Што е со луѓево?!

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Водата истекува од чешмата и тече нова,римембер?
Не пијат негови лиги.
Да де, таа тече ама има сепак нешто што живее.. мене ми е искрено невкусно и грдо да пијам од исто место каде пие куче.

Сепак тие фонтани се напраени за луѓе. Не животни какви и да се.
Сакам кучиња ама не така. Крај краева, која е целта да прајш посебно куќиче со дворче за куче, кога би било тоа се нормално и оправдано би спиело и праело се што му се прај по куќа. Нели?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Остај тоа...се знае кај се пие,поминуваат луѓе низ центар и градски парк и што ке видат? деца пијат и се влечат по улици...срамота
Вчера вечерта возам точак по кеј на патеката доле, а над мене горе пијани копиљаци (едно машко и две девојки, 17-18 години) урлаат и се клатат со шише вино во рака. И таман коа ги проаѓав, копиљот го акна шишето од земја. За негова среќа, ни ме испрска, ни ми летна некое стакло, ќе ги трезнев во Вардар во тројка. И после, зошто мрзам даркери и паркери...

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Mawecko okej e te podrzuvam vo toa deka ne e ubavo da gi grsat flasite po trvnici ili bilo kade vo parkot... i jas sum za toa da se frlaat vo kanta.. ali sepak .. kuce da pie pa od fontana pa i toa ne e ubavo.. tako si veke za toa deka treba da se ima respect i za drugite luge imaj i ti malce respect za drugite i da ne mu davas na kuceto da pie od fontana koja e nameneta da piat lugeto a ne domasnite milenicinja......

К

Кнез Мишкин

Гостин
Ма какви казни?!
У кафич отиди ќе те угушат.Ни казни,ни ништо.
Ради реда ќе ги спроведат,а после ни трага ни глас.:nervozna:
Па и ја тоа викам...кај нас ништо не може да се спроведе ни еден обичен закон а не па нешто поважно...
...Извинете за офф топикот

Љупка

CLAW
Член од
30 јули 2008
Мислења
69
Поени од реакции
5
Абе избудалена работа е ова , од ден на ден се повеќе и повеќе се разочарувам од децава од помалите генерации!Па се прашувам дали се и овие деца како што јас сум била порано , дали се и овие деца што мислат дека се што лета се се јаде!Па кај да е со вака како што е тргнато не знам до каде ќе се оди!

Ganimed

La Petite Seduction
Член од
18 јули 2008
Мислења
303
Поени од реакции
18
Што е со луѓево?!

Ако си горд на своите успеси... тогаш си полн со себе. Ако не... не си амбициозен. Ако таа има главоболка... таа е уморна. Ако ти имаш главоболка... не ја сакаш повеќе.

Ако ја ставиш жената на пиедестал и се обидеш да ја заштитиш од секојдневните грижи... ти си машки шовинист. Ако останеш дома и ги работиш домашните работи... ти си неспособен. Ако работиш премногу... никогаш немаш доволно време за нејзе. Ако не работиш доволно... не те бива за ништо.

Ако таа има досадна работа со ниска плата... тоа е експлоатација. Ако ти работиш досадна работа со ниска плата... треба да го мрднеш дебелиот газ и да најдеш нешто подобро. Ако добиеш унапредување пред нејзе... тоа е фаворизирање. Ако таа добие работа пред тебе... тоа е еднаква можност.

Ако и спомнеш колку добро изгледа... тоа е сексуално малтретирање. Ако молчиш... тоа е машка индиференција. Ако плачеш... си мекуш. Ако не плачеш... си копиле без чувства. Ако донесеш одлука без да ја консултираш... ти си шовинист. Ако таа донесе одлука без да те консултира... таа е слободна жена.

Ако и речеш да направи нешто во што не ужива... тоа е доминација. Ако таа го побара истото од тебе... тоа е услуга. Ако покажуваш интерес за женската фигура и интересна долна облека... тогаш си перверзен. Ако не... тогаш си геј.

Ако сакаш жената да си ги депилира нозете и да се одржува во форма... тогаш нејзе ја сметаш за сексуален објект. Ако не... ти си не романтичен. Ако се обидуваш да се одржуваш себе си во форма... ти си суетен. Ако не... ти се мрза. Ако и купиш цвеќе... тоа значи дека сакаш нешто од нејзе. Ако не... значи дека не ти текнува на нејзе.

Ако пречесто и бараш... тогаш си манијак. Ако не и бараш... тогаш мора да има некоја друга.

