на тотал пакетот од one што е.
Ме интересира дали е квалитетен стабилен нетот и дали операторот дава рутер на користење. Инаку сум од тетовско, кабловска нема па останува да бирам меѓу уан и тхоум.
...shteta sto ne davaat ruter kako thomeЛинијата си е супер, 5 год користам од тхоум не сум имал проблеми.
Ги даваат модемите од длинк?
Да ја им пишав меил зошто не даваат на сите од тие новите ТП линк слично како кај Т Хоме што е и ми рекоа дека демек ги немале на залиха и на среќа можеш да добиеш таков или па ако репотпишеш договор ако си веќе постоен корисник.Бла бла во секој случај кога тогаш ќе ги дигнат брзините,ќе премине и Оне на воип па ќе ги сменат и тие модемите.Нема засекогаш да биде со овиеЛинијата си е супер, 5 год користам од тхоум не сум имал проблеми.
Линијата си е супер, 5 год користам од тхоум не сум имал проблеми.
Реално ако не сменат парица за некој нивни корисник ќе си тера без проблем како што ти терало до сега.
yeah, right! не го гледаме тоа во догледно време и повеќе од сигурен биди.Да ја им пишав меил зошто не даваат на сите од тие новите ТП линк слично како кај Т Хоме што е и ми рекоа дека демек ги немале на залиха и на среќа можеш да добиеш таков или па ако репотпишеш договор ако си веќе постоен корисник.Бла бла во секој случај кога тогаш ќе ги дигнат брзините,ќе премине и Оне на воип па ќе ги сменат и тие модемите.Нема засекогаш да биде со овие
Evo ti razlicni brzini:Колку е брзината со модемот?