Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Извини, ти имаш најбољи вкус за филмови. Лол :icon_mrgr

Што има толку чудно што не ми се свиѓа уопште Д Фоунтајн? Пи и Реквием ми се свиѓаат многу и ми се у омилени филмови, Врестлер имаше добра приказна, Мики Рурк сјајно одглуми, имаше потенцијал филмот ама не искочи нај-нај...

Кога еден другар со кој имаме 80-90 % исти вкус за филмови, кога он еден ден ме праша "А бе што ти е толку добар оној Рејџинг Бул ?", и тоа пази, голем ДеНиро фан е, ништо не ме чуди кога се вкусови у прашање.

како ме заеба со сликава само, искочи попаметен од мене :pos2:Кажи некој филм што не ти се свиѓа и ја ќе ти ја стаам. Ама тоа ти е , форум - секој се прави паметен :icon_mrgr и се преувеличуваат работи до невидени пропорции...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Извини, ти имаш најбољи вкус за филмови. Лол :icon_mrgr

Што има толку чудно што не ми се свиѓа уопште Д Фоунтајн? Пи и Реквием ми се свиѓаат многу и ми се у омилени филмови, Врестлер имаше добра приказна, Мики Рурк сјајно одглуми, имаше потенцијал филмот ама не искочи нај-нај...

Кога еден другар со кој имаме 80-90 % исти вкус за филмови, кога он еден ден ме праша "А бе што ти е толку добар оној Рејџинг Бул ?", и тоа пази, голем ДеНиро фан е, ништо не ме чуди кога се вкусови у прашање.

како ме заеба со сликава само, искочи попаметен од мене :pos2:Кажи некој филм што не ти се свиѓа и ја ќе ти ја стаам. Ама тоа ти е , форум - секој се прави паметен :icon_mrgr и се преувеличуваат работи до невидени пропорции...
Прво темава е за нај потценети и нај преценети филмови кога еден филм со 7 и нешто оценка а преценет не разбирам ,второ филмот може да ти се допадне и да не ти се допадне но да направиш мисандерстендинг со целата поента на филмот е очигледно дека не си го сфатил и не си го разбрал.И треќе филмот е нешто различно ,нешто поинакво кое во последно време ретко се гледа а ти му даваш 0...

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Прво темава е за нај потценети и нај преценети филмови кога еден филм со 7 и нешто оценка а преценет не разбирам ,второ филмот може да ти се допадне и да не ти се допадне но да направиш мисандерстендинг со целата поента на филмот е очигледно дека не си го сфатил и не си го разбрал.И треќе филмот е нешто различно ,нешто поинакво кое во последно време ретко се гледа а ти му даваш 0...
Првиот болд - Аватар што оцена има? :) (Ако сакаш може и други примери)
Вториот болд - го разбрав филмот, и не ми се свиѓа (сакаш верувај, сакаш не)
Третиот болд - мое право, колку сака нека е различен, ако не сум уживал у него ни 5 минути, ако не можам да се сетам на ништо добро ќе му дадам 0. Нека се чуди кој сака :)

:smir:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
^
На крај краева ни јас можам да ти го променам ставот ни ти мене,једино бев испровоциран од таа 0-та што ја прочитав во 5 и 29 наутро .

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
The Ugly truth
ИМДБ 6.4/10
Јас 9/10

Една од најдобрите романтични комедии што сум ги гледал. Џералд Батлер е повеќе од откачен во филмот, а надополнето со трапавоста на Кетрин Хејгл според мене го прави еден од најдобрите:)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Ханибал од 2001 -6.4 според мене заслужува чиста 7ца ако не е и малце повеќе(далеку послаб од кога јагнињата ке стивнат али не толку лош за една шес и полка )

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
The Ugly truth
ИМДБ 6.4/10
Јас 9/10

Една од најдобрите романтични комедии што сум ги гледал. Џералд Батлер е повеќе од откачен во филмот, а надополнето со трапавоста на Кетрин Хејгл според мене го прави еден од најдобрите:)
Романтична комедија по дифлот неможе да има над 6.5/7 оцена, зашто како жарн е тешко промашување, епик клишеа и предвидливи дијалози, убедливо најлош жарн.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.608
Тоа што вика Psyside е точно а згора на тоа The Ugly Truth е една од најлошите ром-ком што сум ги гледал, дури ни ненормалната убавина на Кетрин Хејгл не можеше да покрие колку е очаен овој филм. Ама жанрот е таков што не му бараме многу мани, гледаш, џвакаш и забораваш. Скоро сите тие филмови се истата приказна на друго место и во друго време.
Мене the ultimate ром-ком ми е Love Actually, тој филм е поинаков, ликовите се јаки, приказните се кратки и убави, мислам вистинско уживање е филмот и оди далеку над 8.0

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.405
Поени од реакции
25.269
Тоа што вика Psyside е точно а згора на тоа The Ugly Truth е една од најлошите ром-ком што сум ги гледал, дури ни ненормалната убавина на Кетрин Хејгл не можеше да покрие колку е очаен овој филм. Ама жанрот е таков што не му бараме многу мани, гледаш, џвакаш и забораваш. Скоро сите тие филмови се истата приказна на друго место и во друго време.
Мене the ultimate ром-ком ми е Love Actually, тој филм е поинаков, ликовите се јаки, приказните се кратки и убави, мислам вистинско уживање е филмот и оди далеку над 8.0
Јас пак го гледав New York, I love you, по препорака дека филмот бил сличен на Love Actually кој исто ми е еден од омилените филмови.
И не ми се бендиса New York, I love you, воопшто, сличен е концептот - повеќе приказни, и има прилично добра постава (дечкото Шила Биуф, ваљда вака некако идат, е феноменален), ама филм, во целост, за двојка максимум.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.608
Јас пак го гледав New York, I love you, по препорака дека филмот бил сличен на Love Actually кој исто ми е еден од омилените филмови.
И не ми се бендиса New York, I love you, воопшто, сличен е концептот - повеќе приказни, и има прилично добра постава (дечкото Шила Биуф, ваљда вака некако идат, е феноменален), ама филм, во целост, за двојка максимум.
Ужас е I Love You New York, плагијат на Love Actually ама доста блед. Имаше уште еден плагијат ама не ми текнува во моментов...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Романтична комедија по дифлот неможе да има над 6.5/7 оцена, зашто како жарн е тешко промашување, епик клишеа и предвидливи дијалози, убедливо најлош жарн.
Зашто? Според мене е најубав жанр, затоа што филмовите се позитивни, весели, носат убави пораки. Мора да е мистичен/мистериозен филмот за да добие високи оцени?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.608
Жанрот си е убав, тие кои ги прават филмовите немаат идеи. Секој филм е како 10-та копија од некој друг. Колку филмови сме гледале: дечко брка девојка или обратно, тргнуваат врска, па ѓоа ќе се земаат или нешто, па мала кавга, па пресврт помирување и хепиенд... истата приказна буквално со различни актери. Интересно од почетокот и по некое време си викаш: не бе трилер, сум го гледал тој :pos:

Жанрот е во тешка криза моментално и затоа ретко кој филм од овие успева да прескокне седмица. Инаку за одмарање мозок не се лоши, никој и не очекува нешто посебно од нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom