- Член од
- 4 јуни 2009
- Мислења
- 11.562
- Поени од реакции
- 29.155
Paypal веќе не ги прима картиците на НЛБ. До пред некоја година функционираше тоа, сега постои златен payoneer.
Нема врска, вадев пари пред 2 месециPaypal веќе не ги прима картиците на НЛБ. До пред некоја година функционираше тоа, сега постои златен payoneer.
Нема врска, вадев пари пред 2 месеци
Го направив пред 2 месеца, баш кога вадев
Не реков дека не функционира вадењето пари, туку дека сега да извади картичка од НЛБ нема да му ја прифатат ќе си стои дека е од Македонија. Тие што направиле на времето, им работи на другите не.
Тоа е доволно, не мора ништо повеќе да бараш или правиш.Имам проблем на upwork, работев на еден проект поделен на milestones. Првите 3 дела ги завршив и соодветно добив пари, последниот дел го завршив пред 7 дена, а клиентот последно беше онлајн на 8ми јануари. Од тој момент, не се има појавено, а направив request payment и му ја пратив потребната документација. Се работи за околу 100тина долари, значи не е сума која би ја прогледал низ прсти. Бидејќи сум нов, што препорачувате да направам доколку некој имал слично искуство или е информиран за ваков случај.
Колку што можев да разберам, во моментот на потпишувањето на договорот, парите ги плаќа на upwork и се додека договорот е активен, парите се во upwork и чекаат потврда за успешно зарвшена работа, па да ми префрлат 80% мене.
Тоа што ти го кажа членот погоре, само чекањето не е 5 дена туку 14. Скоро го имав овој проблем. Чим си направил request ако самиот клиент не одобри после 14 дена парите автоматски ќе ти легнат.Имам проблем на upwork, работев на еден проект поделен на milestones. Првите 3 дела ги завршив и соодветно добив пари, последниот дел го завршив пред 7 дена, а клиентот последно беше онлајн на 8ми јануари. Од тој момент, не се има појавено, а направив request payment и му ја пратив потребната документација. Се работи за околу 100тина долари, значи не е сума која би ја прогледал низ прсти. Бидејќи сум нов, што препорачувате да направам доколку некој имал слично искуство или е информиран за ваков случај.
Колку што можев да разберам, во моментот на потпишувањето на договорот, парите ги плаќа на upwork и се додека договорот е активен, парите се во upwork и чекаат потврда за успешно зарвшена работа, па да ми префрлат 80% мене.
Прешањето ти е под која дејност (шифра) да ја отвориш фирмата или?Дечки знае некој од вас дали има опција во државава да се пријавиш вработен како фриленсер? Или никој не е пријавен? Јас би сакала да плаќам даноци и да ми течи стаж и здравствено осугурување. Еднаш кога прашував ми кажаа дека нема опција за фриленсинг, треба како занаетчија. Any ideas or suggestions?
ДООЕЛ ако сакаш да работиш како правно лице, или во спротивно самостоен вршител на дејност - самовработено лице што е во основа фриленсер нели.Па ако се пријавуваш како занаетчија со еден вработен, тоа не е фирма, така? Фирма би требало да биде со над двајца вработени. И да, прашањето останува под каква дејност да се пријавам.