Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.100
Friday (1995)

Најомилената нигерска комедија , и воопшто во топ 5 омилени комедии , секој лик е приказна сам за себе

Imdb = 7.0/10

Јас = 9/10

Одличен саундтрак , Крис Такер и Ајс Кјуб парче праат овде + и Квентин Тарантино спомна дека му е меѓу омилените филмови :icon_lol: исто како и Снуп Дог :pos2:
И како што се очекува од повеќето продолженија , ја усраа работата со Next Friday (2000) & Friday After Next (2002)

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
The Invention of Lying, на имдб има скромни 6,5 а мислам дека заслужува најмалку 8,5. Англиски паметен хумор би рекол и филм кој не е само да ве смее туку и да ве натера да размислите за општеството во кое што живееме.

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Tropic Thunder ми е преценет 7.2 има на имдб , сега само што го изгледав, не ми беше ништо посебно.Ќе беше комплетна боза ама ај последните 20 минути некако се извлекоа.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Taken , Преценет! На филмов да му се даде оценка 7.9 е чиста перверзија, многу анемичен филм.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Hangover...не да е преценет ...туку дури ќе си помислам и дека тие што го гледале филмов тоа им била единствена комедија што ја гледале во животот....ах колку само негледањето филмови е огледало на неписменоста(да знаеле дека постојат филмови од Монти Пајтон можеби и немало да им текне да рангираат овакви филмови) :toe:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.608
Hangover...не да е преценет ...туку дури ќе си помислам и дека тие што го гледале филмов тоа им била единствена комедија што ја гледале во животот....ах колку само негледањето филмови е огледало на неписменоста (да знаеле дека постојат филмови од Монти Пајтон можеби и немало да им текне да рангираат овакви филмови) :toe:
Како да го протолкувам ова сега, тие на кои им се допаднал Hangover се неписмени? Ај изјасни се а јас ќе ги спремам картоните...

И полека малку, се е прашање на вкус, а кај комедиите ова посебно важи. Немаат сите иста смисла за хумор. Кажете си зошто вам не ви се допаѓа филмот, не им се нафрлајте на другите.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Како да го протолкувам ова сега, тие на кои им се допаднал Hangover се неписмени? Ај изјасни се а јас ќе ги спремам картоните...

И полека малку, се е прашање на вкус, а кај комедиите ова посебно важи. Немаат сите иста смисла за хумор. Кажете си зошто вам не ви се допаѓа филмот, не им се нафрлајте на другите.
Е добро бе брат зар ти ќе ги наречеш филмски едуцирани оние што за ацкија од типот на Salt ќе речат дека филмот е најдобар на сите времиња....а после тоа за друг сличен филм ќе речат леле овој е најјак...значи се додека не се изгледа доволен број на филмови грдо е да се дерат по форуми дека Hangover е лудило најјак филм...ете тоа ми беше муабетот...благодарам:smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.608
Е добро бе брат зар ти ќе ги наречеш филмски едуцирани оние што за ацкија од типот на Salt ќе речат дека филмот е најдобар на сите времиња....а после тоа за друг сличен филм ќе речат леле овој е најјак...значи се додека не се изгледа доволен број на филмови грдо е да се дерат по форуми дека Hangover е лудило најјак филм...ете тоа ми беше муабетот...благодарам:smir:
Нема потреба да ги наречам никако, на форум сме за да се дружиме, секој си има одредени знаења и одреден вкус. Морам да ги почитувам сите. Ќе им кажам дека филмот не чини, дека е лош, дека треба да го гледаат тој и тој филм да видат што е филм... ако не се согласувам со нив и ако мислам дека знам подобро. Ама нема да ги наречам неписмени или било што друго што може да навреди некого. Има некоја граница на однесување а мене за несреќа ми е работа да внимавам да не се премине. Затоа овој пат, усна опомена :)

Поздрав :smir:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Tropic Thunder ми е преценет 7.2 има на имдб , сега само што го изгледав, не ми беше ништо посебно.Ќе беше комплетна боза ама ај последните 20 минути некако се извлекоа.
еј не зезај, ben stiller беше ненормално смешен во филмот... а за Том Круз да не праам муабет, оскар!!!
:smir:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
еј не зезај, ben stiller беше ненормално смешен во филмот... а за Том Круз да не праам муабет, оскар!!!
:smir:
КакО нее. Копија од Three amigos, со таа разлика што Стив Мартин вреди колку десет Џек Блек-а и 10 Роберт Дауни Јуниор-а.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
The Fountain
Имдб 7.5 , ја 0 (нула) :icon_mrgr
Овој ми беше многу безвезе, ме изнервира, нејќам ни да ми го спомне некој; филозофирања, живот-смрт, свесен сум за тоа и без филмов. Ќе се осмелам да кажам дека The Time Traveler's Wife (иако забавен и не толку сериозен) ми беше бољи филм и барем малку ме трогна за разлика од овој на Аронофски...

Kajgana Shop

На врв Bottom