86ти американски филмски награди (Оскари 2013)

Koj e вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    118

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
ставајте се на Леонардо ди Каприо, иако го неам гледно волкот, мислам оти тој ќе земе

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.985
Поени од реакции
37.261
Академијата ја повлекла номинацијата за оригинална песна од Alone Yet Not Alone. Како причина навеле дека авторот вршел лобирање преку E-mail до членовите на академијата

http://insidemovies.ew.com/2014/01/29/oscars-kill-original-song-nomination-for-alone-yet-not-alone-breaking/
Штета што нема да вметнат нова. А се понадевав дека Atlas сепак ќе има шанса. :place:
Зар Happy ќе победи така лесно?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
U2 зема за најдобра песна, гарантирам. Ем песната е од филмот за Мандела, ем е некако најфорсирана. Happy е/беше голем хит, ама Ordinary Love многу некако ја исфорсираат, мислам дека таа ќе земе.

Иначе вчера сонував дека Бејл ќе го земе Оскарот. :pos: Свашта. :pos:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.741
Поени од реакции
27.733
Go Leo go. Ќе се опијам ако го земе :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.985
Поени од реакции
37.261
B

Blade Torch

Гостин
Best foreign movie:

- The Great Beauty 1.60
- The Hunt 3.20
- The Broken Circle Breakdown 7.0

останатите два цигански филма 100 коефициент нормално .

The Hunt ми е гледан и ми е во топ5 олтајм странски филмови . Од кај тоа не е главен фаоврит? Не ми е гледан италијанскиов , ама колку што ве читав не е ништо посебно.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.985
Поени од реакции
37.261
Best foreign movie:

- The Great Beauty 1.60
- The Hunt 3.20
- The Broken Circle Breakdown 7.0

останатите два цигански филма 100 коефициент нормално .

The Hunt ми е гледан и ми е во топ5 олтајм странски филмови . Од кај тоа не е главен фаоврит? Не ми е гледан италијанскиов , ама колку што ве читав не е ништо посебно.
Според мене овие три треба да се ставени во обратен редослед. The Broken Circle Breakdown треба да го земе Оскарот. А тој Камбоџанскиот, The Missing Picture баш сакам да го гледам, ми изгледа интересен концептот со глинените фигури. Звучи оригинално.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
Уфф, колку сакав јас ова да го напишев! Браос! Ама морам да додадам неколку коментари, само некои ситници кои не менуваат многу:
-Хју Џекмен е одамна и во мои топ 5 актери - не за џабе долг период носев аватар со него, ама ретко кој го препозна. Се согласувам дека растури во Prisoners, ама не беше само тој - според мене номинациите на Лео и на Бејл повеќе ги заслужија и Џекмен, и Редфорд, и Хенкс, па и Феникс (иако овој само според кажувањата). Редфорд е единствен актер во All is Lost, има само 3-4 реплики, а со глумата го прави филмот интересен од почеток до крај, што е за пофалба - навистина ретко добра глума.
-За Мерил Стрип и префорсираноста со нејзините номинации исто се сложувам, ама откако пред малку го изгледав August: Osage County, морам да кажам дека овојпат номинацијата е заслужена.
-За анимирани, веќе реков, ама ај ќе повторам: нема врска кои се номинираните, дури и Turbo да го ставеа немаше да менува ништо за мене - однапред се знае дека Оскарот оди кај јапонскиот The Wind Rises. Единствено можно изненадување е Frozen. Despicable Me 2 нема никаква шанса, верувај!
Si pisal za avatarot tvoj poranesen deka retko koj go prepoznal a ovde imase kult edno vreme za The fountain :D

Inace nazad na temata iam jako cuvstvo deka glavniot favorit za oskar za najdobar film 12 godini rob nema da zaminit so taa statuetka. Osven ako i godinava se bocket ovie od akademijava so patriotizam, sto bi gi napravilo beter od nasava antikvizacija.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.985
Поени од реакции
37.261
Si pisal za avatarot tvoj poranesen deka retko koj go prepoznal a ovde imase kult edno vreme za The fountain :D

Inace nazad na temata iam jako cuvstvo deka glavniot favorit za oskar za najdobar film 12 godini rob nema da zaminit so taa statuetka. Osven ako i godinava se bocket ovie od akademijava so patriotizam, sto bi gi napravilo beter od nasava antikvizacija.
Не знаев дека ви бил до толку култен. Мене дека неколкупати ми се случи да ме прашаат кој е тој на аватарот , затоа така заклучив.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Искрено мене не ми се верува како до сега Лео не се закити со оскар, оваа година се надевам дека ќе си го подигне долго очекуваниот....

Kajgana Shop

На врв Bottom