Што е со луѓево?!

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Остај тоа...се знае кај се пие,поминуваат луѓе низ центар и градски парк и што ке видат? деца пијат и се влечат по улици...срамота

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Пиело од некоја чешмичка или од главната фонтана? Јас разбрав дека е второто...У секој случај, може културно да се замоли сопственикот, ама ако удри ќе си го добие.

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Ова е работа за полицијата, која толерира мрфути да седат на јавни површини како што е Паркот и притоа да го уништуваат и со таквото нивно однесување да ги ставаат во опасност останатите посетители.Каде си жандармеријо?

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Da pies vo vtoriot del na parkot za mene bar e Ok.. A sisinjata i tie gluposti posle VO KANTA.. Samo vo taa mera prifakam..

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Проблемот е во магичниот збор “Транзиција“. Несреќата да биде поголема тој збор се закачи на претходниот многу полош “Социјализам“ и сега ни се еба мајката на сите.
Леле колку страшни зборови.
Еве уште два - приватна иницијатива. :pipi:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Cekaj sea malce go udril kuceto ili ne. Ko prvo samo si go ostavila kuceto so sto sekoj moze da sfati deka e skitnik ne go opravudavam ako slucajno go mavnal ama malo morgen tebe ako ne ti e gad kuce da pie od fontana posle ti da pies dobro na drug mu e gad ( fontanata ne e napravena za kucinja da pijat ). So vakvo razmisluvanje vo smisla ako mene ne mi e gad ili slicno moze da se pravi ko primerot za pienjeto od fontanata se unistuva svetot :) ( ne zivees samo ti na ovoj svet misli i na drugite )
1.Кучето не ми личи на скитник...се гледа дека е чувано:tapp:
2.Не ја лиже фонтаната,па да се гадат луѓето...
3.Јас па мислев дека само јас живеам...
4.Не знам кој не мисли на другите:wink:

Малце е гадна глетката куче да ја лгави чешмата од која ке пијам ја,сопствениците(доколку ги има) требало да го спречат кучето,нормално дека некој ке се изреволтира па и ке го удри(ако е слаб со нерви)
Болдирано

Пиело од некоја чешмичка или од главната фонтана? Јас разбрав дека е второто...У секој случај, може културно да се замоли сопственикот, ама ако удри ќе си го добие.
Пиеше од чешмата,онаа со седум што е(или колку и да се).
А и до сега никој не правел проблем за тоа...не е заразно,а не ја лигави чешмата.
Паркот е полн со луѓе со кучиња и сите си пијат од чешмите,а искрено многу пообвратна глетка е кога ќе видам залепено мастика или фрлена салфетка прљава во чешмата...

Него тоа не е поентата на темава...
Сега дур се шетав во парк,наидов на една скоро направена фонтана.Оддалеку ми изгледаше убаво,ама кога се доближив имав што да видам...Внатре полно со пластични чаши.Од кого?СЕ ЗНАЕ!
Оние металните столбови за демек да не проаѓаат коли беа уништени...

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19
1.Кучето не ми личи на скитник...се гледа дека е чувано:tapp:
I zosto ne ti lici kuceto na skitnik ziti se ???
A i plus sekoe opravduvanje ti paga vo voda zatoa sto toa bil star covek mozi ne gleda ubavo :):)

2.Не ја лиже фонтаната,па да се гадат луѓето...
Kako i da e za nekoi luge samata gletka e gadna i ne e toa nekakvo opravduvanje

3.Јас па мислев дека само јас живеам...
:):)

4.Не знам кој не мисли на другите:wink:
STO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
I zosto ne ti lici kuceto na skitnik ziti se ???
A i plus sekoe opravduvanje ti paga vo voda zatoa sto toa bil star covek mozi ne gleda ubavo :):)
Зашто само слепец би помислил дека е скитник.Ти не го вреѓај моето куче,да не ти ги изеде мачките некој ден,јасно?!

STO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Не се прај мутав:wink:

А за тоа дека луѓето се гадат...ноу поинт:toe:
Од што се гадат?
Водата истекува од чешмата и тече нова,римембер?
Не пијат негови лиги.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Гарги...не се карај море такво Леси неможеш ни да помислиш дека е скитник....плус имаше каишче окулу врат а и луге окулу него имаше.
На некој може им е гадно стварно....ама нема зашо не ја лиже чешмата само со млазот има контакт...мене ич не ми е гадно :) се буткав со него кој да пие прв :pos::pos:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Имам совршен одговор на целово прашање... Сингапур. Таков закон треба тука. 150 евра за плукната мастика или фрлено хартивче на земјата. Значи удри по џебот за овакво понашање и тоа удри асално и долго па да го видам следен пат дали тоа ке го направи. А за малолетниците одсекогаш било ова кршењево со флаши. И ке биде се додека не се проведе горенаведениов закон во дело..

К

Кнез Мишкин

Гостин
Имам совршен одговор на целово прашање... Сингапур. Таков закон треба тука. 150 евра за плукната мастика или фрлено хартивче на земјата. Значи удри по џебот за овакво понашање и тоа удри асално и долго па да го видам следен пат дали тоа ке го направи. А за малолетниците одсекогаш било ова кршењево со флаши. И ке биде се додека не се проведе горенаведениов закон во дело..
Така треба стварно и ја сум за...Па нели и кај нас нешто почнаа да писуваат казни ако пушиш цигари на јавно место и сл....па па ништо се се заборави...

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Таков народ сме ние што не се разбираме од збор и не ни доаѓа никако памет.Тоа со казната е добра идеја само уште да се спроведе, да се почитува и да има некаков ефект што е малце потешко може успева во другите земји тоа али кај нас не..Не верувам дека ни закон ни ништо може да смени некои работи што изгледа ни се во крв..Не само паркот што е полн со стакла, срчи, кеси, шишиња и што уште не така е низ цел град и низ цела Македонија...Жива брука е тоа што незнаеме да си сочуваме некои работи и да си го напраиме животот поубав али сега тоа е...

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Така треба стварно и ја сум за...Па нели и кај нас нешто почнаа да писуваат казни ако пушиш цигари на јавно место и сл....па па ништо се се заборави...
Ма какви казни?!
У кафич отиди ќе те угушат.Ни казни,ни ништо.
Ради реда ќе ги спроведат,а после ни трага ни глас.:nervozna:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Тоа не можеш некого да го смениш се е до мозокот,џабе ние исправаме некои работи кога тие се побројни

dLt-Ed

молчењето е злато
Член од
29 јануари 2006
Мислења
126
Поени од реакции
3
Не вреди да се праи моабет за казни и санкции кога никој не ги спроведува, иако и со постоечкиот закон има казна за фрлање хартија на улица.
Што се однесува до кршење стакло у парк, посебно на тревнати површини.... тоа го праат пијани дечишта, со ни тронка домашно воспитување. Одвратно, и би се согласил да има засилена контрола во тој дел од паркот.
И на крај за кучето... Јас не сакам да гледам куче од 25-40 кг. и 60-70 цм високо пуштено на слобода. Не се осеќам безбедно. Ако толку ги сакаме законите, тогаш законот вели дека не смееш слободно да го пуштиш кучето.... а и мора да носи маска. За пиењето вода, ми смета на фонтана направена за луѓе, животно да пие, па макар било и најчистото куче на свет. Јас моето куче порано никогаш го немам оставено да пие вода горе. толку :)

Kajgana Shop

На врв Bottom