Што е со друштвото од основно?

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Се дружам со 3-4 само. Имам многу другари од основно кај мене у средно сега, али овие што ги спомнав тројца четворица, не учат со мене, од друго школо се, и уште се дружам со нив.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
значи после 7 години откако завршив основно со скоро сите што ќе се видам ќе си направиме муабет и се на тоа се сведува. Само со една другарка од основно некогаш излегувам, бевме најдобри другарки но сето тоа пукна, луѓе сме се менуваме, сосема различно размислуваме отколку во основно.

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
Другарите од основно... хмм стил мај бест френд со нив сум секој ден,на кафе излагање анд стаф. .. иако сме различни смени и различни школа :S

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Со повеќето до ден денешен се друшам, а со неколкуте останати, имам муабет, како е, што има ново, ова она...

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Ја Јеену Грл би ја стаела за претседател за тоа со љубомората,бравос.
Јас имам само едно мочано здраво со некои,со 3ца учам па имам и муабет,а со другите како да не сме се ни знаеле,за жал.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.996
Поени од реакции
51.163
Со 2-3ца од одделение се дружам и денес.некои се во странство некои во затвор некои па родија деца уште пред 3 години sdим тракви што ни здраво не праам не дека сум се замерил многу али знам некако ко низ магла ми се не памтам многу.Абе основно детска работа

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
сеуште сме си другарчиња само шо сега кругот ни се прошири малку повеке.. :)

V

Viktoranius

Гостин
Јас сите ги отерав во ПМ.

Сега имам нови другари, а со тие од основното нема ни поздрав.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Бидејќи основно завршив во Дебар, едвај со неколкумина од клас комуницирам и тоа најчесто кога одам таму. Речиси сите машки се сега на arbeit во Германија, Италија, Словенија etc а женските се омажени па некои дури и со второ дете. Интересно е во секој случај, бидејќи поретко се гледаме па имаме повеќе да си кажеме а и градот е мал па кога-тогаш ќе налеташ на некого.

Cool

Untouchable
Член од
21 февруари 2006
Мислења
467
Поени од реакции
9
Јас со никого не се дружам од основно, некако сите се одделивме кој во средно кој на факс. Имав најдобра другарка од основно, но, од како се омажи и роди дете изгубив контакт и не можам никако да ја пронајдам. Се што имав од неа: тел, емаил, моб не функционираат, а живеалиштето и е сменето така да можеби 7 години поминаа од како ја видов последен пат. А и јас сум веќе 3.5 год. надвор така да сега кога ќе се вратам ќе си зацртам за цел да ја најдам. Чудни се патиштава наши...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Се дружам и со нив исто толку колку и со поновите од средно. Иако сите сме во различни градви држави и слично.

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Живеам само со една другарка од основно а со другите се оддалечивме оти во средно си најдоа друго друштво.

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Ништо од она `леле како ќе се разделиме највише се сакаме` дрн дрн!!!Ништо од тоа...Некој другари од оделение не ни ми викаат здраво кога ќе ме видат во град,ама затоа паа...и јас исто така се понашам со нив!Имам најдобра другарка од основно која е сега со мене во клас и сме неразделни покрај неа имам уште 10 најмногу,другите сите....не држат вода више а баш ми е криво поради тоа!!!

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Не се дружам со никој од основно. Ги гледам да, ама само здраво, како си што има ново. Всушност ние се разделивме уште кога се запишавме во средно. Секој на своја страна, со свои обврски и немавме време за да се видиме. Со оние со кои ушев заедно во средно бевме различни класови, различни друштва и повторно ништо. Се си остана таму во времето, да се сеќаваме како сме си поминувале.

Во животот запознаваш многу луѓе, не можеш да бидеш близок со сите. Со некои остануваш само на здраво, некои воопшто и не ги ни гледаш, некои ти стануваат поблиски, со други остваруваш други контакти..:pipi:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Другарите од основно... хмм стил мај бест френд со нив сум секој ден,на кафе излагање анд стаф. .. иако сме различни смени и различни школа :S
Д` Сејм :)
Ајверсон од 1-8 одд, уште ми е другар иако е 2 год а јас 3 и сме у различни школи и смени :smir: :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom