И јас сум на истото мислење. Кога веќе е возможно, зошто да не се искористи.Откако ми го скршија срцето нели, ми се пружи можност да патувам и заработувам. Зошто по ѓаволите да ја испуштам таа можност?!
И јас сум на истото мислење. Кога веќе е возможно, зошто да не се искористи.Откако ми го скршија срцето нели, ми се пружи можност да патувам и заработувам. Зошто по ѓаволите да ја испуштам таа можност?!
Не е ни политика туку партиско-клановски пропаганди. Сиромаштија, простотилук, бесперспективност.Малограѓанштина и Политика на некој чекор. Никогаш нема да се средиме како држава со ова темпо. За беспарицата да не коментирам.
Сиромаштија, беспарица. Моментот кога еден од фамилија ќе изгуби работа и му требаат 3-6 месеци да најде нова. Тие моменти досега ги имам осетено неколку пати и се голем проблем, посебно со кредити. Па на тоа додади и деца ако имаш за растење, си еба мајакта се... ради тоа е највеќеНе е ни политика туку партиско-клановски пропаганди. Сиромаштија, простотилук, бесперспективност.
Ќе идам во Германија како човек, ќе ебам азијки, црнки, латинки, арапки, германски и такаОти ја нема главната причина заради која што бегаа луѓето во времето на вемерото, невозвратена љубов?
Ќе идам во Германија како човек, ќе ебам азијки, црнки, латинки, арапки, германски и така
Кај се Турчинките?
400 evra ...... Alo me zafrkavas sto ke napravis so 400 evra. Struja voda kredit kola telefon za kade poprvo kade e zurianje leto odmor zimo??? .... Profesionalen kranist sum na 100 tonska masina zemam 650 evra .. go cekam. Bugarskiot mi za moment nema da razmislam ke zaminam od ovde i nikogas nema da se vratam .. posto eve veke 4 drugari se vo skandinavija i ziveat posten civiliziran zivot ..Абе ако некој тука работи за над 400 евра нема потреба да оди на запад (освен ако не сака сам да напредува), а сите што работат за 400 евра или помалце тука, подобро нека си ја пробаат среќата.
Али да научи јазик и да се понаша цивилизирано, а не како пуштен од ланец и да не знае да се разбере у маркет, а не па на друго место. Не верувам дека некој што го знае јазикот и работел работа што е платена од 2000 евра нагоре, се вратил тука за да работи на каса у веро
Имам пример на човек што студирал у германија, работи у позната германска фирма и зима околу 3500 евра плата. И сега кажете ми дека на него му е ист животот како 90% од македонците што се таму? Значи до тебе е, ако знаеш јазик и знаеш да се снајдеш/имаш квалификации сегде ќе успееш
400 evra ...... Alo me zafrkavas sto ke napravis so 400 evra. Struja voda kredit kola telefon za kade poprvo kade e zurianje leto odmor zimo??? ....
Дуже, за +50% од народот тука 400 евра плата е ФАНТАЗИЈА400 evra, moze, u Pehcevo ako zievees i od zemjodelie da vadis uste tolku togas e ok....
Taka e toa daaa ali dali e ok da se kazi deka toa e ubava para ?Дуже, за +50% од народот тука 400 евра плата е ФАНТАЗИЈА
Повеќе од пола у Македонија работат за 200-300 евра.
Апсолутно не.Taka e toa daaa ali dali e ok da se kazi deka toa e ubava para ?
Дефинитивно е така. Еве да бидеме оптимистични да кажеме 300 евра МАКСИМУМ (а најверојатно не е ни толку).Srednata Plata vo RSM e nekade okulu 250 evra, pola od narodot Zima pomalku, pola povekje