92 американски филмски награди (Оскари 2019)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    70
  • Гласањето е завршено на .

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.150
Поени од реакции
4.036
Знае некој во колку саат е преносот од црвениот тепих?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
И да се пофалат Оскарите оваа година
Иако факт е дека се сирклџерк и што порано луѓето се освестуваат и прекинат да ги величат тоа подобро..

Барем оваа година релативно одличен избор на филмови има.

Кој би рекол, скоро и да нема Оскар-бејт филм

До некаде два Оскар бејт филмови има

Адаптација на книга (што и не е толку Оскар бејт реално)

И филм за војна

...и дури и тој едниот оскар-бејт што е.... е твист на формулата и е филм за Прва светска војна

Одлично, добри филмови има, радува оригиналноста на филмовиве оваа година.

Паразитот, Холивуд, Мериџ Стори, Џокер...се филмови што превземаат ризици и се релативно оригинален тејк на приказни и идеи што се секаде околу нас (освен Холивуд што е алтернативен тејк на Холивуд од минатиот век)

Форд и Ферари некако го заборавив ете... ама сепак, иако е филм за вистински настан има многу душа во себе филмот

За пофалба се филмовиве од оваа година (y) (y) (y)

Догодина ќе виидме како ќе стојат листиве, дали ќе добие рандом малцинство номинација само поради определеноста, и дали римејкови (West Side Story) и останати филмови базирани на вистински настан со оскар бејт приказна ќе бидат номинирани

Како и да е..добра година (y)

Тамам за пар години ќе го воведат и Оскарот за најдобар блокбастер па све у курац ќе се носи уште повеќе :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.135
Поени од реакции
37.669
Уште еден интересен факт: ако Грета Гервиг и Ноа Баумбах обајцата освојат Оскар годинава, таа за адаптирано, тој за оригинално сценарио, ќе биде прв пат љубовен или брачен пар да освои Оскар во различни категории во иста година. Не знам кај го прочитав ова утрово. Исто - Скарлет може да биде првата актерка која освоила 2 Оскари за глума во иста година.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.141
Поени од реакции
19.539
На кој канал ќе има пренос и во колку саат

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ајде Натали дај му на човекот :zloo:

1581275936764.png

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ајде селфи thread од тоа како ги подриме Ханиленд вечерва

Јас прв:

Автоматски споено мислење:

Однапред се извинувам што и оваа година исто како и во минатите пар години ќе ја спамам темава со глупости што ми текнуваат додека сум :vozbud:

Само мене ми е чудно што ја "мејкап-ишаат" Атиџе?
Шо знам, мене похаризматична ми е природна
...не дека и фали нешто на сликава, супер е тука, ама онака општо од целиов хајп периодов до тој заклучок дојдов

1581286694286.png
П.С. Без заебанција...овој меѓу Љубо и Тамара ептен личи на Драги Шпага :/ Ноу офенс до човекот :D

Не стварно, како ова не е брат на Драги Шпага??? :D

1581286811912.png

Последно уредено:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Ајде селфи thread од тоа како ги подриме Ханиленд вечерва

Јас прв:

Однапред се извинувам што и оваа година исто како и во минатите пар години ќе ја спамам темава со глупости што ми текнуваат додека сум :vozbud:

Само мене ми е чудно што ја "мејкап-ишаат" Атиџе?
Шо знам, мене похаризматична ми е природна
...не дека и фали нешто на сликава, супер е тука, ама онака општо од целиов хајп периодов до тој заклучок дојдов

Прегледај го приврзокот 233063
П.С. Без заебанција...овој меѓу Љубо и Тамара ептен личи на Драги Шпага :/ Ноу офенс до човекот :D

Не стварно, како ова не е брат на Драги Шпага??? :D

Прегледај го приврзокот 233064
Ме влечеш за јазик, АМА ЌЕ СЕ ВОЗДРЖАМ!

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Криво ми е ептен што не можам да гледам вечер пренос ама јбг треба да се стане во 6 и да се работи утре. Не паметам толку добра година одамна, се’ што гледав од номинираните е океј. Немам дури ни ептен изразен фаворит за најдобар филм пошто 4-5 од номинираните заслужуваат. Најбитно ми е Honeyland да лапне барем еден Оскар и нормално Хоакин да победи.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.492
Поени од реакции
5.586
Никогаш не разбрав зошто мора некој да коментира, т.е. да ми јади говна сред настан во живо. Иначе форза Атиџе, ГГ. Исто сакам брачна приказна да добие барем една награда.

Член од
6 јануари 2020
Мислења
327
Поени од реакции
320
Никогаш не разбрав зошто мора некој да коментира, т.е. да ми јади говна сред настан во живо. Иначе форза Атиџе, ГГ. Исто сакам брачна приказна да добие барем една награда.
Затоа што не знаат сите Англиски. Но, јас мислам дека 90% од лугето што пратат Оскари во живо знаат Англиски. Но, сигурно има и некој закон за радиодифузија што вели дека мора да има коментатор на странски настан.

Ф

Флеш

Гостин
9ката доделување е документарец
18ката е за најдобар надворешен филм ..... Зборувам за редот ....Нјново

Одете на фејсбук МКЦ,у живо има пренос

Kajgana Shop

На врв Bottom