Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Oдлична листа на глумци, не ми е гледан...може да се ѕирне.

П.С. Џаред Лето, колку лош "глумец" :pos:
Добар е бе..

...да му биде кршена фацата пред камера. Како во Fight Club. Кеф беше. :D

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
:)

--- надополнето ---

Не ми е гледан но мој другар викаше дека филмот е добар, башка Вилјам Пeтерсен aka Грисом од CSI е одличен глумец!
баш ке го гледам да видам што вкус има другар ти за филмови :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
I felt like putting a bullet between the eyes of every Panda that wouldn't screw to save its species.
I wanted to open the dump valves on oil tankers and smother all the French beaches I'd never see.
I wanted to breathe smoke..

ЕPIC!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.585
The Fountain
Имдб 7.5 , ја 0 (нула) :icon_mrgr
Овој ми беше многу безвезе, ме изнервира, нејќам ни да ми го спомне некој; филозофирања, живот-смрт, свесен сум за тоа и без филмов. Ќе се осмелам да кажам дека The Time Traveler's Wife (иако забавен и не толку сериозен) ми беше бољи филм и барем малку ме трогна за разлика од овој на Аронофски...
Не би навлегувал во анализирање на филмов, али и мене не ми се допадна, по препорака на еден член не форумов го гледав али не ми остави некој посебен впечаток. Од мене една 6ка.
Тоа што вика Psyside е точно а згора на тоа The Ugly Truth е една од најлошите ром-ком што сум ги гледал, дури ни ненормалната убавина на Кетрин Хејгл не можеше да покрие колку е очаен овој филм. Ама жанрот е таков што не му бараме многу мани, гледаш, џвакаш и забораваш. Скоро сите тие филмови се истата приказна на друго место и во друго време.
Мене the ultimate ром-ком ми е Love Actually, тој филм е поинаков, ликовите се јаки, приказните се кратки и убави, мислам вистинско уживање е филмот и оди далеку над 8.0
Не знам дали гo имаш гледано Definitely, maybe. И тоа е одличен филм.
За Love Actually го неам гледано, али веќе симнав торент.
п.с. Го гледав Three to tango, приказната е клише, али Чендлер Рулз :)
За мене врвот е High Fidelity, филмов е перфекција!!!

Bоедно тукa би го додал 500 Days of Summer, филмови кои ме изненадија позитивно а спаѓаат во ужасниот жарн :pos:
Ми го имаш препорачано, го имам торентот на десктоп али никако да го изгледам High Fidelity :)

Иначе за 500 days of Summer морам да кажам дека е добар филм, поразличен од останатите од овој жанр, и ни на крај на памет немаше да ми текне дека така ќе заврши филмот.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
^
Си ја промашила темата малце :)

Него ме заинтересира нешто заManhunter (1986) - IMDb за кој случајно забележав дека е работен според истата книга(Red Dragon) според која е работен и Red Dragon со Нортон. Ме заинтересира дали вреди да се гледа кога веќе ми е гледан Red Dragon,и дали е Red dragon со нортон е буквален римејк и како би го прифатил Ханибал Лектор а да не е глумен од Хопкинс :) ? А од друга страна пак Мајкл Ман режисер...
Ма нееее :pos2:
Како и да е некој од оваа тема ме заеба да го гледам Cape Fear.
Кога сум веќе тука да прашам, дали сите филмови на Скорсесе се во овој стил и со истите мани на Кепј фир? Пошто многу ми го фалеа, валда ја само го утнав филмот. Кој му е најдобар филм?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Не знам дали гo имаш гледано Definitely, maybe. И тоа е одличен филм.
За Love Actually го неам гледано, али веќе симнав торент.
п.с. Го гледав Three to tango, приказната е клише, али Чендлер Рулз :)
Definitly, Maybe не е лош филм. А за Three To Tango, заеби клише, Чендлер рулз!!! :) Треба да го гледаш и Whole Nine Yards, од сите филмови со Matthew Perry тој ми е најзакон, башка го имаш Брус Вилис како сериски убица, кај сакаш повеќе :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.585
Definitly, Maybe не е лош филм. А за Three To Tango, заеби клише, Чендлер рулз!!! :) Треба да го гледаш и Whole Nine Yards, од сите филмови со Matthew Perry тој ми е најзакон, башка го имаш Брус Вилис како сериски убица, кај сакаш повеќе :)
Го пуштив и него сега, па деновиве сигурно ќе го изгледам.
Иначе добро што го премести постот, јас се заборавив за што беше темата :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Да, отидовме оф-топик во другата. И кога сме кај Whole Nine Yards, има втор дел, Whole Ten Yards, ни случајно немој да го гледаш, толку е лош што ќе ти го расипе и првиот :)

