86ти американски филмски награди (Оскари 2013)

Koj e вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    118
B

Blade Torch

Гостин
Што е ова бе, ова ли се оскари. Кај се Rush и Prisoners во трка за Оскар, кај е The Hobbit во техничките категории како шминка, костимографија? Не само ефекти и звук...
:facepalm: Леле Призонерс бе , скроз изумив . Ништо ? :eek: Едни од полошите номинации во историјата на оскарите . Многу повеќе го сакам Бејл од Џекмен , ама да бидеме реални . Нема збор кој беше подобар. А целокупен филм гледано да не зборам колку го кине на тензија и содржина Призонерс префорсираново срање А.Хасл.

Па и сите глумци ги наредиле за оскар номинирани .:facepalm: Џенифер Лоуренс лани позаслужен оскар здравје , ама во оваа улога чист просек . Едино Ејми Адамс заслужи номинација , другите ич.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
The Wolf of Wall Street е добар, ама не доволно добар за сите да кубат коси од возбуда и да мењаат кавери на фејсбук. Not my cup of tea.
Го немам гледано уште, ама зошто по кавери гледаш за некој филм.
Мафијашиве имаат кавери од Тони Монтана, тепачине од Рамбо, "господата" од Вито Корлеоне. Летоска тренд беше да ти биде изгледан Now You See Me (и мораше да ти се свиѓа), претходно секој втор имаше кавер од Project X па мислам дека и награда требаше да му се даде на тој за најрецензираниот филм за таа година на Кајгана, 2012 ваљда беше.
Ама дека имаат огромни промашувања со номинацииве имаат. Се тераат само едни исти филмови и тоа филмови што се излезени во последниве 2-3 месеца, тие претходно што правеле кој ги шиша, чим не се од Октомври па наваму џабе им е, не вредат.
Хју Џекман растури во Prisoners, човекот ми влезе во топ 5 актери мене лично, ама настрана тоа мораше да има номинација барем за него. Редфорд од тоа што го читам цел филм сам го носел, исто и Феникс.
За Мерил Стрип па да не почнам да зборувам, дај еден експеримент, нека и дадат дрво да глуми, абе гарант ќе фати номинација некако и за тоа.
Кој спомна претходно за Хобитот...океј, јасно ни е на сите дека прават пари и се тоа, ама сериозно можеа да го номинираат за шминки, костимографии и такви работи.
Кога ќе ми текне дека пред две години за шминка дадоа на The Iron Lady, а го прескокнаа Хари Потер...(и да ова е една од најретардираните категории)
После анимирани. Шо мајка бара Despicable Me 2 тука? На стара слава ќе го тераат. Оти реално двојкава беше 2-3 класи минимум послав од кецот, ништо интересно немаше, ниту еден момент за паметење, во споредба со кецот. The Croods добар ќе помине за номинација, од Frozen очекувам многу, абе кој сака нека земе само Despicable Me 2 да не биде тоа.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
The Wolf of Wall Street е добар, ама не доволно добар за сите да кубат коси од возбуда и да мењаат кавери на фејсбук. Not my cup of tea.
А замисли што ќе се дешаваше ако имаше Фејсбук у времето кога Ране излезе? :pos:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Мафијашиве имаат кавери од Тони Монтана, тепачине од Рамбо, "господата" од Вито Корлеоне. Летоска тренд беше да ти биде изгледан Now You See Me (и мораше да ти се свиѓа), претходно секој втор имаше кавер од Project X па мислам дека и награда требаше да му се даде на тој за најрецензираниот филм за таа година на Кајгана, 2012 ваљда беше.
Не судам по кавери, таман работа. Судам по трендот на популаризирање на филм кој мене лично ме потсетува на филмови од типот напалени тинејџери одат на журка во куќа со базен, се опиваат, па бубалото губи невиност од најзгодниот тип, а имаме и двајца просечно грди батки кои само мањачат и коментираат.Волкот е неколку класи над тоа, но самата негова популаризација и восхит поради голотија и секс ми го прават одбивен. Потсвесно ми прави мисла дека идејата на режисерот не е да понуди некоја интересна приказна со одлична идеја и цел, туку да собере што е можно поголема публика која ќе му ракоплеска на главниот лик и ќе вика то царе ги растури! Мајсторе си владееш!

