86ти американски филмски награди (Оскари 2013)

Koj e вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    118

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.259
Џона Хил номиниран за оскар? Не знам за кој филм, не знам ни зошто... ова сигурно е некоја смешка, не ми се верува какви (не)актери стигнаа да бидат номинирани за оскар. Немој некој да ми рече не си го гледал филмот па не коментирај пред време. Не може некој да ме убеди дека Џона Хил може да глуми. Со неговата појава максимум е за во реклама. Максимум.

А и оскариве се смешки живи веќе. Не се никаков репер за квалитет. Ако некој знае кој доби оскар за најдобар филм (или улога, што било) последниве две години без да побара на гугл јас глава сечам... Последната добра година беше годината на No country for old men и There will be blood.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
штета за бутлер што не е номиниран, навистина добар излезе филмот.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Prisoners извисил, во ниедна категорија го нема.
--- надополнето: 16 јануари 2014 во 23:30 ---
И замислете сега Џона Хил добива награда, а Лео не добива бе. И Џона Хил ќе има оскар, а Леонардо ДиКаприо не. Бесмислено. Парадокс.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
И замислете сега Џона Хил добива награда, а Лео не добива бе. И Џона Хил ќе има оскар, а Леонардо ДиКаприо не. Бесмислено. Парадокс.
На Џона му фали уште една номинација да го стигне Лео:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Доста хејтате, признајте дека во Moneyball изглуми фантастично, а инаку се сложувам за тоа дека во филмот пресудна сцена беше со lemon дрогата да добие номинација. Мене таа номинација ми беше заслужена за оваа не можам да зборувам многу затоа што Даниел Брул заслужуваше да се најде овде, маестрално го долови Ники Лауда.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Смислено и те како смислено ќе биде :D

Доби номинација за кинематографија. Ама џабе Дикинс пак нема да добие. Голема штета за него :( :(

На Џона му фали уште една номинација да го стигне Лео
2 му фалат.
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 00:05 ---
Доста хејтате, признајте дека во Moneyball изглуми фантастично, а инаку се сложувам за тоа дека во филмот пресудна сцена беше со lemon дрогата да добие номинација. Мене таа номинација ми беше заслужена за оваа не можам да зборувам многу затоа што Даниел Брул заслужуваше да се најде овде, маестрално го долови Ники Лауда.
Кажи им бе.. (y)
И добро еве ти го спомна Даниел, ама само јас мислам дека е неправда што Феникс не зема номинација ? (најверојатно само и јас го имам гледано филмов како што изгледа) Буквално цел филм беше воден од неговата глума и перфектно доловени фацијални експресии..

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
И добро еве ти го спомна Даниел, ама само јас мислам дека е неправда што Феникс не зема номинација ? (најверојатно само и јас го имам гледано филмов како што изгледа) Буквално цел филм беше воден од неговата глума и перфектно доловени фацијални експресии..
Чекам англиски титл :D инаку до сега секако ќе беше изгледан. Во меѓувреме надокнадувам други филмови, за некој ден сигурно ќе биде изгледан.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
На имбд стои дека лео има 3 , а џона има 2 ,така да една му фали,ваљда
Е кај мене на IMDb па пишува дека Џона им 1.. чудна работа.
Нејсе (какво зборче :icon_mrgr:) Џона има 2: Moneyball и Волкот, Лео има 4: Волкот, Aviator,Blood Diamond и кога глуми ретард со Џони Деп :D

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Е кај мене на IMDb па пишува дека Џона им 1.. чудна работа.
Нејсе (какво зборче :icon_mrgr:) Џона има 2: Moneyball и Волкот, Лео има 4: Волкот, Aviator,Blood Diamond и кога глуми ретард со Џони Деп :D
Појма немам ,али и 10 да има лео пак е смешно џона да има 2

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.985
Поени од реакции
37.268
Ете така. А кажи ми какви експресии покажаа Лео и Џона освен лигавење? Баш тоа го коментирав и јас: и Хенкс, и Брул, и Феникс (за последниве двајца - можеби, зошто се водам само од вашите коментари, уште не сум ги гледал ни Rush, ни Her) повеќе ги заслужија номинациите и од Лео, и од Џона.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Ете така. А кажи ми какви експресии покажаа Лео и Џона освен лигавење? Баш тоа го коментирав и јас: и Хенкс, и Брул, и Феникс (за последниве двајца - можеби, зошто се водам само од вашите коментари, уште не сум ги гледал ни Rush, ни Her) повеќе ги заслужија номинациите и од Лео, и од Џона.
Лео го пренесе ликот на Белфорт перфектно на екран, sleezy douchey бизнисмен што знае како е да се биде на дното па парите му удираат во глава. И повеќе од добар беше Лео.
Џона беше добар си ја исполни улогата во филмот ама срамота е да добие номинација пред Даниел Брил. (па и Том Хенкс некој го спомна погоре во Бенкс)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Што е ова бе, ова ли се оскари. Кај се Rush и Prisoners во трка за Оскар, кај е The Hobbit во техничките категории како шминка, костимографија? Не само ефекти и звук...

Ќе биде drama-тично на оскариве. Excuse the pun.

Не стварно, трендот со направи драма со вистинска или трогателна приказна и побарај од актерите физички да се деформираат за да добијат Оскар, станува досадно за гледање. Знам дека некои филмови се наградени на boxoffice ама не штети и нивниот квалитет да биде потврден со номинација.

Искрено хајлајт ќе биде ако Leo DiCaprio добие Оскар како награда за сите изминати одлични улоги и ако Despicable Me 2 земе за анимиран. За друго не се замарам, ќе гледам ради реда.

П.С. Дебелион што еден исти ограничен профил на лик игра во секој филм добил номинација а актерот што го толкуваше ликот на Lauda во Rush не. ЛОЛ!
П.П.С. Не сум ги гледал филмовите сеуште зашто ги чекам на Blu-ray и не се сомневам дека бар 2-3 од оние вредат но сепак стојам на мислењето според искуството од изминатите оскари.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Пробувам да замислам, ама не можам да дадам коментар. Сериозно, си замислувам во главата и никако не можам да си ја замислам соодветната реакција или коментар што би можела да го дадам. Онака, редок момент во животот во кој ЖЕНА останува без коментар. Онака само си седи на стол и ја мрда главата на страна ко Рекс кучето-полицаец што праеше кога се чудеше и не му беше јасно ништо.

Kajgana Shop

На врв Bottom