Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Еден другар го гледаше Кикес 2 истата вечер кога го гледав и јас и другиот ден на кафе му викам - абе шо бараше Џим Кери во филмон, ми вели - кај беше бе тој не го видов? :pos:
Не ти личеше на Михаил, русинот што го уби Чарли во ЛОСТ, мамата негова...? :гик:
--- надополнето: 11 декември 2013 во 16:31 ---
The Great Gatsby (2013) Ќе повторам по не знам кој пат - Лео не си дозволи лош филм во својата кариера...
The Gangs of New York
The Beach
The Aviator

и од оправдани причини да не навлегуваме подлабоко.

Од маестрален и неповторлив актер како Ди Каприо не ни може да се очекува нешто помалку
Ди Каприо ти е маестрален и неповторлив колку Бонера што е солиден и мудар.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
И јас го имав истото мислење за X-Men, дека трилогијата не се мери со другите суперхеројски филмови, додуша Кептен Америка, Тор и Ајрон Мен не сум ги гледал (не ни планирам), но летово маратонски ја репризирав Бетмен трилогијата на Нолан и мислам дека е неколку класи подобра, со The Dark Knight на врвот. Не верувам во наредниве сто години Икс мените да се доближат до такво совршенство од филм.
@Iceboy шо чекаше досега со икс мен? :(
Под број 4 http://www.cracked.com/article_20497_5-great-movies-with-mind-blowing-symbolism-you-didnt-notice.html :icon_mrgr:
kade se tie klasi ziti se? vo pravenjeto stomachni i sklekovi na betmen vo zatvorot i stanuvanje posilen? ili policijata zarobena 3 MESECI I NIKOJ NISTO NE PRAVI OKOLU TOA NEGO KONTAKITRAAT SAMO SO NEKOI JAZINJA?

klaso edna. :icon_mrgr:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Го изгледав Red 2. Само за едно сум сигурен, а тоа е дека Хопкинс растури. Шо друго да кажам за филмов, добро или лошо мислам дека ќе згрешам...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
kade se tie klasi ziti se? vo pravenjeto stomachni i sklekovi na betmen vo zatvorot i stanuvanje posilen? ili policijata zarobena 3 MESECI I NIKOJ NISTO NE PRAVI OKOLU TOA NEGO KONTAKITRAAT SAMO SO NEKOI JAZINJA?

klaso edna. :icon_mrgr:
Зошто му дозволуваш на Јонзе да ти го користи акаунтот? :(
TDKR имаше неколку глупости од кршењето кичма и најглупавата смрт на Бејн, но сепак фактот дека Нолан имаше поинаков пристап кон суперхероите одземајќи им ги надреалните моќите (Скеркроу, Рас Ал Гул, Џокер и Бејн беа обични луѓе и ништо повеќе) мене ми го направи серијалот уникатен.
Не ме сфаќај погрешно, многу ги сакам X-Men, (освен Вулверин со Хју Џекмен и Лив Шрајбер кога му беше брат :)), и уште сум на истото мислење дека трилогијата е одлична. Ама TDK дека е најдобар филм, не филм туку филмиште, Begins е визуелно одличен, а TDKR го има најдобриот негативец, јас сметам дека нема подобар серијал со суперхерои од овој. :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Зошто му дозволуваш на Јонзе да ти го користи акаунтот? :(
TDKR имаше неколку глупости од кршењето кичма и најглупавата смрт на Бејн, но сепак фактот дека Нолан имаше поинаков пристап кон суперхероите одземајќи им ги надреалните моќите (Скеркроу, Рас Ал Гул, Џокер и Бејн беа обични луѓе и ништо повеќе) мене ми го направи серијалот уникатен.
Не ме сфаќај погрешно, многу ги сакам X-Men, (освен Вулверин со Хју Џекмен и Лив Шрајбер кога му беше брат :)), и уште сум на истото мислење дека трилогијата е одлична. Ама TDK дека е најдобар филм, не филм туку филмиште, Begins е визуелно одличен, а TDKR го има најдобриот негативец, јас сметам дека нема подобар серијал со суперхерои од овој. :)

Зошто.. па, и бараше и бараше, па му даде. Get it get it? :D Иначе, си играат расипан телефон, Мара ако сака да дискутира - нека се регистрира.
Љуљзим сеуште не е зафатено. :D Или нешто посуптилно, како.. Varys.

