Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Ако ви се свиѓа Her, гледајте ја Be right back епизодата од Блек Мирор.

Уствари не, изгледајте ги сите епизоди (само 6, неповрзани една со друга) од Блек Мирор ако немате глеано, you'll thank me later :)

Член од
7 септември 2010
Мислења
1.178
Поени од реакции
1.278
Ако може некој да ми каже дали има некоја разлика во квалитетот на слика помеѓу филм од 20гб 1080p и филм од 40гб 1080p(Пример Transformers Dark of the moon,на замунда го има од 22гб и од 44гб)
Работава е што овој од 22гб ми го отвара ТВ со екстерен ХД а овој од 44 не(првиов е еден фајл,а вториов е составен од повеќе фолдери)?
Сакам да гледам некој филм со најдобар можен квалитет на слика,па ако има некоја голема разлика меѓу горенаведените примери дајте некој совет како можам да ги гледам поквалитетниве:)
Постов можда ми е малце :confused:,али не знам како подобро да објаснам,се надевам дека некој ке разбере и ке помогне

Последно уредено:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
44GB е блуреј формат, другиот од 22GB е најверојатно формат кој е оптмизиран за гледање на пс.

Разлика нема да приметиш, се додека филмот е правен од добри рипери, и нема проблем при конверзијата.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.737
Поени од реакции
12.790
Нема везе дали е 22 или 44гб, чим е Тансформерс пак ќе ти биде :гомце: :icon_lol:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Ако може некој да ми каже дали има некоја разлика во квалитетот на слика помеѓу филм од 20гб 1080p и филм од 40гб 1080p(Пример Transformers Dark of the moon,на замунда го има од 22гб и од 44гб)
Работава е што овој од 22гб ми го отвара ТВ со екстерен ХД а овој од 44 не(првиов е еден фајл,а вториов е составен од повеќе фолдери)?
Сакам да гледам некој филм со најдобар можен квалитет на слика,па ако има некоја голема разлика меѓу горенаведените примери дајте некој совет како можам да ги гледам поквалитетниве:)
Постов можда ми е малце :confused:,али не знам како подобро да објаснам,се надевам дека некој ке разбере и ке помогне
Тој од 44 ти е целосно блуреј цеде , а тој од 22 ти е рип од цедето ,нема некоја голема разлика , за да го гледаш тој 44 треба да имаш или блуреј плејер и режач , или пак со латоп да го поврзаш твто и така да го гледаш ,симни си го тој 22г исто е

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Total Media Theatre 6 > open folder

pogolemite se pokvalitetni i kristalni, so extras, prevodi i sve, vistinski blu, i ima golema razlika od ovie na pola pomali, remux ili slicnite[DOUBLEPOST=1399399402][/DOUBLEPOST]
Какво возење бре. Визуелно филмот е перфектен, содржински еден од најмонотоните филмови што сум ги гледал.

2 пати пробував да го завршам ама не биваше никако.

Enemy возеше добро ама крајот :facepalm:
Vozenje samo u triler ima? :)
Emocionalno vozenje.

Ili bev okezen onaka primetno, ili naezen ili tazen.. ednostavno socuvstvuvav so filmceto, ne go oceniv visoko radi nekoj definiran kriterium za kvalitet tuku subjektivno poradi socuvstvuvanje.

Последно уредено:
Член од
7 септември 2010
Мислења
1.178
Поени од реакции
1.278
Total Media Theatre 6 > open folder

pogolemite se pokvalitetni i kristalni, so extras, prevodi i sve, vistinski blu, i ima golema razlika od ovie na pola pomali, remux ili slicnite[DOUBLEPOST=1399399402][/DOUBLEPOST]
Ова е некој player за пц така?
Мене ме интересира дали може некако да ги пуштам "вистинските блу реј" преку екстерен хард диск директно во тв,пошто немам лап топ а компијутерот ми е во друга соба.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
им седнувам на новиве филмови од 2014 денеска, почнувм од Rio 2 па до каде ќе одиме. По доста долгата пауза ќе се нагледам филмови. Се читаме :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Изгледа при крајов на месецов-почетокот на другиот ќе може да се очекува торентче за Grand Budapest Hotel.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Енеми како ме уплаши на крај у пм, цел филм мирен, мирен, и оп на крај сосема неочекувано страшно створење. Гледав досега клипче на јутјуб од 24 минути кое го објаснува филмот.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.760
Поени од реакции
52.731
Енеми како ме уплаши на крај у пм, цел филм мирен, мирен, и оп на крај сосема неочекувано страшно створење. Гледав досега клипче на јутјуб од 24 минути кое го објаснува филмот.
Сподели де :D

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Rio2 > Despicable me 2 i toa kade kade

Kajgana Shop

На врв Bottom