Леле колку страшни зборови.Проблемот е во магичниот збор “Транзиција“. Несреќата да биде поголема тој збор се закачи на претходниот многу полош “Социјализам“ и сега ни се еба мајката на сите.
1.Кучето не ми личи на скитник...се гледа дека е чуваноCekaj sea malce go udril kuceto ili ne. Ko prvo samo si go ostavila kuceto so sto sekoj moze da sfati deka e skitnik ne go opravudavam ako slucajno go mavnal ama malo morgen tebe ako ne ti e gad kuce da pie od fontana posle ti da pies dobro na drug mu e gad ( fontanata ne e napravena za kucinja da pijat ). So vakvo razmisluvanje vo smisla ako mene ne mi e gad ili slicno moze da se pravi ko primerot za pienjeto od fontanata se unistuva svetot ( ne zivees samo ti na ovoj svet misli i na drugite )
БолдираноМалце е гадна глетката куче да ја лгави чешмата од која ке пијам ја,сопствениците(доколку ги има) требало да го спречат кучето,нормално дека некој ке се изреволтира па и ке го удри(ако е слаб со нерви)
Пиеше од чешмата,онаа со седум што е(или колку и да се).Пиело од некоја чешмичка или од главната фонтана? Јас разбрав дека е второто...У секој случај, може културно да се замоли сопственикот, ама ако удри ќе си го добие.
I zosto ne ti lici kuceto na skitnik ziti se ???1.Кучето не ми личи на скитник...се гледа дека е чувано
Kako i da e za nekoi luge samata gletka e gadna i ne e toa nekakvo opravduvanje2.Не ја лиже фонтаната,па да се гадат луѓето...
3.Јас па мислев дека само јас живеам...
STO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4.Не знам кој не мисли на другите:wink:
Зашто само слепец би помислил дека е скитник.Ти не го вреѓај моето куче,да не ти ги изеде мачките некој ден,јасно?!I zosto ne ti lici kuceto na skitnik ziti se ???
A i plus sekoe opravduvanje ti paga vo voda zatoa sto toa bil star covek mozi ne gleda ubavo
Не се прај мутав:wink:STO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Така треба стварно и ја сум за...Па нели и кај нас нешто почнаа да писуваат казни ако пушиш цигари на јавно место и сл....па па ништо се се заборави...Имам совршен одговор на целово прашање... Сингапур. Таков закон треба тука. 150 евра за плукната мастика или фрлено хартивче на земјата. Значи удри по џебот за овакво понашање и тоа удри асално и долго па да го видам следен пат дали тоа ке го направи. А за малолетниците одсекогаш било ова кршењево со флаши. И ке биде се додека не се проведе горенаведениов закон во дело..
Таков народ сме ние што не се разбираме од збор и не ни доаѓа никако памет.Тоа со казната е добра идеја само уште да се спроведе, да се почитува и да има некаков ефект што е малце потешко може успева во другите земји тоа али кај нас не..Не верувам дека ни закон ни ништо може да смени некои работи што изгледа ни се во крв..Не само паркот што е полн со стакла, срчи, кеси, шишиња и што уште не така е низ цел град и низ цела Македонија...Жива брука е тоа што незнаеме да си сочуваме некои работи и да си го напраиме животот поубав али сега тоа е...Имам совршен одговор на целово прашање... Сингапур. Таков закон треба тука. 150 евра за плукната мастика или фрлено хартивче на земјата. Значи удри по џебот за овакво понашање и тоа удри асално и долго па да го видам следен пат дали тоа ке го направи. А за малолетниците одсекогаш било ова кршењево со флаши. И ке биде се додека не се проведе горенаведениов закон во дело..
Ма какви казни?!Така треба стварно и ја сум за...Па нели и кај нас нешто почнаа да писуваат казни ако пушиш цигари на јавно место и сл....па па ништо се се заборави...