A Song of Ice and Fire

• Креатор на темата Креатор на темата Body Electric
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе може некој да ми објасни или да ми даде линк за нарачување од Amazon со достава во Македонија? Се распрашував и ми кажаа дека од амазон не се вршело достава во Македонија, а јас ги најдов книгите од таму за евтини пари.

Благодарам однапред.
Тие шо ти кажале те лажат....
Јас ги порачав преку Амазон сите 5 дела,и сите ми стигнаа без проблем,единствена мана е шо се чека некоја недела за достава(сепак интернационална порачка е)..
Со обична дебитна Visa картичка од Тутунска банка завршив работа..ништо не ти треба друго....

Interesno e toa sto ke ja vidime vnatresnosta i organizacijata na zeleznata banka vo Bravos so toa sto Stanis ke odi kaj niv direktno.

Ne deka dejstvoto vo knigata so toa sto bankarot doaga na dzidot da go bara Stanis e tapa, no i ova e top, ke se zapoznaeme so zheleznata banka poubavo.

Последно уредено:
За оние што до сега не виделе, пред некој ден во Топер во ГТЦ:
10258835_10202252080204953_4815646570079071231_o.jpg

За жал, не стигнав да прашам за цената.

Дечки, сцената со Литлфингр и Лајса од минатата епизода, во која се открива дека Литлфингр уствари стои зад се, во книгите од чива гледна точка е раскажано? Единствениот логичен одговор ми е Санса. Ама тоа би значело дека таа уствари знае за тоа, што и не ми е логично.

Дечки, сцената со Литлфингр и Лајса од минатата епизода, во која се открива дека Литлфингр уствари стои зад се, во книгите од чива гледна точка е раскажано? Единствениот логичен одговор ми е Санса. Ама тоа би значело дека таа уствари знае за тоа, што и не ми е логично.
Така е, Lysa и кажа се на Sansa пред да дојде Petyr и да ја турне. Зошто не ти е логично? :P
Sansa ќе биде крајот на Littlefinger. И уште ги чекам теориите што ги вети пред некоја страна.
Името на темава, конечно...(y)

И уште ги чекам теориите што ги вети пред некоја страна.

Јас па чекам некој да изрази желба. Океј, почнувам, one at a time.

Оберин го има отруено Тајвин Ланистер пред да умре. Еве зошто.

Јас па чекам некој да изрази желба. Океј, почнувам, one at a time.

Оберин го има отруено Тајвин Ланистер пред да умре. Еве зошто.
Интересна теорија ако онака ги извадиш сите цитати од контекст. Можно е, не викам не.

Но што бара тогаш Tywin во евидентно добро здравје да ужива со Shae предходно пред Tyrion да му пресуди? Или можеби затоа отишол во WC, диареја и повраќање? Можеби отровот почнал да делува?

Интересна теорија ако онака ги извадиш сите цитати од контекст. Можно е, не викам не.

Но што бара тогаш Tywin во евидентно добро здравје да ужива со Shae предходно пред Tyrion да му пресуди? Или можеби затоа отишол во WC, диареја и повраќање? Можеби отровот почнал да делува?

Не, нема дијареа со тој отров. Те затнува скроз. Што не значи дека не осеќаш потреба. Нели Тирион кога го уби рече дека откога умрел "did not shit gold". Плус Пајсел никако не можеше да ја прикрие лошата миризба на телото.

Дефинитивно ја прифаќам теоријава, иако според многумина не заслужува да се дискутира, бидејќи на крајот Tyrion беше оној кој што го уби Tywin а и мали се шансите да дознаеме дали е вистинита. Ама јас ги обожавам сите вакви пронајдоци на фановите, дури и на крајот да испадне дека не се вистинити. За оваа теорија конкретно, многу работи упатуваат на тоа дека Tywin бил отруен. Колку само беше акцентот ставен на смрдеата на Tywin, дури и откако беше припреман за погребот. И на Pycelle не му беше јасно како после сите припреми тоа се случува. Нели утробата т.е. цревата му беа извадени, што значи причината не е самострелот на Tyrion.
И таков потег е баш во стилот на Oberyn, не верувам дека би препуштил нешто на случајноста. И да биде убиен од Gregor во дуелот, веќе успеал да се одмазди.
Како и да е, Tywin замина онака како што и заслужуваше, кратковидноста му се одби од глава на најлош можен начин. Целта да ти е да ја издигнеш својата фамилија над сите останати, а на крајот да испадне дека си ја уништил, it doesn't get any better than that. Во серијата барем Charles Dance го искупува малку ликот, инаку вака од книгите не ми изгледа баш како генијот што го претставуваат.
Се надевам дека барем Tommen и Myrcella ќе бидат живи на крај. Jaime не очекувам да преживее, Tyrion пак, што знам, многу конфликтни мисли имам за него после ADwD.

И јас мислам дека не е случајна смрдеата на Тајвин, неможе да биде, многу голем акцент е ставен на самата смрдеа и покрај тоа што му беа извадени органите, па мислам дека има тука нешто. А за касното дејство на отровот, можеби тоа е таков отров што има едноставно закаснето дејство но кога ке почне да влијае има премногу мачни ефекти и жртвата поминува низ пеколна агонија, па можеби Тирион само му ги скрати маките :)

За Jaime мислам дека е можно да направи некој дил со Lady Stoneheart, сепак е јака алатка за одмазда а и мислам дека чуствува премногу голема мржња према Серсеи, го запали писмото што го доби од неа за помош нели, па можеби би можел некако да ја убеди Lady Stoneheart. Според мене шансите Џејми да преживее се 50-50, како и да е ке биде интересно.
Бриен ме фура со тоа што сака да го шитне бидејки она сепак ја знае вистината дека Џејми си остана на ветеното и не проли Старк или Тали крв и стори све што е во негова мок да ја најде Санса.
Но сепак не знаеме дали стварно Бриен ке го шитне.

Последно уредено:
Примерок (осум страни) од новата книга на Мартин, Гарсија и Атонсон „Светото на мразот и огнот, нераскажаната историја на Вестерос и играта на троновите“

http://edelweiss-assets.abovethetreeline.com/RH/supplemental/GRRM_WOIF_SellPacket_spreads-lowres.pdf

На крајот на осмата страна го имате познатото фамилијарно стебло на Старкови.
На останатото можете само да лигавите (исто како мене :) ) читајќи ја содржината.

Нова теорија. Мисандеи е Faceless.

Лично мене ми е премногу farfetched оваа теорија. Не ми се верува да е точна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom