Баш ме интересира кој ќе биди виновникот за смрта на Лиза Арин..?

Во книгата цела вина ја презеде пејачот Marilion кој сосема случајно се најде на погрешно место во погрешно време..
Околу другите работи кои треба да ја завршат четвртата сезона..
Едноставно ги исцрпија сите детали од третата книга и според мене ќе одат паралелно со оригиналот....
Покрај смрта на Тајвин и бегството на Тирион...
Очекувам да ја прикажат сцената кога Бриен е заробена од Братсвото без знамиња,да се открие Lady Stoneheart....би требало вака да ја завршат сезоната...
Арја конечно ќе се ослободи од Кучето и ќе замини на брод за Бравос,очекувам конечно да го откачат Кучето во оваа сезона....
Е сега ситуацијата на Ѕидот ми е матна некако...иако според мене ќе одат како во книгата и ќе ја завршат и таа епизода,доаѓањето на Станис на Север,нешто шо никој не го очекуваше...
Во сите епизоди најавуваат дека Манс Рајдер доаѓа со огромна војска,но освен претходницата предводена од Тормунд не видовме ништо од Wildlings...

А во книгата е прикажана како голема битка,ако ја прикажат на големиот екран сигурно ќе треба да посветат еден голем дел од преостанатите 3 епизоди...
Станис е најматен,во последната епизода кралицата и Мелисандре најавија дека заминуваат на пат,Станис лапна кредитче од Железната банка,мислам дека ќе не удостојат со една добра битка на Ѕидот...