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Ма нееее :pos2:
Како и да е некој од оваа тема ме заеба да го гледам Cape Fear.
Кога сум веќе тука да прашам, дали сите филмови на Скорсесе се во овој стил и со истите мани на Кепј фир? Пошто многу ми го фалеа, валда ја само го утнав филмот. Кој му е најдобар филм?
Од старите:Taxi Driver,Raging Bull,Goodfellas , а од поновиве :The Aviator,Shutter Island .Ваљда ќе смениш мислење:smir:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Е што да смени мислење, јас сериозно бев спремен да престанам да гледам филмови ако го избереа The Aviator за најдобар филм :pos: Мислам 2-3 часа од животов што нема никогаш да се вратат. Godfellas вреди и The Departed. Shutter Island e дежа ву, Taxi Driver и Raging Bull не се за секого...

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Ама затоа не доби:). Додуша таа година и немаше којзнае какви филмови, добри беа да, и Авијатичарот е исто добар филм, но Холивуд веќе наликува на издуван балон,поминаа старите добри времиња кога имаше иновативни дела. Свежата крв е надвор од оваа индустрија, ама кој гледа филмови освен холивудски?.After hours ми е симнат но сеуште не ми е гледан така да не можам да коментирам:(

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Авијатичарот беше фаворит до пред почетокот на Оскарите вечерта. Мислам срамота беше, единствена причина беше што има american story во него и што му должеа Оскар на Скорсезе. Ама ајде. Инаку Скорсезе има и други утки, Бандите на Њујорк на пример, тешко промашување...

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Авијатичарот беше фаворит до пред почетокот на Оскарите вечерта. Мислам срамота беше, единствена причина беше што има american story во него и што му должеа Оскар на Скорсезе. Ама ајде. Инаку Скорсезе има и други утки, Бандите на Њујорк на пример, тешко промашување...
Скорсезе доби оскар за The departed не за Авијатичарот, тогаш победи овој на Иствуд,Девојка од милион долари,а мене па ќеиф повеќе ми правеше Авијатичарот.Може беше долг ама филмот е одлично раскажан,плус тоа ги сакам филмовите каде главна тема е филмскиот свет:).Инаку Infernal Affairs е боља верзија од The departed.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Скорсезе доби оскар за The departed не за Авијатичарот, тогаш победи овој на Иствуд,Девојка од милион долари,а мене па ќеиф повеќе ми правеше Авијатичарот.Може беше долг ама филмот е одлично раскажан,плус тоа ги сакам филмовите каде главна тема е филмскиот свет:).Инаку Infernal Affairs е боља верзија од The departed.
Е знам де, фала богу Клинт го спаси денот :) Не пишувам повеќе за Авијатичарот, мислам дека е ретко досаден филм... и Million Dollar Baby е одлично раскажан, дури и предобро со нарацијата на Morgan Freeman. Во секој случај мислам дека заслужено победи. Инаку пракса е на Оскарите кога на некој од ѕверките долго време не му даваат оскар, да му го дадат за нешто глупаво. За среќа со Авијатичарот не ја направија таа грешка, а за Департед оскарот му е сосема заслужен.

Kajgana Shop

На врв Bottom