- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.589
- Поени од реакции
- 42.109
Исто и непотизмот треба да се вметне у анкетата, мислам дека е најголема причина за фрустрација кај младите
Интересно, крај на шеестите ни интернет ни бутур а еден куп народ се исели од Југославија! Плус перспективите и квалитетот на животот општо гледано одеа во нагорна линија.интернетов ве заеба, ги гледате тие белосвецки убаини цело време и сакате да идете таму
Пфф, никот е само почеток, сега сум Aussie, планирам и името да си го сменам, Брајан или Брендон или нешто така фенси. И нормално под тоа име да пратам порака у Иселнички џубокс името да не го давате.Бране, шо го смени никот бе?
Ќе се пцуеме многу брзо, осеќамПфф, никот е само почеток, сега сум Aussie, планирам и името да си го сменам, Брајан или Брендон или нешто така фенси. И нормално под тоа име да пратам порака у Иселнички џубокс името да не го давате.
Што да се пцуеме? И ти да ојш устрелија и ти ќе праќаш такви пораки Заразно еЌе се пцуеме многу брзо, осеќам
Изглеа стварно со главите наопачки се down underШто да се пцуеме? И ти да ојш устрелија и ти ќе праќаш такви пораки Заразно е
Секој збор на место.Да расчистиме уште веднаш. Јас не сакам да се селам, мене ме брка државата, системот врз кој што почива сите овие скоро триесет години. Ако заминам, јас нема да бидам иселен, јас ќе сметам дека сум набркан како непотребен и неподобен за оваа држава. Зошто?
Ако еднаш отидеш надвор, не се враќаш ти дете па ни како пензионер! Ќе биде ај уште малку да заработам, па децата школо да завршат, внуците да тргнат у школо и оп, дилема дали да си планираш задушница овде или таму блиску до децата!Со 20/30к плата како млад човек,би биле доволно средства за мирен живот и шетање.А со таа плата,да сакам да имам жена и деца е катастрофа.Сите пари ќе одат за децата,трошоци .Башка куќа да се земе,кола е невозможно .....
Единствена солуција е надвор,работење надвор и вложување тука,за имот и бизнис свој да започнес,тоа е мојата замисла.Надвор да соберам пари,да обезбедам за живот и пензионирање во Македонија ....