Што е со луѓево?!

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Лугето живеат со строги родители што не им дозволуваат нишо да напраат во нивно присуство, затоа коа се надвор ке кршат и пијат и слично.
Негледам поента у кршење флаши од земја....сељачка работа. Како не се најде некој паметен да испрати неколку цајкани да делат казни и пендраци на таквите....

Член од
18 февруари 2007
Мислења
31
Поени од реакции
1
Ako pijat neka pijat za niv e loso ili dobro,no koga pravaat belji najdobro e da se otreznat vo policijska stanica i da se povikaat nivnite roditeli ako se maloletni, i razbira se soodvetna kazna, zaradi podolgo sekavanje.Veruvam deka ke vlijae dobro i na drugite.

Marinka

~petit etoile dans mon coeur~
Член од
7 март 2007
Мислења
590
Поени од реакции
2
Лугето живеат со строги родители што не им дозволуваат нишо да напраат во нивно присуство, затоа коа се надвор ке кршат и пијат и слично.
Негледам поента у кршење флаши од земја....сељачка работа. Како не се најде некој паметен да испрати неколку цајкани да делат казни и пендраци на таквите....
Со оглед на тоа какви се нашиве цајкани :tapp::tapp::tapp:, тешко дека ќе го спречат овој моментален тренд. Се продаваат за шише пиво, срамота.

А што е до паркот, пијаниците... Кој на кого збори, кога ги гледам стариве место со жените дома да седат оние пред зграда се картаат како некои идиоти, пијат пиво и се така дур имаа сила. И после на кого се метнати децата? Не би рекла и дека поради контрола се случува тоа. Напротив, баш поради презафатеноста со бизнис, швалери, швалерки, денешниве родители не наоѓаат доволно време да поразговараат со своите деца за она што е правилно, што вреди и што се цени.:toe:

Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
додека не дојдат казни (ама за секого)никогаш нема да се спречат овие девијантни појави!свеста нема да проработи доколку не удрат по џеб!ако почнат да лупаат казни,ама не само една недела и после пак по старо (како што беше со искачањето до 12 кога сите се чистеа од рекорд со кој било автобус)туку за стално е тогаш сме мрднале од мртва точка!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.553
Поени од реакции
85.155
Не, не, не.
Ако пијат и поради тоа кршат, прават тепачки и проблеми, сообраќајќи, силуваат...
Се тоа им е дозволено на луѓето, само немој да се дрогираат.

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Не, не, не.
Ако пијат и поради тоа кршат, прават тепачки и проблеми, сообраќајќи, силуваат...
алооооо што е дозволено бе да прават тепачки и проблеми,да силуваат ај опрај се те молам

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Не, не, не.

Нека ти направат на тебе се тоа што наведе,па ќе видам колку ќе биде у ред тогаш...:tapp:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.553
Поени од реакции
85.155
Добро бе мајку му стара, сте чуле ли вие за сарказам и иронија. Бргу,бргу речничињата и: на буквата С или на буквата И, таму има објаснение.

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Е ова е една од работите што ме вади од кожа,дечишта на кои оној одозгора кога делел заборавил да им даде...мозок.Разгалени до бесвест,мислат само на себе и влезени се во така лош филм што просто ми се повраќа.Цитирам седмо-осмоодделенци(не ги исклучувам ни постарите):"А бе брат ќе пиеме вечер,а?Лееее,брат ќе се напраам ѓон".Ова и не би било така трагично доколку следната сцена не е малечко детенце со стакло во ногата,или во случајов повредено животинче.Не дај боже некој да се сопне и да падне на глава на место каде што има скршено шише.Следниот ден,нашиве херои зборуваат:"Леле,брат ама сум се здрвил вчера,не знаеш.Куфер!Ништо не знам."Колку прекрасно конструктивен муабет.Тажно.И не зборувам само за тоа што се случува во парк.Ова е секојдневие на секоја улица,секое ќоше.Каде лежи коренот на проблемот не знам,ама мора да се преземат мерки.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не, не, не.
Јас не гледам зашто да им се дозволат такви прекршоци силувања ствари а да им се забрани дрогирање.

