- Член од
- 3 ноември 2008
- Мислења
- 431
- Поени од реакции
- 90
Колку што знам, осмиот дел сеуште не е излезен. Или грешам?American Pie 8 - Hole in One 10/10
Колку што знам, осмиот дел сеуште не е излезен. Или грешам?American Pie 8 - Hole in One 10/10
Извини, ти имаш најбољи вкус за филмови. Лол :icon_mrgr
Грешиш :smir:Колку што знам, осмиот дел сеуште не е излезен. Или грешам?
Прво темава е за нај потценети и нај преценети филмови кога еден филм со 7 и нешто оценка а преценет не разбирам ,второ филмот може да ти се допадне и да не ти се допадне но да направиш мисандерстендинг со целата поента на филмот е очигледно дека не си го сфатил и не си го разбрал.И треќе филмот е нешто различно ,нешто поинакво кое во последно време ретко се гледа а ти му даваш 0...Извини, ти имаш најбољи вкус за филмови. Лол :icon_mrgr
Што има толку чудно што не ми се свиѓа уопште Д Фоунтајн? Пи и Реквием ми се свиѓаат многу и ми се у омилени филмови, Врестлер имаше добра приказна, Мики Рурк сјајно одглуми, имаше потенцијал филмот ама не искочи нај-нај...
Кога еден другар со кој имаме 80-90 % исти вкус за филмови, кога он еден ден ме праша "А бе што ти е толку добар оној Рејџинг Бул ?", и тоа пази, голем ДеНиро фан е, ништо не ме чуди кога се вкусови у прашање.
како ме заеба со сликава само, искочи попаметен од мене :pos2:Кажи некој филм што не ти се свиѓа и ја ќе ти ја стаам. Ама тоа ти е , форум - секој се прави паметен :icon_mrgr и се преувеличуваат работи до невидени пропорции...
Првиот болд - Аватар што оцена има? (Ако сакаш може и други примери)Прво темава е за нај потценети и нај преценети филмови кога еден филм со 7 и нешто оценка а преценет не разбирам ,второ филмот може да ти се допадне и да не ти се допадне но да направиш мисандерстендинг со целата поента на филмот е очигледно дека не си го сфатил и не си го разбрал.И треќе филмот е нешто различно ,нешто поинакво кое во последно време ретко се гледа а ти му даваш 0...
Романтична комедија по дифлот неможе да има над 6.5/7 оцена, зашто како жарн е тешко промашување, епик клишеа и предвидливи дијалози, убедливо најлош жарн.The Ugly truth
ИМДБ 6.4/10
Јас 9/10
Една од најдобрите романтични комедии што сум ги гледал. Џералд Батлер е повеќе од откачен во филмот, а надополнето со трапавоста на Кетрин Хејгл според мене го прави еден од најдобрите
Јас пак го гледав New York, I love you, по препорака дека филмот бил сличен на Love Actually кој исто ми е еден од омилените филмови.Тоа што вика Psyside е точно а згора на тоа The Ugly Truth е една од најлошите ром-ком што сум ги гледал, дури ни ненормалната убавина на Кетрин Хејгл не можеше да покрие колку е очаен овој филм. Ама жанрот е таков што не му бараме многу мани, гледаш, џвакаш и забораваш. Скоро сите тие филмови се истата приказна на друго место и во друго време.
Мене the ultimate ром-ком ми е Love Actually, тој филм е поинаков, ликовите се јаки, приказните се кратки и убави, мислам вистинско уживање е филмот и оди далеку над 8.0
Ужас е I Love You New York, плагијат на Love Actually ама доста блед. Имаше уште еден плагијат ама не ми текнува во моментов...Јас пак го гледав New York, I love you, по препорака дека филмот бил сличен на Love Actually кој исто ми е еден од омилените филмови.
И не ми се бендиса New York, I love you, воопшто, сличен е концептот - повеќе приказни, и има прилично добра постава (дечкото Шила Биуф, ваљда вака некако идат, е феноменален), ама филм, во целост, за двојка максимум.
Зашто? Според мене е најубав жанр, затоа што филмовите се позитивни, весели, носат убави пораки. Мора да е мистичен/мистериозен филмот за да добие високи оцени?Романтична комедија по дифлот неможе да има над 6.5/7 оцена, зашто како жарн е тешко промашување, епик клишеа и предвидливи дијалози, убедливо најлош жарн.