TDK е филмиште, и не само што ниеден од X-Men нe смее воопшто да се спореди со, туку се носи и со многу повкалитетни филмови, ради неверојатната глума при портретирањето на Џокерот, од фантастичните дијалози и цитати што ќе се цитираат долго, до кулминација до све. Совршен филм. Што не би рекол и за другиве. Лично, не се поврзав како серијал за филмовите. Сите ми се некако stand alone. A со напуштањето на проектов Бејл, целиот new take on Batman немаше и реална шанса за идење нагоре, но ете, се извадија со фузијата со Супермен, јас едвај чекам да ја видам насоката и атмосферата од тој проект. Зборот ми е, како серијал, X-Men ми е поразработен, покомплексен и затоа одтаму поинтересен како серијал. Иако некои филмови (како двата за Волверин) ги оценив со 3/10, сепак се подлога и разработување на приказната и целиот тој универзум. First Class ме изненади многу и го раздвижи серијалот и насочи во насока во која го изгуби детскиот шмек и го спрема серијалов како и за веќе возрасните фанови така и за.. well, возрасните. А притоа избегнувајќи го скоро-неизбешниот дарк-иш момент потребен за постигање тој ефект.

Брајан Сингер има зацртано што со серијалов и си тера, затоа направи разлика и види колку се примеќа неговото отсуство (Wolverine Origins и новиот). Days of out future lives повеќе го чекам од TDKR, а среќа негов е и Apocalypse. Кој сака да се спојлне малку може да прочита за Apocalypse меѓутоа одзимајќи си дел од задоволството за Days тука. Јас неможев да оддолеам, ме заинтересира дека е центриран околу првиот мутант стар неколку илјада години, плус морав да дознаам за враќањето назад во следниот филм ионака.. Го сфаќам моментот на реализам, суперхерои како Бетмен и негативци како Џокер, Бејн.. без супермоќи и се тоа, ама суперхероите, во духот на детството, за мене мора да бидат бедес, not just talk the talk туку малку и од walk the walk, and we have the technology! (Оти сепак, просто гледано останува гледање на Кик Ес филмови, само сериозни). Разновидноста кај мутантиве и денешниве ефекти, Сингер зад проектот и со малку среќа средени дијалози серијалов заслужува поголем хајп од суперменов и/или авенџерите дефинитивно.

Kaко и да е, ми се допаѓа своевидното мерење курови меѓу dc - marvel. Оти ни одговара, нам, публиката. Последниве години се изнагледавме филмови за суперхерои.
Мојот глас иде за X-Men, како серијал, да, тоа сакав да кажам уште од старт. :D

Не ти личеше на Михаил, русинот што го уби Чарли во ЛОСТ, мамата негова...? :гик:
--- надополнето: 11 декември 2013 во 16:31 ---

The Gangs of New York
The Beach
The Aviator

и од оправдани причини да не навлегуваме подлабоко.

Ди Каприо ти е маестрален и неповторлив колку Бонера што е солиден и мудар.
Се согласувам за Дикаприо и другото, освен за Gangs of New York.
Ми се допадна колку што памтам.

Добар филм е Pioneer, трилер по вистинска приказна за модерен патритизам во Норвешка. Од мене 7ца
Одамна чекам форумско мислење..
Инди сајфај беше така? Топ. Ќе го биде за вечер.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
TDK колку што се сеќавам му дадов 10ка не зошто е за 10 туку ме понесе моментот. Се одеше перфект до машината на Морган Фримен, многу лоша идеја според мене, 20-30 минути како да гледав малку филм малку Pacman. Инаку за Хит Леџер се е кажано и наспроти популарното мислење, мислам дека ќе си го добиеше Оскарот и да не умреше. Мал проблем со оваа трилогија е „каде е Бејл“, премалку го има и негативците му го крадат филмот.

Да не должам, Бетмен е најдобриот супер херој серијал и реално освен мутантите нема некоја конкуренција. Мутантите се одлични со исклучок на Волверин кој е тапа филм. We just don't care! Но мутантите имаат потенцијал иако не очекувам да излезе филм на нивото на првиот дел.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Мислев дека Ди Каприо има многу повеќе фанови и обожаватели на форумов...:unsure:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
Мислев дека Ди Каприо има многу повеќе фанови и обожаватели на форумов...:unsure:
Океј е колку за едно мување :D Не е лош ама ми се чини секогаш другите му го крадат филмот, освен во What's Eating Gilbert Grape.
Одлични филмови на оскаровецов: Marvin's Room (многу потценет филм), What's Eating Gilbert Grape,The Man in the Iron's Mask, The Gangs of New York, The Basketball Diaries, Departed.
Добри: Catch me if you can, Titanic, мада Селин Дион овде беше каде каде подобра... Blood Diamond, Inception и Shutter Island се тука негде...
Лош: The Beach
Досаден: The Aviator

Kajgana Shop

На врв Bottom