85 издание на Оскарите

За кого навивате во категоријата за најдобар филм?

• Amour (2012)

Гласови: 10 10,9%
  • Argo (2012)

Гласови: 6 6,5%
  • Beasts of the Southern Wild (2012)

Гласови: 0 0,0%
  • Django Unchained (2012)

Гласови: 31 33,7%
  • Les Misérables (2012)

Гласови: 18 19,6%
  • Life of Pi (2012)

Гласови: 7 7,6%
  • Lincoln (2012)

Гласови: 13 14,1%
  • Silver Linings Playbook (2012)

Гласови: 5 5,4%
  • Zero Dark Thirty (2012)

Гласови: 2 2,2%

• Вкупно гласачи
    92
  • Гласањето е завршено на .
bluray imas samo od Amour, Argo I Beasts.
Django go gledav na pod OK sceener, I nema nesto posebno kvalitetni snimki..
Simnav I od Zero Dark ama epten los duri I za laptop, I toa najdobriot screener.

Drugive ne se ni obiduvaj. Ama do oskarite posekako ke gi ima, minus film eve, do dva.

Podobar screener od dvdrip ne mi se pogodilo, od oskarive nekoj, ili taka?
Pinguvaj ako vredi nekoj za gledanje od nominiranive so ok snimka. :)

Пробувам да се сетам, ама не ми иде..појма немам кој беше, многу добро изгледаше, 3.5GB беше рипот.

Арго го гледав, прецент филм. Amour & Beasts ми се на листа значи.

Пробувам да се сетам, ама не ми иде..појма немам кој беше, многу добро изгледаше, 3.5GB беше рипот.

Арго го гледав, прецент филм. Amour & Beasts ми се на листа значи.

Не сум му седнал на Арго, ептен поделени мислења има, некаде фаворит некаде преценет. Инаку да те предупредам за Beasts да го гледаш ко номиниран за.. Санденс, не за оскар. Таков шмек има, инди филмче. Уметничко као. Мене ми беше ОК, ама само мене, сите други го испохејтаа. Немој со превисоки очекувања, гарант немало кој друг во номинирани да вметнат од коа качија. :)))

Засега топ 3 ми се Silver Lining, Django i Argo (ова без редослед, уште неможам да се одлучам за кој да гласам).
А њот човече шо виде интересно во Beasts?? Неможам да сфатам како фатил номинација, ама ајде.

Убаво си кажа wot за Ѕверовите. Филмот повеќе е како уметнички, од тој аспект е интересен дефинитивно и заслужува номинација.
Ама дека е претешка драма за гледање- е.

Jaс го гледв уште пред номинациите за оскар, така да за мене беше обично филмче како за во вторник, а како такво ми се допадна.
Никој не вели треба да се мери со Џанго, Лајф оф Пи и сличните..

Со ништо не треба да се мери. Со ТВ филмовите на HBO можеби. И јас го почнав пред оскарите и не го завршив. Ама добро, ако ти се бендисал во ред. Мое мислење е дека номинација му е премногу а за тоа што девојчето е номинирано за најдобра актерка и да не почнуваме...

Го пуштив The Master и после 20 минути го исклучив. Хоакин Феникс е навистина добар, но е многу страшен и некако почетокот ме потсети на Американска убавина, а тој филм брате не го можам.

Не знам дали ќе се натерам пак да го пуштам филмов на П.Т Андерсон.

Го пуштив The Master и после 20 минути го исклучив. Хоакин Феникс е навистина добар, но е многу страшен и некако почетокот ме потсети на Американска убавина, а тој филм брате не го можам.

Не знам дали ќе се натерам пак да го пуштам филмов на П.Т Андерсон.

А за вечер ми беше планиран за гледање :tapp:

Туку да се пофалам . Успеав да го изгледам Flight .Во два дена по саат време. Содржината на филмот е "абе што да ти кажувам" .

Туку да се пофалам . Успеав да го изгледам Flight .Во два дена по саат време. Содржината на филмот е "абе што да ти кажувам" .
Веќе кога си ги кажуваме расипаните планови за вечер.....
Значи вечер почнуваме со номинираниве за најдобар странски филм.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Вечер Арго.
Дека утре испит па беспрекорно интересен ќе ми е.
But then again, во ситуацијата и гледање боја како се суши би ми била, па игнорирајте ми го фалењето, што ќе го има. :)

Кои старци?
Ти Академијата ја замислуваш како Совет на старешини? :)
Па да, тоа го читав во весник дека комисијата која секоја година ги избира филмовите за Оскар се состои од повеќе членови и во просек со години биле над 70 + и повеќе. И како се бунат останатите во Холивуд бараат да се подмлади комисијата да не се дешава како лани да добива црно бел филм или американски воени драми . МЕ ИЗНАСМЕА СО СОВЕТОТ НА СТАРЕШИНИ :)

Колку безвезен филм е тоа, ужас невиден.
Иначе пушти си го The Master, да не излезе му правам анти кампања, мене некако не ме бендиса, ама што знаеш може тебе ќе ти се види интересен.

Па да, тоа го читав во весник дека комисијата која секоја година ги избира филмовите за Оскар се состои од повеќе членови и во просек со години биле над 70 + и повеќе. И како се бунат останатите во Холивуд бараат да се подмлади комисијата да не се дешава како лани да добива црно бел филм или американски воени драми . МЕ ИЗНАСМЕА СО СОВЕТОТ НА СТАРЕШИНИ :)
Ако си прочитал во весник тогаш ова е една од потешките дезинформации во нашиов медиумски простор :)

Академијата е составена од скоро 6000 членови кои побарале и добиле членство врз основ на постигнувања во својата област. Секој гласа во својата категорија (актери гласаат за актери, оние кои се бават со ефекти гласаат за ефекти итн...). Единствено за најдобар филм гласаат сите. Процесот на гласање е долг и минува неколку фази. За номинирање најдобар филм на пример, секој гласа за 5 филмови. Подоцна во нов круг на гласање се одредуваат победниците, при што секој гласа за еден филм.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom