85 издание на Оскарите

За кого навивате во категоријата за најдобар филм?

• Amour (2012)

Гласови: 10 10,9%
  • Argo (2012)

Гласови: 6 6,5%
  • Beasts of the Southern Wild (2012)

Гласови: 0 0,0%
  • Django Unchained (2012)

Гласови: 31 33,7%
  • Les Misérables (2012)

Гласови: 18 19,6%
  • Life of Pi (2012)

Гласови: 7 7,6%
  • Lincoln (2012)

Гласови: 13 14,1%
  • Silver Linings Playbook (2012)

Гласови: 5 5,4%
  • Zero Dark Thirty (2012)

Гласови: 2 2,2%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .
Некој се нажалил што Ди Каприо не е номиниран, па хејта се останато што им потенцијал за Оскар :pos:
Јас додека не добие Леонардо Оскар или барем некоја асална номинација ќе ги хејтам Оскарите. :icon_mrgr:
Шала на страна, немам ни намера да ги гледам годинава, лани гледав заради Мерил Стрип, а годината пред тоа заради Колин Фирт, и тоа не ги ни гледав целите Оскари, само по неколку номинации, а доста години воопшто и не ги ни гледав, само читав утредента кој добил, чисто за да бидам во тек. Речиси никогаш не номинираат и даваат награди по мој вкус и речиси никад не ми биле репер за вкус, пошто увек мојот вкус е различен од оној на Академијата. Ни порано не ме воодушевувале, едноставно награди ко награди и тоа е тоа. Ништо не ми менуваат, нити ми значат.

Таман сакав да го глеам Les Mis, глеам мјузикл го напраиле :pos:. Зашто усеруваат така филмови стварно не ми е јасно, неможам да поднесам мјузикли, ако е комедија ок али драма мјузикл........бар да беа блуз песните па да се осети она депресијата :icon_lol:. Ај бар Линколн ваљда е добар да го глеам.

Таман сакав да го глеам Les Mis, глеам мјузикл го напраиле :pos:. Зашто усеруваат така филмови стварно не ми е јасно, неможам да поднесам мјузикли, ако е комедија ок али драма мјузикл........бар да беа блуз песните па да се осети она депресијата :icon_lol:. Ај бар Линколн ваљда е добар да го глеам.
Оу, ич да не се секираш ако ти е до тоа, има да осетиш максимално :pos:
Филмот е мјузикл затоа што е прeработка на бродвејски мјузикл кој е еден од најпознатите во светот, всушност тоа е мјузиклот кој се прикажува најдолго во светот, едно 30-на години во 20 земји. Влезница 100 долари :). Не се секирај депресивен е и срцепарајуќи, ќе те направи да се чувствуваш толку лошо што ќе се чувствуваш добро :)

Да пуштите торентче од Zero Dark Thirthy ако не ви е тешко :)

Да ги комплетирам номинираниве.
Уствари океј уште твојот ќе ми остане, ама од тој чекам асална снимка.

Да ги комплетирам номинираниве.
Уствари океј уште твојот ќе ми остане, ама од тој чекам асална снимка.
Абе има асална снимка и од него - скринер со солиден квалитет.

Не гласам сеуште додека не изгледам барем 50 % од филмовите ( > 5 филма ) . Само се надевам дека како и секоја година, оваа година старците од Холивуд нема да го изберат филмот Аmour (2012), се ги бираат нивните генерациски филмови за оскар :)

Скоро сите номинирани на една слика:
426045_10151462961907139_856821070_n.jpg

Го изгледав The Master, и нема да ме изненади доколку Joaquin Phoenix земе оскар пред Daniel Day-Lewis, имаше многу тешка и специфична улога и одглуми страшно добро.

Филмот не ми беше по вкус. Премногу психолошки, спор и без некоја насока. Како и да е уживав во глумата и емоциите на актерите и актерките!

Го изгледав The Master, и нема да ме изненади доколку Joaquin Phoenix земе оскар пред Daniel Day-Lewis, имаше многу тешка и специфична улога и одглуми страшно добро.

Филмот не ми беше по вкус. Премногу психолошки, спор и без некоја насока. Како и да е уживав во глумата и емоциите на актерите и актерките!
Феникс тешко дека ќе земе бидејќи пред некое време во неколку интервјуа ја исхејта Академијата. Според мене тој имаше потешка задача од Дел Луис. Иако овој вториот изглуми перфектно, сепак поголем впечаток ми оставија Хју Џејкмен и Бредли Купер, а после нив Феникс. Flight не сум го гледал, не ни сакам.

Околу филмот, се согласувам. Премногу ми беше бавен и со ништо не се потруди да внесе малку динамика. Ако ги тргнам феноменалната глума и убавите сцени на страна, можам да кажам дека филмот е просек.

Не гласам сеуште додека не изгледам барем 50 % од филмовите ( > 5 филма ) . Само се надевам дека како и секоја година, оваа година старците од Холивуд нема да го изберат филмот Аmour (2012), се ги бираат нивните генерациски филмови за оскар :)
Кои старци?
Ти Академијата ја замислуваш како Совет на старешини? :)

Има ли non screener верзија од некој од филмовиве, или пак скринер како не се сеќавам кој беше последен што го гледав, ама скринер подобар од двд рип беше...

Има ли non screener верзија од некој од филмовиве, или пак скринер како не се сеќавам кој беше последен што го гледав, ама скринер подобар од двд рип беше...

bluray imas samo od Amour, Argo I Beasts.
Django go gledav na pod OK sceener, I nema nesto posebno kvalitetni snimki..
Simnav I od Zero Dark ama epten los duri I za laptop, I toa najdobriot screener.

Drugive ne se ni obiduvaj. Ama do oskarite posekako ke gi ima, minus film eve, do dva.

Podobar screener od dvdrip ne mi se pogodilo, od oskarive nekoj, ili taka?
Pinguvaj ako vredi nekoj za gledanje od nominiranive so ok snimka. :)

Се сложувам за Bradley Cooper, и мене ми се допадна како глуми во Silver Lining Playbook. Но според мене Phoenix имаше потешка задача и одлично ги доловуваше емоциите (бес, љубомора, тага, мизерност). Тесно е стварно, и Cooper одигра ментиш феноменално, ако ништо друго барем играше во подобар филм! Едно е сигурно, има многу конкуренција годинава и кој и да земе нема да ми биде криво.

Les MIs го немам се уште гледано, го чекам во кино, така да не можам да коментирам за Hugh Jackman. Очекувам многу нормално, he is Wolverine after all. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom