Што читате во моментов? (со краток коментар)

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Баш денес почнав да ја читам Сестрата на Зигмунд Фројд од Гоце Смилески , но сум скроз на почеток ( дваесетина страни прочитани ) . Засега е ок , и ќе видиме како ќе биде понатаму . Иначе одамна се кандисувам да ја прочитам Мајсторот и Маргарита од Булгаков , па ме интересира дали македонскиот превод е добар ( ако воопшто ја има на македонски ) , или да си го земам српското издание .
Ја има на македонски. Да ја најдам по дома, ќе ти кажам чие издание е...

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.753
Поени од реакции
1.022
Ви благодарам и на двете ( Бубамара и Шетачка ) за инфото .

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
„Прашки гробишта“ од Умберто Еко.
Бев готова да ја баталам, почна да мрсомуди на почетокот (заради истите причини не ја дочитав „Фукоовото нишало“), ама се оправи. На почеток сум уште, на типот му фали еден ден у животот... :)

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
underground од haruki murakami
само што ја завршив, одлична книга!

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
Зошто не му ја знам книгава, роман е или раскази?

книгата е за нападот со гас во метрото во токио. има интервјуа со жртвите, фамилиите и дел од напаѓачите. целиот напад раскажан од различни гледни точки, целта на сето тоа и последиците

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
"Ејми ја нема " Џилијан Флин
Одамна некоја книга не ми оставила толку голем впечаток. Се зборува за еден навидум совршен брак, кој наеднаш почнува да оди во надолна линија. На 5 годишнината од нивниот брак Ејми ја снемува од куќата. Сите докази водат дека нејзиниот сопруг Ник е тој што стои позади исчезнувањето на Ејми. Но следува голем пресврт на работите...

Член од
17 октомври 2013
Мислења
887
Поени од реакции
1.877
399 - Фредерик Бегбеде.
Сурово потсмевање на светот во кој живееме, баш како што е нагласено. Препорачувам

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ох,моментално читам малку лесна литература-Враќање кон ѕвездите-Деникен,како и Ангели и демони-Ден Браун,но и малку друга литература која не сакам да ја објавам(книгата) јавно затоа што можно е да предизвика лавина од реакции:)

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Ох,моментално читам малку лесна литература-Враќање кон ѕвездите-Деникен,како и Ангели и демони-Ден Браун,но и малку друга литература која не сакам да ја објавам(книгата) јавно затоа што можно е да предизвика лавина од реакции:)

Сега ептен ме заинтресира која е таа книга за која мислиш дека ќе предизвика лавина од реакции? :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Филозофија на право.
Закон! Академиков е цар. Сите што некад нешто зуцнале за право, ги пишал у книга. Се опфаќа повеќе историја на филозофија од Историја на филозофија.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.849
Филозофија на право.
Закон! Академиков е цар. Сите што некад нешто зуцнале за право, ги пишал у книга. Се опфаќа повеќе историја на филозофија од Историја на филозофија.

Камбо а? :D Тро раскршен е учебникот, али се тера некако.

п.с да не бидам оф топик, Човекови Права-Фрчко работа.
Апстракција до немајкаде демек на висок стил за да ги буни децата.

,,Со нивниот метод на нагласување на партикуларното, на фрагментацијата, на симулакрумот и на постојаните повторувања на различни ,,читања" на истите вредности и права се одречува секоја ,,метанаративна" концепција на универзалноста на правата на човекот".

Член од
24 октомври 2013
Мислења
2
Поени од реакции
1
50 нијанси на сиво Е.Л.Џејмс
Јас лично сум задоволна од книгата и како мој прв прочитан еротски роман навистина ми се допадна . :oops:

Kajgana Shop

На врв Bottom