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.985
Поени од реакции
37.268
Ама дека имаат огромни промашувања со номинацииве имаат. Се тераат само едни исти филмови и тоа филмови што се излезени во последниве 2-3 месеца, тие претходно што правеле кој ги шиша, чим не се од Октомври па наваму џабе им е, не вредат.
Хју Џекман растури во Prisoners, човекот ми влезе во топ 5 актери мене лично, ама настрана тоа мораше да има номинација барем за него. Редфорд од тоа што го читам цел филм сам го носел, исто и Феникс.
За Мерил Стрип па да не почнам да зборувам, дај еден експеримент, нека и дадат дрво да глуми, абе гарант ќе фати номинација некако и за тоа.
Кој спомна претходно за Хобитот...океј, јасно ни е на сите дека прават пари и се тоа, ама сериозно можеа да го номинираат за шминки, костимографии и такви работи.
Кога ќе ми текне дека пред две години за шминка дадоа на The Iron Lady, а го прескокнаа Хари Потер...(и да ова е една од најретардираните категории)
После анимирани. Шо мајка бара Despicable Me 2 тука? На стара слава ќе го тераат. Оти реално двојкава беше 2-3 класи минимум послав од кецот, ништо интересно немаше, ниту еден момент за паметење, во споредба со кецот. The Croods добар ќе помине за номинација, од Frozen очекувам многу, абе кој сака нека земе само Despicable Me 2 да не биде тоа.
Уфф, колку сакав јас ова да го напишев! Браос! Ама морам да додадам неколку коментари, само некои ситници кои не менуваат многу:
-Хју Џекмен е одамна и во мои топ 5 актери - не за џабе долг период носев аватар со него, ама ретко кој го препозна. Се согласувам дека растури во Prisoners, ама не беше само тој - според мене номинациите на Лео и на Бејл повеќе ги заслужија и Џекмен, и Редфорд, и Хенкс, па и Феникс (иако овој само според кажувањата). Редфорд е единствен актер во All is Lost, има само 3-4 реплики, а со глумата го прави филмот интересен од почеток до крај, што е за пофалба - навистина ретко добра глума.
-За Мерил Стрип и префорсираноста со нејзините номинации исто се сложувам, ама откако пред малку го изгледав August: Osage County, морам да кажам дека овојпат номинацијата е заслужена.
-За анимирани, веќе реков, ама ај ќе повторам: нема врска кои се номинираните, дури и Turbo да го ставеа немаше да менува ништо за мене - однапред се знае дека Оскарот оди кај јапонскиот The Wind Rises. Единствено можно изненадување е Frozen. Despicable Me 2 нема никаква шанса, верувај!

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Го изгледав Dallas buyers club и со жалење можам да кажам "Sorry Leo, not this time". Покрај онаква местрална глума на Matthew Mcconaughey искрено заборавив на Лео и на тоа колку очајно сакам конечно да добие оскар. Не знам дали сакам баш оваа година на оние од Академијата да им текне да исправаат неправди. Покрај Метју, Лето фантастичен. До пола филм на укапирав кој е глумецот и после ми текна дека читав за номинацијата за споредна улога па собрав 2 и 2. Филмот исто одличен. Оваа година навистина добри филмови номинирани, што ме изненадува со оглед на фактот дека изминатите беа млаки и воопшто не ги паметам.

Да додадам, само што го завршив American Hustle. Филмот ми е преценет милион, искрено не ни очекував нешто превише, ама не сфаќам што бара со најголем број на номинации за оскар. Приказна просек, глума ништо спектакуларно, толку ми беше досаден што на моменти се фатив како играм Angry Birds додека го гледав. Blue Jasmine >>>>>>>American Hustle. Мој фаворит засега Dallas Buyers Club. А и тешко некој да го тргне од таму.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
ОСкар за Мерил Стрип:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc: ,маестрална беше во August-Osage County.
Од жените ми останаа да ги видам уште Ејми Адамс и Џуди Денч за Американ Хасл односно Филомена ,али не верувам дека некој ке ја помине Мерил факинг Стрип. Кејт беше одлична во Блу Џасмин али сепак Мерил е класа ,две подобра

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Гледам дека никој не ги објавил добитниците на синоќешните Screen Actors Guild, кој се доделуваат само на актери од филмот и телевизијата за изминатата година, и се еден вид предвидувања за тоа кој би можел да добие Оскар. Со победата на Метју и овде, мислам дека Леонардо нема да добие Оскар.

Најдобра актерска екипа/ансамбл: American Hustle
Најдобар актер: Метју МекКонахи (Dallas)
Најдобра актерка: Кејт Бланшет (Blue Jasmine)
Најдобар спореден актер: Џаред Лето (Dallas)
Најдобра споредна актерка: Лупита Нионго (12 Years a Slave)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
ОСкар за Мерил Стрип:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc: ,маестрална беше во August-Osage County.
Од жените ми останаа да ги видам уште Ејми Адамс и Џуди Денч за Американ Хасл односно Филомена ,али не верувам дека некој ке ја помине Мерил факинг Стрип. Кејт беше одлична во Блу Џасмин али сепак Мерил е класа ,две подобра

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Еј не вреди да се клади човек на вакви коефициенти..

Kajgana Shop

На врв Bottom