3D во кино Милениум

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Star wars phantom menace во кино Милениум во 3Д, следна сабота, е ова мора да се иде.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
4Д Кино не постои а не ни може да постои.
Четвртата димензија е време, па размисли како може 4Д кино! А тоа со мирис и дожд неможе да се нарече 4Д и нема смисла.

Со тоа што се донесе 3Д кино во Македонија го искажува големото напредување на државата.Македонија оди напред :)

Сепак не би го гледал филмот Пина кој е досаден филм, јас идам на „Најмрачниот час“(y)
4D кино го викаат она кое покрај тоа што гледаш во 3D, овде осеќаш и мириси, и разни други ефекти, столчињата се клатат и сл. зависно од дешавките во филмот. Е сега дали имало смисла или не незнам баш.

А покрај радостите за 3D, во најава е 4D во Скопје во новиот трговски комплекс „Александрија“ кој се гради во Карпош 3. Подолу е пост од човек што работи на проектот.

Извадок од build.mk

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
4D кино го викаат она кое покрај тоа што гледаш во 3D, овде осеќаш и мириси, и разни други ефекти, столчињата се клатат и сл. зависно од дешавките во филмот. Е сега дали имало смисла или не незнам баш.

А покрај радостите за 3D, во најава е 4D во Скопје во новиот трговски комплекс „Александрија“ кој се гради во Карпош 3. Подолу е пост од човек што работи на проектот.

Извадок од build.mk
Дали тоа значи дека ако некој кака во WC, you know... :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Ајмо, си земав карти за Најмрачниот час.

Знам дека е филмот тапа, ама убеден сум дека подобро ќе се осети 3D ефектот отколку на Star Wars. На картите пишува МКЦ, што некако ми создава забуна... Сигурно се проекциите во ГТЦ, а не во МКЦ, така? :pos:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
The Darkest Hour е еден од нај-cheesy филмови што ги имам гледано.
Инаку одвај чекам Star Wars ep. I:The phantom menace другата недела :D :vozbud::vozbud:

S

Sheldon Cooper

Гостин
The Darkest Hour е еден од нај-cheesy филмови што ги имам гледано.
Инаку одвај чекам Star Wars ep. I:The phantom menace другата недела :D :vozbud::vozbud:
Мислиш ќе биде целосно во 3D ? The Darkest Hour беше во 3D само на моменти т.е кога вонземјаните ќе се уништеа (што многу ме нервираше).

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.349
Мислиш ќе биде целосно во 3D ? The Darkest Hour беше во 3D само на моменти т.е кога вонземјаните ќе се уништеа (што многу ме нервираше).
Иако директорот на МКЦ има исто име и презиме како мене не можам да ти одговорам на тоа прашање.
Живи били па видели :D

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
мислам дека и The Darkest Hour беше целосно во 3D, само што во тие сцени повеќе се осеќаше 3D ефектот.

чим е 3D филмот, веројатно е цел 3D, а не хибрид 2D/3D... така барем ја мислам, така ми изгледа логично.

Kajgana Shop

На врв Bottom