:smir:

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Абе избудалена работа е ова , од ден на ден се повеќе и повеќе се разочарувам од децава од помалите генерации!Па се прашувам дали се и овие деца како што јас сум била порано , дали се и овие деца што мислат дека се што лета се се јаде!Па кај да е со вака како што е тргнато не знам до каде ќе се оди!
Генерациите пред тебе исто се чуделе на твојата и исто се прашувале до кога со мислењето дека се` што лета се јаде.
Неминовно е тоа за сите генерации - слепа самоувереност пред да да те ишшиба животот и да ти покаже каде му е местото на тоа што лета, а каде на тоа што се јаде.
Фазите се тие, ги поминале нашите родители, ги поминуваме и ние, а ќе ги поминуваат и следните генерации, сите со своите соништа и идоли.

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
ма знаеш овај.....пТичји грип
уствари да се вратииме на темава, идеш у парк и глеаш на гоце нафурани копиљаци(не за др сеа пошо напунив 18 па серам хх ) дигаат џева се мислат којзнае кој се и што се пошо сеа ново друштво фураат и никој не ги знае што пи4ки биле

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Вчера вечерта возам точак по кеј на патеката доле, а над мене горе пијани копиљаци (едно машко и две девојки, 17-18 години) урлаат и се клатат со шише вино во рака. И таман коа ги проаѓав, копиљот го акна шишето од земја. За негова среќа, ни ме испрска, ни ми летна некое стакло, ќе ги трезнев во Вардар во тројка. И после, зошто мрзам даркери и паркери...
Да разјасниме само дека во парк седи секаква раја (панкери, металци, кремци шмизли, рапери, драпери, даркери, емовци, итн итн) Може металциве седат повеќе отколку кремците, дека кремците седат во парк да пијат и после во дискотека да одат, ама поентата ми е да кажам дека буквално СИТЕ ги прават овие работи (се пијанчат по парк).

ПС. Не ги бранам ни металците ни панкерите ни никој, дека некој ме мисли од форумов дека сум еден од нив ама не сум без разлика дека ја слушам таа музика.

ППС. Нека не се навредува некој што спомнав збор "кремец".

ма знаеш овај.....пТичји грип
уствари да се вратииме на темава, идеш у парк и глеаш на гоце нафурани копиљаци(не за др сеа пошо напунив 18 па серам хх ) дигаат џева се мислат којзнае кој се и што се пошо сеа ново друштво фураат и никој не ги знае што пи4ки биле
Баш и ова е причината што во парк годинава не ми е воопшто интересно, не само на мене туку на цело мое друштво. Копиљана што до вчера ми искачаа по дискотеки а сега ми се носат емо/готик/метал стил дека им се присвиѓал некој металец па како да го ќарат (баш вака е, знам од лично искуство) па земале се собрале во парк да седат...Нека седат нема што да правам со ова, само да се замарам за нив (а ни тоа не го правам) зошто се тука, па не е мој паркот па да кажам кој да доаа а кој не. Ама пак тапа ми е. Јас уште кога ќе искочам во парк седам на Гоце ама ова лето гледам сосема нови фаци , а старите од лани и преклани и претходно ги знаев кај се??? Гледам јас дека догодина нема да стапнам во парк.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.507
Поени од реакции
8.196
eeee, a znaete zasto pomladite generacii se pijancat,pusat i sl stvari... Bidejki nema sto da se pravi, nema nikakva zanimacija u gradovite po makedonija, nema nikakov prosperitet u ovaa drzava... A i da znaete deka sekoj nekogas se propie ili se propusi...podobro na 15-16-17 godini otkolku na 22-23... A roditelite nemaat nikakva vrska so toa... Eve be i ja piem(imam 16 godini, pa sto)Mozebi stetno e pienjeto,pusenjeto i tie raboti, ama ti pomaga da zabrais na GLUPACITE okolu tebe, i ednostavno se sobereme drustvo,sedneme(u park na pr.) pieme(so granici) i ednostavno uzivame...... Nema nikakov koncert vo gradov,nekoja dobra svirka, EPTEN MONOTONO!!!!! i toj ima golemo vlijanie...

