Што мислите за транс музиката?

Член од
24 мај 2007
Мислења
92
Поени од реакции
0
In trance we trust...:music1:
Gataka:):):)

Инаку добро музиче затоа и го слушам и идам по транс журки.
а тоа за да мора да си на Дрога НЕМА ВРСКА.
се е до чоекот.Прва журка VOID ми беше и цело време на нозе бев.
Не се ни одморив:)Се со трениг се постигнува:)
До сеа на хемиЈа неам помислено.ама еднаш ке се проба.да се види што е тоа толку добро што секој трет го вика ова она...бла бла бла
ајт доста ви е
Се гледаме на GMS:vozbud::vozbud::vozbud:

S

StormRage

Гостин
Абе аман не метал не ментал... шо сакат нека е... Со Транс и Техно можит и хаус никој не мојт... освен рок... до некаде

Член од
7 јануари 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
Otkacuenje...toj zbor mi ide koga ke slusnam House ili Trance

-Trance-HCI

Трансер до срж...
Член од
18 ноември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
16
Вечерва сум поминал бомба, со транс нормално, сум откачил вкрај... ни еден збор да не слушнам против транс, вечерва Talamasca, Astral Projection, Tiesto мммм убајни, одвај ја чекам забавава од кајгана... поздрав до сите трансери на форумов....

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Trance....Слушам ама не многу често. Некако не ми е за нон стоп,за по. дома.Дома најчесто нешо по лајт си слушам,хаусче некое,нешо прогресив....За на журки е добро.Али не Рѕу.Нешо као журката на Van Buuren у Колосеум.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Немам никакво мислење, ретко слушам и до сега не ме фасцинирала нешто посебно!

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
solidna muzika mi se dopaga progresivnosta vo muzikata , + elektronskata muzika ima strasen podem !!!
najgolem respekt za trance od elekronskata zatoa sto zasluzuva ....
mislam deka ke ima uste pogolem podem !
pozZ

Член од
27 јануари 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
Што "говориш" бе.... Не туку се трескај многу, не се прај паметен од више и не се расфрлај многу со тоа "идиот" dark-shit, OK? Знам дека ти е тешко ама се надевам дека еден ден ке сфатиш дека метал музиката е обично гомно:pusk:.... и не забегувај оффтопик, држи се кон темава "ШТО МИСЛИШ ЗА ТРАНС МУЗИКАТА", btw што к*р бараш во ова тема ти, не е пожелно твоето патетично металско мислење овде, бркај работа со другарчињата-вампири..... и не се расфрлај со репутацијата до толку...
P.S не сум јас од планина т.е не сум од твојата околина..
P.P.S не коментирај за моето познавање од музика.... ко ке стигнеш на мое ниво тогаш ке прајме муабет, а до тогаш fuck off.....
btw: Yes IN TRANCE WE TRUST ;)
so be mislis ako si postar imas pojke poznavanje od muzika, daj glej si rabota i ti nemozes da mi kazes na koja tema da odam razbra,i ako e za toa koj prv pocna da jade g****, ti prv zboris za metal ja ti vrakjam, a toa
dali nekoj slusa trance ne mi e gajle neka si slusa, i izgleda i ti treba da se drzis na temata, a ne da mesas metal... .!.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.996
Ај чилл и двајцата да не маам заушки.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Хам,транс....
-Највеке од се Goa,ме поврзува некако со самиот себеси...аnd the nature,`fcourse:vozbud:
-Progressive е некако комерцијален и нема доволно мистичност...
-Psy слушам,ама поретко,само во одредени прилики,кога има доволно време и простор за да се избега од реалноста...
-Dark...e Dark.Не слушам Dark.Премногу ми е напорен.
Не сакам да се декларирам како трансер,пошто не ги следам доволно настаните во музикава,ама да...I trance me trust:):smir:

п.с за тој погоре:Металот е убав пеер,ама темава е за Транс,така да оди маај си гитари од глава...peace.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

[media]http://www.youtube.com/watch?v=VHD9C801Q2A[/media]

:eek:jea:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ајде сега јас да ве прашам вас трансер4иња пеер4иња што имате пишано In trance we trust што е тоа транс музика за вас? диџеј тесто и пол вандајк?
Ај да видам одговори на прашањава па ќе дадам едно поголемко мислење

СтрумичанецО

infinite harmonies...
Член од
21 март 2006
Мислења
506
Поени од реакции
46
еј стварно од ко постојат темите за електронска музика само карл кокс, тиесто ,ван бурен и ван дајк ви се во постовите, дајте некоја поупатена дискусија да правиме со моменталната транс сцена , а не ко шо кажа овој горе , In trance we trust ,и па тоа олд скул тиесто и сл.

fantom y

Fuck OFF!
Член од
27 јануари 2008
Мислења
253
Поени од реакции
12
Епа ајде да почнеме ама првен дај кажи кој правец од транс музиката те интересира за дискусија!!! Прогресив и Еуро транс има мн јаки дј и продуцери: Ferry Corsten, Ronski Speed, John O'Calligan, Above and Beyond, Gabriel & Drezden i tn... Me mrzi da pisuam sea mnogu se :). Psy Trance жанрот ми е еден од најомилените, а најомилен артист Таламска!

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Еве ви нешто,за дечките што не чуле за Wikipedia:
Goa Trance (sometimes referred to as Goa or by the number 604) is a form of electronic music that developed around the same time as Trance music became popular in Europe. It originated during the late 1980s and early 1990s in the Indian state of Goa. Essentially, Trance music was pop culture's answer to the Goa Trance music scene on the beaches of Goa where the traveller's music scene has been famous since the time of the Beatles. Goa Trance enjoyed the greater part of its success from around 1994–1998, and since then has dwindled significantly both in production and consumption, being replaced by its successor, Psychedelic Trance (aka Psytrance).Many of the original Goa Trance artists are still making music, but refer to their style of music simply as "psychedelic electronica".
Goa Trance is closely related to the emergence of Psytrance during the latter half of the 1990s and early 2000s, where the two genres mixed together. In popular culture, the distinction between the two genres remains largely a matter of opinion (they are considered by some to be synonymous; others say that Psytrance is more "cybernetic" and that Goa Trance is more "organic", and still others maintain that there is a clear difference between the two). These two are, however, quite sonically distinct from other forms of trance in both tonal quality, structure and feel. In many countries they are generally more underground and less commercial than other forms of trance.

Kajgana Shop

На врв Bottom