Или па ти 1307 машко си и гајле ти е утре ако некој "фраер" ти ја силува девојката?
Па нели дозволено им е?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Е ова е една од работите што ме вади од кожа,дечишта на кои оној одозгора кога делел заборавил да им даде...мозок.Разгалени до бесвест,мислат само на себе и влезени се во така лош филм што просто ми се повраќа.Цитирам седмо-осмоодделенци(не ги исклучувам ни постарите):"А бе брат ќе пиеме вечер,а?Лееее,брат ќе се напраам ѓон".Ова и не би било така трагично доколку следната сцена не е малечко детенце со стакло во ногата,или во случајов повредено животинче.Не дај боже некој да се сопне и да падне на глава на место каде што има скршено шише.Следниот ден,нашиве херои зборуваат:"Леле,брат ама сум се здрвил вчера,не знаеш.Куфер!Ништо не знам."Колку прекрасно конструктивен муабет.Тажно.И не зборувам само за тоа што се случува во парк.Ова е секојдневие на секоја улица,секое ќоше.Каде лежи коренот на проблемот не знам,ама мора да се преземат мерки.
Треба некој да го спроведе законот како забранета продажба на алкохол на малолетници и ајде сега да не биде толку строго,на деца негде испод 16 или па 14 години да им се забрани излез по 12 часот.

Член од
1 мај 2006
Мислења
371
Поени од реакции
2
Абе ни закони се почитуваат ни ништо. Сите држави и ние држава каде бе, уште основна култура немаме.

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19
Gardijan брат ја викам дека родителите им вршат голема контрола дома односно кон нив пристапуваат со голем авторитет тоа е грешката кај родителите...ги контролираат дома, строги се кон нив..., ама кога децата ке излезат на улица тие баш со најстроги родители се најпроблематични....СЕКОЈА ЧЕСТ НА ИСКЛУЧОЦИ::::
Ne e problem golemata kontrola tuka doaga vinata kon samiot covek zatoa sto od kade moes ti da znaes deka ti vrsat golema kontrola samo ako nekoj ti kaze kako se odnesuvaat negovite roditeli kon nego ili od televizia taka da tuka doaga do ednostavno sfakanje deka tvoite roditeli pogresno razmisluvaat i pocinjas ednostavno da ne gi slusas pa kai da e doaga inaetot vo akcia pri sto lesno site raboti tie so ti gi velat da ne gi pravis ti namerno ke gi pravis se dodeka imas nekoj da te podrzava znaci drugari. Taka da nisto nema sam da napravis za sve ti treba minimum 2 odnosno podrska. Znaci za sve so pravis ti treba podrska i za da teras nekakov inaet treba pr: moras da si osetil bolka za da ja pocustvuvas srekata na prav nacin :) IMA NESTO NEJASNO :)

Абе ни закони се почитуваат ни ништо. Сите држави и ние држава каде бе, уште основна култура немаме.
Pa treba neci pratenicki sin da pogine od grupa pijanici koi slucajno se ispijanile vo park ili pak samiot sin da umre od premnogu alkohol pa da go pocituvaat zakonot i togas nema samo toj zakon da go pocituvaat ke izmislat uste 10 zakoni samo za toa :)

Dafi i ti si krsel i ja sum krsel flasi i samite neznaeme zosto ( a i ne mislam deka sme seljaci ) samo znaeme ni bilo samo edno pijano zadovolstvo :). A sto posto nema da go pravime ako ni podeli edna kazna od 3000 denari :)

:):):):):):):) Najdobra kazna za fraerista i razgaleni decista cistenje na parkot u 00:30 edna nedela..... aj da vidam posle so fraer ke bide :):):):):)

Daniela

Мијаааууу....гррр...
Член од
14 јули 2005
Мислења
302
Поени од реакции
3
Проблемот е во магичниот збор “Транзиција“. Несреќата да биде поголема тој збор се закачи на претходниот многу полош “Социјализам“ и сега ни се еба мајката на сите.
Никој не почитува закони, никој не ги применува. Сите мислат дека се наоколу е нечие ама не и свое и така се однесуваат со се.
Коа не е твое те боли уво.

Kajgana Shop

На врв Bottom