3D во кино Милениум

Член од
6 јануари 2009
Мислења
509
Поени од реакции
72
Ајмо, си земав карти за Најмрачниот час.

Знам дека е филмот тапа, ама убеден сум дека подобро ќе се осети 3D ефектот отколку на Star Wars. На картите пишува МКЦ, што некако ми создава забуна... Сигурно се проекциите во ГТЦ, а не во МКЦ, така? :pos:
МКЦ мислам е Младински Културен Центар : )
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 12:40 ---
Иначе незнам зошто зимате порано карти ,мислејки дека нема да има за во Сабота така беше со Најмрачниот час скоро сите ги купија истата вечер а се велеше дека нема карти ,уствари таа курвата на каса ве збунила зошто ја преместија премиерата од 8 ..

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
МКЦ мислам е Младински Културен Центар : )
--- надополнето: 19 февруари 2012 во 12:40 ---
Иначе незнам зошто зимате порано карти ,мислејки дека нема да има за во Сабота така беше со Најмрачниот час скоро сите ги купија истата вечер а се велеше дека нема карти ,уствари таа курвата на каса ве збунила зошто ја преместија премиерата од 8 ..
Шо е битно, нејдеш у минус, си ги имаш картите и веќе не се замараш со тоа. :)

Член од
9 мај 2011
Мислења
278
Поени од реакции
65
jas za Darkest Hour premierata zemav duri od ftornikot karti taka da mozete da odite i utre da si zemete na vreme za S.W

Член од
9 октомври 2008
Мислења
276
Поени од реакции
14
  1. Сакам да одам деновиве на the darkest hour па ако бил некој може да сподели мислење во смисла дали е целиот филм во 3Д или само само сегменти пошо некој ми кажа дека бил Хибрид 2д/3Д.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.880
Поени од реакции
6.940
Абе каков Даркест аур!? Не сакам мојата 3D невиност да биде одземена со потпросечен филм :vozbud: Одиме првиот пат со искусен, стариот добар SW1: The Phantom Menace :D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
  1. Сакам да одам деновиве на the darkest hour па ако бил некој може да сподели мислење во смисла дали е целиот филм во 3Д или само само сегменти пошо некој ми кажа дека бил Хибрид 2д/3Д.
Целиот филм е во 3D, ако ги извадиш наочарите матно е и не се гледа. Но само со специјалните ефекти доаѓа до израз 3D (експлозии, прашина,снег, светлосни ефекти итн). Сторијата на филмот e клише а глумата е очајна, но ако немаш големи очекувања вреди да се погледне ако имаш желба да ја пробаш старо-новата технологија (y)

The Hobbit и Prometheus двата се снимани во 3D од старт како Avatar (значи не одпосле додавани 3D ефекти), и според мене на нив ќе го видиме целосниот потенцијал на Кино Милениум. Останува да се надеваме дека во Skopje City Mall ќе донесат IMAX па може и да ја фатиме премиерата на The Hobbit ако до тогаш го завршат киното.

P

PewDiePie

Гостин
Ke donesat li nekoi pojaki filmovi vo 3D..se ima li nekoj rasprasano?
Од стар ворс појак филм има ?
--- надополнето: 20 февруари 2012 во 17:51 ---
Мој совет немој да си фрлаш пари филмот е тотално срање,купи си карти за војна на ѕвездите и уживај.

Член од
9 октомври 2008
Мислења
276
Поени од реакции
14

Мој совет немој да си фрлаш пари филмот е тотално срање,купи си карти за војна на ѕвездите и уживај.
Гледан ми е 10-ина пати ама па и баш не ми е гајле за филмот сакам само да видам како ке изгледа во 3Д.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

сите идат на 3д ради 3дето, да беше ради филмот (особено стар ворс) дома ќе го гледаш, и тоа блуреј фул хаде па и сараунд ако имаш топче
стар ворс е стар филм и не е сниман со 2 камери = 3дето у филмот ќе е фејк

tl:dr има подобри кандидати за 3д

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Hugo, Prometheus, The Hobbit... све се ова филмој за кој вредит да платиш и 500 денари само да ги искусиш на начин на кој се наменети.

Греота е оваа технологија да се користит на малоумни филмој(Darkest Hour) и на рендериран Star Wars кој е најслаб од сите 6 дела.

Kajgana Shop

На врв Bottom