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
eeee, a znaete zasto pomladite generacii se pijancat,pusat i sl stvari... Bidejki nema sto da se pravi, nema nikakva zanimacija u gradovite po makedonija, nema nikakov prosperitet u ovaa drzava... A i da znaete deka sekoj nekogas se propie ili se propusi...podobro na 15-16-17 godini otkolku na 22-23... A roditelite nemaat nikakva vrska so toa... Eve be i ja piem(imam 16 godini, pa sto)Mozebi stetno e pienjeto,pusenjeto i tie raboti, ama ti pomaga da zabrais na GLUPACITE okolu tebe, i ednostavno se sobereme drustvo,sedneme(u park na pr.) pieme(so granici) i ednostavno uzivame...... Nema nikakov koncert vo gradov,nekoja dobra svirka, EPTEN MONOTONO!!!!! i toj ima golemo vlijanie...
Зошто е подобро на 15 да почнеш?

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.879
светот оди во неповрат, само не знам дали е позитивен или негативен неповрат.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Пробувам да сфатам,темава ќе ја продолжиме на првобитниот наивен муабет покренат од очајните сопственици на кучиња,кои гледаат само една страна од овој проблем...
Или пак во оваа пореална насока,без генерализации и стереотипи,како и ставање на трон куче пред човек?

Бидејќи одма можам да ви дадам контра реплика во која сопствениците на кучиња ќе ги израмнат со нивните понижени непријатели - металците.
Пијат навечер,и се скотови и ѓубриња бидејќи кршат флаши.Нели,опасно е за мали дечиња.
Но,сопствениците за кучиња,според примерот на фонтаната,прават две дела против истите тие мали мили дечиња,со кои они толку се фини.
1.Кучето пие од фонтана,потоа детето пие од истата фонтана.
2.Ако пиело а вие сте биле подалеку,значи било пуштено.Ако е пуштено,опасност за мали дечиња во парк,кои си играат со своите дедовци и баби.

Затоа,крстете ја темата,што е со НАС,луѓево? :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ееее беден изговор...
(Пијам оти нема што да правам !?!?!) досадно ?
Па земи читај книги, купи убодна пила и прави од иверица елементи за дома, вози точак, учи странски јазик, фати си женска.....
Во мое време (да ти појасни чичо) немаше интернет, немаше ни компјутери ни кабелски телевизии. Имаше 2 програми на ТВ Скопје, кои завршуваа кај 10 - 11 вечер а играни филмови одеа во Вторник во 8 и во Сабота во 8 (недела поручек детски во Неделно попладне) и то често “домашни“ (Југословенски) а некогаш богами и Романски, Полски, Чешки, Советски. Кафиќите затвараа во 10 а улиците беа празни веќе во 11 вечерта. Концерти имаше.... 4-5 годината (локални бендови со позајмени појачала по месни заедници) а репертоарот на кино се знаеше 2 месеци унапред.
Да сумирам, во такво време ти веројатно од досада би купил бочва ракија и со игла и гумено цревце би си ја поврзал во вената (како инфузија) да бидиш пијан 10 години.
Да речеше дека пијеш оти си алкохоличар ... или дека си несфатен поет залуден со Кафка... или разочаран од љубовта ај и некако, али ПИЈАМ ОД ДОСАДА !!!

НЕКОЈ ПИЕ ОД ЖАЛОСТ, НЕКОЈ ПИЕ ОД РАДОСТ, А ТИ ПИЕШ ОД САБАЈЛЕ!

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Озбилно!
Што им е проблемот на луѓево,ако можам така да ги наречам?
Како доаѓаат понови генерации се повеќе и повеќе ги има со пореметување?!
Нешто у воздухот да не е?
Паркот е тотално уништен ради пијаниците од тинејџери што секоја вечер се собираат во парк,се праат ќумур и кршат шишиња.
Притоа,луѓето што се задолжени за да го исчистат паркот се жалат дека срчите не се гледаат во тревата и многу е тешко да се исчистат.
Да напоменам дека секој ден дедовците си ги шетаат внучињата во парк и играјќи си во тревата може да се повредат поради малоумните стоки што претходната вечер се пијанчеле.
А сега ради истите тие будали морам да барам ветеринар зашто кучето мое си ја исече ногата и не престанува да му тече крв!
Морониве се да ги собереш и боси да ги ставиш да газат по срчите за никогаш веќе да не им текне да скршат уште едно шише!
Za se ima resenie lupni im kazna na roditelite po 150 evra za sekoj ispad i resen problem, plus vraboti honorarci pazachi - volonteri policajci samo za tie raboti ili toa da bidat od kaznetite osudeni na dobrovolna rabota opstestveno korisna -pazacka pa da vidis red i disciplina.

U Holandija za edna banana luspa ostavena do klupa se plaka 120 evra kazna ama cisto e tamu.

Znaci do drzavata e ne e do decata sto pijat i frlaat

Kajgana Shop

На врв Bottom